login |

Emlékeztető: Bűnös Chicago 9. évad

2022. 06. 27. 19:50 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: ajánló,

“Ma”. 02:25. TV2. Chicago PD – 9×01 (eredeti előzetes) – napiban, maradt az éjszakai időpont…

Nem semmi, hogy ősszel már a 10. szezonja indul el a Chicago Fire spinoffjának, ezt anno nem sokan hitték volna, és itt is bőven vannak még eredeti szereplők, ráadásul a korábbi minőség kapcsán a véleményeitek alapján nincsenek nagy eltérések.

(A TV2 a jelek szerint (nem meglepő módon, ld. Suits, Drop Dead Diva, Blue Bloods – nem tudom, hogy még volt-e olyan sorozatuk, amikből kihagytak egy teljes évadot) nem pótolja a hetedik szezont, így akit érdekel, annak továbbra is csak az Amazon Prime Video-t tudom ajánlani, amin fent van az S1-S7, bár magyar specifikáció nélkül. A legális opció választása esetén 890 forint a dara.)

A kép alatt a nyitány hivatalos tartalma, ami spoileres az előző szezonokra vonatkozóan:

Burgess továbbra is az életben maradásáért küzd. Voight és Upton eközben mindent elkövetnek annak érdekében, hogy megtaláljanak és hallgatásra bírjanak egy szemtanút, aki látta, hogy megölték Roy-t.

8 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2022. 06. 27. 20:46

A Fire-t pedig most már így skippelve, éjszaka sem adják. :/ Nem tudom, miért nem próbálják meg őket blokként adni a Prime-on? Egy próbát megérne.

SJ - 2022. 06. 27. 20:55

Még tavasszal fedeztem fel ezt a sorozatot, 5. Évadnál járok jelenleg, és valamiért abbahagyhatatlan, pedig tényleg csak egy random rendőrös sorozat. Kíváncsi vagyok meddig húzza, de nem lepődnék meg, ha még egy tíz évad lenne benne.

Sigismundus - 2022. 06. 27. 20:57

Nekem is nézeti magát, a Fire is, a PD is. Pedig nem egy nagyon bonyolult zsarus sorozat, de nézeti magát, és kész..

winnie - 2022. 06. 27. 21:13

ez a jó, hogy zsarus, nem csak nyomozós.

Deny - 2022. 06. 27. 21:22

Nekem az tetszik benne, hogy durvább, mint a legtöbb országos zsarus sorozat. Habár ez az évad nem volt épp a legjobb. Az egyik szálat kifejezetten untam.

A Fire-t meg pont az egyszerűsége miatt imádom. Tényleg olyan, mintha egy átlagos tűzoltóság napjait követnénk, nincs benne elnagyolva semmi. Nincs túlzott szappan (Station 19), sem pedig extrém esetek (911).

Clayman07 - 2022. 06. 27. 23:09

Én azért imádom, mert nem azt érzem, hogy az a tipikus zsarus/nyomozós sorozat lenne, mint a jól ismertek. (CSI, NCIS stb) hanem van benne valami plusz, ami eredetibbé és talán kicsit “valóságosabbá” teszi.

Jobban elhiszem, hogy így működik a rendőrség (Amerikában), mint a többi fentebb említett sorozatban.

Azokban szinte sosincs korrupció, kisebbségi lázadás, bandaháború vagy olyan igazán durva bűncselekmény, ami igen is megtörténhet és valóban meg is történik.

winnie - 2022. 06. 28. 07:34

Clayman07: itt érdemes megkülönböztetni a nyomozósokat és a rendőrösöket – a csi, ncis az előbbi. ahol járőrök vannak, azok mind érdekesebbek lesznek azoknak, akik nem rejtélyeket akarnak, hanem működést, valóságot, napi robotot, komplikált gyilkosságok helyett hétköznapibb, de lehet, hogy jóval ütősebb eseteket.

és igen, ez az, amiből jóval kevesebb van, igazából most indul majd az east new york, de nem is tudom, hogy hirtelen a rookie-n kívül, mi van (a 911-eket nem veszem ide). korábban a southland sokáig húzta, bár az is aszát kapott elsőre, de az olyanok, mint a detroit 187 vagy a chicago code, sajnos hamar véget értek, ezért is jó, hogy van, ami sikeres.

Aldo - 2022. 06. 28. 13:11

Hajnali fél 3-ra tenni egy sorozatpremiert, hogy még csak véletlenül se nézze senki.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz