login |

Motherland: Fort Salem: kezdett a 3. évad – írta Cleda

2022. 06. 28. 21:20 - Írta: vendegblogger

17 hozzászólás | kategória: kritika,

Harmadik, és egyben utolsó évadjával visszatért a Motherland: Fort Salem, a Freeform kicsit sem szokványos természetfölötti katonás sorozata, aminek előző évados kritikájában már összefoglaltam koncepciót – nemrég végre megvolt a magyar premier is a Disney+-on Szülőföld: Salem erőd címen.

Kicsit olyan érzésem volt, mintha teleszuszakolták volna mindennel (is) a kezdést. Nagyon sok minden történt, nem fogok mindenre kitérni, de egy pár részletet igazán ki lehetett volna hagyni. Igaz, hogy összeszámolva csak három főbb szálon fut a cselekmény, de valahogy a megannyi karakter miatt sokkal többnek tűnik. Ha ezzel nem vigyáznak, később elég kaotikussá válhat a helyzet.

A tovább mögött spoileresen folytatom. 

Ugye nem sokkal az előző évad történései után vesszük fel a fonalat, a trió menekülésre kényszerült, és a Dodgers csoportnál találnak végül átmeneti biztonságot. Ott kicsit dilemmáznak, hogy használjanak-e Spree erőt, ami az évad során még megoszthatja majd a csapatot. Itt ugye egyelőre Tally az, aki jobban hajlik a használatára, és Nicte-vel szemben sem olyan ellenséges. 

Is it bad that I was kind of looking forward to a confrontation?

Fort Salemben a felnőttek titokban kémkednek és ügyködnek a Camarilla ellen, aminek van egy pár új eszköze, és hirtelen a semmiből fedezik fel azt a valamit a föld alatt, ami szerintük kötődik a boszorkányok erejéhez. Értem, hogy Alder halála miatt már valamit pedzegettek, de még mindig megfoghatatlan számomra ez a mushroom-fal/dolog, arról nem is beszélve, hogy még a boszorkányok szemében is nagy rejtély övezi. Gondolom, ezt később majd megmagyarázzák, egyelőre viszont sok a kérdés (egyéb dolgokat illetően is). 

Ha már Alderről van szó, az azért meglepett, hogy ilyen gyorsan feltámadt. Először arra gondoltam, hogy csak kommunikálni lehet majd vele így-úgy, vagy segíteni kell neki visszajutni, de hamar visszakerült a képbe.  

Power you’ve got. But you lack prey drive. 

Ami viszont már nagyon nem illett a képbe, az az elején lévő jelenet, amire később nagyon ködösen utaltak. Utolsó évad révén korlátozottak a lehetőségeik a világépítésre és bővítésre, de ez nyugodtan mehetett volna későbbre, és akkor jobban kifejteni, mint ide random belesüvíteni. Bár az igazat megvallva világépítés szempontjából eddig sem voltak nagyon erősek. Az utolsó évadban még mindig keveset tudunk az alternatív múltról/ történelemről és olyan dolgokról is, mint a Cession, ahová éppen tartanak. 

Szerencsére úgy néz ki, hogy a sorozat mind a production designt, mind a CGI-t illetően kapott egy kevés upgradet az utolsó évadra (most már elég jól néz ki például ez a fejcserélős Spree mágia). A képi világ nekem még mindig nagyon tetszik, kivéve egy pár (számomra még mindig érthetetlen) extrém sárga jelenetet. 

Mindezek ellenére a rész maga érdekes volt, ha nem is volt olyan akciódús, végig sikerült lekötnie. Reméljük, hogy a minőség az marad vagy jobb lesz, egyelőre nehéz megmondani, hogy mire számíthatunk. Én már maradok a végéig, mert kíváncsi vagyok a végkifejletre, a sorozatzáró után pedig majd jön egy hosszabb írás a történtekről. 

17 hozzászólás Ne habozz!

Wanheda - 2022. 06. 29. 11:21

Szerintem ugyanolyan magas minőségű marad mint volt, csak fel kellett vezetni valahogy. Aztán megint jön az 1 részben ezer résznyire elegendő történet. :-) Bár folytatnák, annyi, de annyi lehetőség van benne.Egy csomó mindent még mindig nem tudunk.

Enzo - 2022. 06. 29. 14:08

3×01 (pótlás vasárnapról)

Na ilyen évadkezdést se láttam még semmilyen sorozattól, hogy egy “136 455 évvel ezelőtt” felirattal indítanak, lol :D
Kicsit furcsa volt ez az ősrégi szál nekem is, de végülis az előző évadban megkaptuk a micélium eredetét, szóval összességében nekem bejön, hogy némi lore-ral és történelmi ismeretekkel gazdagítják a sorozat univerzumát. Csak nehogy tárgytalan legyen, mert a Kamarilla a micélium ellen készülődik valami gombaölővel (de hogy honnan szereztek róla tudomást, az nekem se teljesen világos)… Silver valami genetikai vizsgálatokat akar, hogy kiszűrjék a boszorkányokat, mások meg ezzel a fura zseblámpával jönnek, ami átlát a falon is… hát asszem ellenségekből nem lesz hiány az évadban.
Cserébe a Spree gyakorlatilag szövetségessé vált, csak az általuk használt mágiával vannak még ellenérzései egyeseknek – Abigail-ék nem akarnak arcot váltani (készítői-színészi szempontból ez egy érthető szál ugye :D), Tally viszont egyre jobban összekovácsolódik Nictével, gyakoroltak ilyen jövőbelátás képességet is, nem semmi. A lebukásért kár, így most megint költözniük kell, pedig ez jó helynek tűnt – csomagraktárnak álcázott menedékhely, jól felszerelve, sőt még oktatási lehetőségekkel is (aranyos volt, ahogy Khalida törit meg nyelvet tanított :)).

A boszorkánypestis elleni oltás már önmagában fura (ahogy Izadora ráénekel egy ilyen csavart üveg izén keresztül az oltandó embernek a nyakára), de utána ez a fekete esős – creepy zenés jelenet meg pláne WTF, nem tudtam hova tenni, de majd biztos megtudjuk.
Mint ahogy szerintem az évad egyik fontos szála lesz a “föld és az ég egyesülése”, azaz Adil és Abigail családalapítása, amit Alban-ék ugye mindenáron meg akarnak akadályozni, Adil meg pont most vetette fel…

Darabkák:
– Jé, Sterling is tud Far Speech-et? El is felejtettem, hogy ő is boszi (vagy hát hogy hívják itt a férfi verziót) :D
– Tiffany-n is csodálkoztam, hogy ugyanide került ő is, először nem is értettem, hogy miért hozzák fel az ő szálát a previously-ban.
– Ez a Vira nevű Spree-s csaj (Scylla exe) még tuti fontos lesz, ha más nem, konfliktusforrásként :)
– M-nek egészen megnőtt a haja :) Szegény elvesztette az egységét, úgyhogy új kihívás gyanánt Anacostia be is szervezte (gondolom Scylla helyett, hogy legyen megint segédje).
– Tetszett a tükrös kapcsolatfelvételi mód Abigail és az anyja között.
– Nem sokáig maradtunk Alder nélkül, egy baszkföldi pásztorgyerek valahogy kiénekelte a földből – hát engem is meglepett ez a gyors feltámadás :/

Kopasz gyerek - 2022. 07. 02. 18:27

A Stranger Things negyedik évadjára mentem rá itt dalt, és egy teljesen más sorozat oldala jön be helyette.
Motherland:Fort Salem

Kopasz gyerek - 2022. 07. 02. 18:27

Oldalt*

heidfeld - 2022. 07. 05. 22:08

Itt vagyok, kicsit csalódottan.
3×01 rendben volt. Vázolták a helyzetet. Találkoztunk egy ex-szel, pár pillanatra.
Alapvetően pozitív, hogy jobb a CGI, szebb a képi világ, a rendezés.
3×02-ben kaptunk teljesen érthetetlen dolgokat kivágtak jeleneteket, vagy az első évados , még rendező főiskolás segíthetett az írásban…
Határvadászként elmondták nekünk, hogy határsértőt/őrizetest ne hagyunk egyedül..
Értem, hogy veszélyes a közös ellenség, de több konfliktust képzeltem a két társaság között, ilyen hosszú szembenállás után.
Pár korrekt alakítás akad, de a svéd csaj, még ilyen visszafogott énjével is kiemelkedik.
6.5/ 10.

Enzo - 2022. 07. 18. 23:18

3×02 (pótlás)

Hű, azért ezzel a résszel volt egy-két gond, több jelenetet is érintve.
Elég hülyén nézett ki az a vágás, ahogy Raelle-t pont akkor nyeli el a föld, amikor benéznek hozzá (nahát, micsoda véletlen…); az szerintem nem túl hihető, hogy egy elnöki kíséretbe ilyen gyorsan bevegyék M-et; és a végén WTF volt már az a mondat, hogy a (sikeresen elfogott) Hearstre “majd az őrök vigyáznak”? Pontosabban ez részben fordítási hiba, mert eredetiben “wards” szerepelt, ami – ha jól értem – annak a fura erőtérnek a megnevezése, de ettől még be lehetett volna zárni a kocsiba, így persze hogy megszökött… -.-
Ja és kicsit túltolták a tömeggyilkosságokat is a telepen – Nictétől a helikopter leszedése annyira nem meglepő, viszont az Abigail-Adil kombóval “vörös köddé” porlasztott katonákon mintha csak Tally akadt volna ki…

A Scylla-Raelle páros és a többiek között így is némi elidegenedést vélek felfedezni, amit most a szőke lány eltűnése miatt legalább felfüggeszthetnek egy darabig, hiszen mindenkinek az érdeke, hogy megtalálják… csak ő meg valami lidérces álomban ébred az anyjával. Na de nem ez az egyetlen cliffhanger, hiszen megjöttek a marsallok is, akik sajnos átlátnak a rejtőbűbájon…

Mi volt még? Megtudtuk a szőke gonosz csaj nevét (Kara Brandt), Nicte valódi arcát is láthattuk; Wade elnökasszony ezek szerint velük van (viszont így célponttá is válhat); Izadora pedig valahogy abból a fekete esős izéből visszahozta Penelopét? Oookééé…

3×03 (pótlás múlt keddről)

Nem lett tisztább a történet :D
A báros jelenet is szürreálisra sikeredett, ahogy megtalálták Khalidát, hirtelen megjelent Alder némi piával, majd elkezdett nachost zabálni és nem válaszolni a kérdésekre, végül egy furcsa (elbájolt?) táncolós jelenetet is kaptunk indokolatlanul. Ráadásul ez az Elayne-dolog nem igazán lett megmagyarázva, az meg pláne nem, hogy most miért van kivágva az énekesnő nyaka a végén… meg hogy hova tűnt Alder a lakókocsiból és hogy mit csinált Tally, amíg bement? #mitörténikitt :D
És ha már kérdések, amikor Scylláékról a marsall lefütyülte a férfiálcát (ez a mondat bmeg :D), akkor Nictének nem a “legeredetibb”, elcsúfított arcára kellett volna visszaállnia? Vagy ilyenkor ez egyszerre 1 réteggel működik? :D
Na mindegy, mivel egymással is összevesztek, őket simán elkapták a marsallok, és a többiek sem úszták meg, ráadásul Wade bejelentésénél is szívás van: Anacostiáék eltűntek, és valaki felrobbantott valamit (witchbomb?), amitől varázsgomba nőtt mindenhova. (Ilyen cuccot csinált Raelle az előző évados bemutatójában, ha jól emlékszem.)

Darabkák:
– Tényleg, a levitálást okozó salva nevű cucc is de rég szerepelt már, szerintem az első évad óta nem láttuk.
– Áhá, hogy a marsall valahogy a hanglenyomatokat (a varázslatokét) tudja követni…
– Hearst megoperálja magát (WTF), jól sejtem, hogy hangszálat fognak neki beültetni? Avagy a Kamarilla “kutyaharapást szőrivel” módon harcol?
– Alder és Khalida is őrzője az Első Dal egy darabjának, ezt is jó tudni.

Wanheda - 2022. 07. 24. 02:46

Belenyomnak mindent az utolsó részbe, rengeteg új info, de nem kerek az egész, én nem értem legalábbis a részeket, olyan szétszórt, nyilván kevés az idő a sok mondanivalóra. Miért nincs még két évad legalább? Rosseb egye meg! Hiányzik Raelle! De azért az 5. rész izgalmas volt. Vajon hány első dal örzó van még?

Wanheda - 2022. 07. 24. 02:46

… utolsó évadba, nem részbe bocs….

Enzo - 2022. 07. 31. 13:30

3×04 (pótlás múlt keddről)

Három rossz és egy jó hírrel indított a rész: Silver előlépett elnökké (akkor most már Gold? :D), Fort Salem civil felügyeletet kapott, Hearst pedig elkapta Anacostiáékat – ellenben Isadora megmagyarázta Penelope visszahozását, ami Silverrel szemben még az évad későbbi részében simán ütőkártya lehet.
Aztán később jött a még jobb (WTF) hír, hogy Wade nem halt meg, egy gólem volt helyette a csali (láttunk már ilyet a sorozatban amúgy?), viszont egyelőre titokban kell tartani, mint ahogy Alder visszatérése sem nyilvános. Apropó Alder, ő meg elmegy összegyűjteni az Első Dal darabkáinak őrzőit, úgyhogy egy időre bye-bye Khalida. Ja és bye-bye salemi egyezmény, Silver felbontotta…

Darabkák:
– Jó szövege van a marsallnak, rommá oltja a társaságot :D
– Raelle küldött egy jelet, de amúgy elég fura, hogy nem látjuk, mi van vele…
– A sorozatnak jól áll ez a bulizós-szexizős vonal is (a napfordulós ünnepség kapcsán), csak most kicsit fura így 1 db párocskával (na jó, a marsall is rámozdult Wade-re, az igaz :D)
– Jé, én eddig azt hittem, hogy M csak egy férfias kinézetű csaj, de ezek szerint valami agender(? vagy fene tudja a pontos terminológiát)
– Tally látomása Raelle-ről elég durva :O
– A “hadsereg vs Spree” kényszerített harc elég kegyetlen volt: Sterling leszúrta magát, cserébe Anacostia hogy leszedte már a Spree csaj arcát :O

#hétidézetei:
“Oh, I knew that the esteemed General Alder would never go off and do something as pedestrian as dying.” :D /Marsall/

“-Hey, Nicte? Thank you for joining in the song.
-Sure, Baby Spree.” (imádom, hogy Nicte bébi Kórságnak hívja Scyllát :D)

3×05 (pótlás keddről)

Ez a rész a Tanács ülésezése körül forgott: hiába Adil hétnyelvű köszöntője, nem voltak igazán megértőek (eredmény: a lányok elhagyhatják a rezervátumot, de nem térhetnek vissza, beleértve szegény Raelle-t se :O), de aztán kiváló időzítéssel megérkezett a Kamarilla a “felboszorkányosított” Hearst vezetésével, és így az addig unszimpatikus Thelma is belátta, hogy igazat beszélnek. Adil elhasználta azt a fura jelző-izé-gombát(?), amit Khalida adott neki, hogy figyelmeztesse Aldert, aki ezek szerint ilyen érdekes sokszorozódós támadásra is képes :O …csak aztán kimerült és összeesett, mint Luke a SW8 végén. (De legalább Raelle apját megmentették.)

Közben Sterling és Anacostia nem hagyta, hogy kivágják a torkukat – itt nem is értettem, mi a franc volt a Kamarilla terve? Hogy majd hagyják magukat?? Hát nyilván nem, Anacostia bevetette a Scyllától tanult Spree-támadásokat, felvette az orvos fickó arcát, és felfedeztek egy hatalmas Kamarilla-sereget. Oh boy…

Darabkák:
– Fort Salemben tovább folyik a jogok csorbítása, most az anyanyelv órát tiltották be… azon mondjuk felröhögtem, ahogy a tanár leoltotta az ezredest :DD
– Érdekes ez a jövőbelátós vonal is: Tally most kipróbálta, hogy megelőzhető a látomás, aztán meg mégis bekövetkezett később.
– És egy kis Alder-Khalida bondingot is kaptunk :3

Enzo - 2022. 08. 15. 14:07

3×06 (pótlás)

Ez a Raelle nélküli csapat kicsit arra emlékeztet, mint amikor a Charmed-ban (az eredetiben) Prue helyett bejött Paige :D de nem?
Na mindegy, most szét is szakadt a kis trió: Scylla vigyáz Edwinre, Tally családot látogat, Abigail meg beviszi Aldert Fort Salembe – utóbbinál elég vicces volt a kétoldali rácsodálkozás (Abigail Penelope, Izadora meg Alder láttán).

Tally családját amúgy kb nem is láttuk eddig, most viszont az anyja okozott egy kellemes meglepetést: hiába vannak megfigyelés alatt, a barinőkkel rendezett könyvklub valójában egy rajtaütés tervezgetése :D némi gagyi CGI-tűz segítségével meglepően simán elintézték a levehetetlen nyakörveket, és még valahogy vissza is értek könyvklubosdit játszani :O
És ha már család, eszembe jutott, hogy Edwin ugye még mindig nem tud Willa Spree-múltjáról – na hát ez egészen eddig a részig volt igaz, Quinn a Far Speech segítségével nemhogy beszélni tudott Collar anyucival, hanem még meg is jelent, és rendesen elbúcsúzott a férjétől. (Amúgy akkor kb az előző évadban senki fontos nem halt meg igazán: Alder visszatért, Willa is “él” a micéliumban, és Penelopét is visszahozták…)

Mi volt még? Ja igen, mivel a Bellweather-egység nem-kiadatása kiváló ürügy a Cession elleni bevonuláshoz, jön a háború, Thelmáék már készülnek is rá…

Darabkák:
– Az hatalmas jelenet volt, amikor Petra Far Speech útján utasította a boszikat Jarrett beszéde alatt :D
– Na végre láttuk Raelle-t egy kicsit, egy döglött oposszum és egy fancy virág közreműködésével :D
– Mondtam már, hogy remek az Edwin-Scylla dinamika?
– Alder visszament a micéliumba, Willával elintézték a fúrási helyszínt, még 2 daldarab van hátra az Első Dalból, de előbb ellátogatott Fort Salembe “nyilvánosabban” is… hát nem unatkozik a tábornokasszony, na. :D

3×07 (pótlás)

Ebben az epizódban több dolgot is olyan furán vágtak, vagy nem állt össze, vagy ilyesmi – Scylla például az egyik pillanatban a safehouse-ban próbálkozik a döglött állataival, a másikban meg ott van a kunyhóban, ahova Tally megérkezik a papírgyáros ismerősökhöz. Aztán ott volt még a rejtélyes Nicte-Anacostia beszélgetés a bárban (Nictét jó ideje nem láttuk), illetve az irokéz marsallt meggyilkoló behatoló sereggel se értem, hogy mégis mi volt a terv: majd az egy darab főnök kordában tartja az összes Fort Salem-i boszit? Hát nyilván ehelyett Abigail oldalára álltak, bár talán kellett hozzá a remek beszéde is (ja és hogy kitekerte a nyakát a fickónak!).
Alder közben Spanyolországban tudatosan csapdába sétált, az egy érdekes adalék, hogy ez a Santos nevű manusz a Kamarilla főpapja volt, és az is, hogy elvileg a maradék 2 Dal-darabka vérvonala elveszett, de ezt a meghamisított kötél (Alder nővére) dolgot nem értettem. Mindegy, a tábornok végül csak megölte Santost, következő lépésként pedig Tallyt kéri fel, de nem jövőbe, hanem múltba látásra :O

Közben a Nagy Folyó Tanácsában is kiderült az árulás – pedig úgy szurkoltam, hogy ne a jófej nőci legyen az áruló, hát nyilván ő volt… Ja és a legfontosabb, hogy Rae meggyógyult és visszatérhet, de erre szegény Scyllát meg pont elvitték, biztos majd csak az évadzáróban találkozhatnak újra.

Enzo - 2022. 08. 19. 20:10

3×08 (pótlás múlt szombatról)

Na, tévedtem, nem kellett várni a nagy újraegyesülésre az évadzáróig, Raelle a dezertőr csaj infója alapján már ki is szabadította Scyllát (Abigail+Adil elterelő hadművelete vicces volt :D). Röhögtem, hogy az őrző faszi hogy megijedt a witchbomb emlegetésétől :D Egy szeméttel kevesebb… pontosabban kettővel, mert Petra Bellweather a tollkopogtatással szívrohamot okozott Jarrettnél, az nem semmi :O Először azt hittem, gólem lesz belőle is, de csak Sterling vette fel az arcát, jó lesz az még később.
De sajnos a jó oldalról is haltak meg: RIP Lupe és a többi Fort Salem-i boszi, akik nem voltak hajlandóak támadni… én őszintén szólva nem hittem volna, hogy egy ilyen kb. 5 méterrel “arrébbfújás” halálos sérülést okoz, de ezek szerint igen… cserébe Abigail bevetette a jégesőt a gonoszok ellen.

Tallynak jól megy a Látás képessége, eddig csak foszlányokra volt képes, most meg egy full jelenetet lát? El is mennek Németországba Alderrel, itt elég para lett, ahogy Tallyn keresztül beszélt a fagyott boszi, a többi jelenet viszont inkább gagyira sikerült: egyrészt ahogy a lány megkapta a Dal-darabkát a Látásért cserébe, az kissé bugyután nézett ki, másrészt meneküléskor ne már hogy azt a kis szakadékot ne tudták volna mindketten átlebegni…
…és akkor ennek hatására Abigail javaslatára feladják magukat…ööö, oké? Kicsit hirtelen döntés, de legalább a hadművelet lezárulhat vele.
Ja és Raelle megkérte Scylla kezét, aww :3

3×09

Az egyik benyomásom az volt a részről, hogy Wade (egyébként baromi menő) visszatérése után nagyon hirtelen dobáltak össze minden történést: gyakorlatilag 1 snitt, és Wade újra elnök, Silver a böriben, a felügyelőket elvitték Fort Salemből, mindenki happy, Khalida kiszabadította Aldert offscreen a jégbarlangból(???)… (arról nem is beszélve, hogy Wade-ék balesetezését is csak utólag tudtuk meg, bár az legalább szépen be volt kötve a korábbi történésekbe – ötletes, hogy a marsallok is össze vannak kötve a biddy-khez hasonlóan).
A másik benyomás, hogy elég sorozatzárós hangulatúra sikeredett (holott ugye van még egy rész), pláne a dupla esküvővel, de azért a végére kaptunk cliffhangert rendesen:
Hearsték kiszabadították Silvert, megölték Izadorát (RIP), és valami Raelle-lel is elkezdett történni, ami elég ijesztően néz ki.

Darabkák:
– Hű, ettől a koncepciós perre hajazó tárgyalástól eléggé ökölbe szorult az ember keze…
– Jé, Gregorio visszatért, rég láttuk – jutalma 1 db Tally :P
– Raelle hogy nézett már ki az esküvőn a túlméretezett öltönyben? :D Vagy ha ő a “férfi” szerep a párosban, akkor miért nem Scyllát vezették be? Fura ez :D
– Amúgy az milyen vagány már, hogy az elnök adja össze a két párt :)
– Jó, hogy visszacsatoltak Nicte ígéretére, hogy majd megbeszéli Wade-del a kegyelmet – hát ez nem jött össze (hozzáteszem, azért jogosan) :D
– Na így, hogy visszavették a “jók” a hatalmat, külön érdekes lesz, hogy Penelope milyen szerepet kap. Eredetileg azt hittem, hogy Silver megingatására fogják használni, de gondolom akkor majd az évadsorozatzáróban kiderül…

#hétidézete:
“You don’t think it’s me, Blanton? Check my fingerprints” :DD (Wade badass :D)

Elis - 2022. 08. 24. 08:16

hát megvolt a finálé.
azt hiszem kijelenthetjük, hogy így kell egy nagyon jó ötletet csapnivalóan lezárni.
mert azért az első évad nagyon ott volt. a világépítésével, a sötétségével és persze Sarah Alderrel. aztán a második évadra is mondhatjuk, hogy rendben volt, bár sokkal többet ki lehetett volna hozni dolgokból pl Tally és Alder véletlen kapcsolódásából, vagy Raelle anyjából, de Nicte karakteréből akár. De ez a harmadik évad… és főleg a lezárás (ha lesz évadkritika majd kifejtem). és persze itt is voltak remek világépítő ötletek, a boszorkányüldözéssel, Tally anyjának “könyvklubján” át, az indián rezervátumig, de végig az kiabált bennem, hogy ebben a világban sokkal de sokkal több benne van, mint amit itt elmeséltek. és tudom, hogy kaszát kapott és le kellett zárni, tudom, hogy Taylor Hickson balesete miatt szinte mindent újra kellett írni, de ez mind mind nem mentség erre a fináléra. És egy bólintás Lyne Rennée és Jessica Sutton felé, akik mindent megtettek, de tényleg ebben az évadban is, és szorítok annak a halovány reménynek, hogy összejön az az Alder spinoff, amiről több helyen beszélnek, mert tényleg Sarah Alder karaktere megérdemelné (én pedig boldogan nézném tovább Lyne Renée-t…)

Wanheda - 2022. 08. 27. 05:19

Kérdezném röviden az évadzáró után: Ez mi volt?
Nem akarnám úgy érezni, hogy ez a borzasztó 10. rész visszamenőleg hatott rosszul, de azt érzem.
Nagy csalódást okozott.

Elis - 2022. 08. 31. 09:33

Wanheda: tegnap egy 4 órás!!! fan discordos interjút hallgattam meg Jessica Suttonnal, és ő elmondta, hogy az egész harmadik évad forgatása maga volt az őskáosz Taylor Hickson balesete miatt és hogy az egész évadot forgatás közben írták újra és tök más lett volna, és bár nagyon diplomatikusan fogalmazott, de ő maga sem volt túl… elégedett leginkább az utolsó két résszel. de ez az újraírás sem mentség erre a fináléra… az az első évad, ezek a karakterek, az egész világépítés nem ezt a lezárást érdemelte volna.

R - 2022. 08. 31. 21:57

Hát igen. Nem tett jót a sorozat Taylor Hickson autóbalesete, ami miatt a fél forgatókönyvet át kellett írni, Illetve az utolsó 3 rész az 2evadot ölelt fel. De legalább kaptunk egy befejezést nem úgy mint más sorozatoknál, amit csak szimplán elkaszálnak. Bár tudom ez azért sovány vigasz. Amúgy szerintetek érdemes volt megbízni az “Anyában”?

Én kiakadtam, hogy mindenki boszorkány lett. Egy felsőbb hatalom úgy oldja meg a különbözőségekből fakadó ellentéteket, hogy mindenki ugyanolyan lesz, ha akarja, ha nem.
De lehet csak én értem félre.

Elis - 2022. 09. 01. 09:25

igen, nagyon sovány vigasz, mert ez a finálé…
Jess is arról beszélt a 4 órás interjúban, hogy szívesebben látott volna egy két részes epic csatát, az egyesült boszorkánysereg (sereg + kórság) vs Kamarilla között. méltóbb befejezés lett volna, és innen újra lehetett volna gondolni a boszorkányok és a sereg jövőjét.
Igen, ahogy @R írtad, maga az üzenet is nagyon káros, de ha ennyire mélyre nem is megyünk, csak egy kis logikával belegondolunk:”oh hát ők is boszorkányok lettek” és? aki ennyire elvakult, mint ők, annál ez nem fog semmit változtatni, max most nem kell hangszálakat kivagdosni, hanem a kezükbe kaptak még jó sok “szupererőt”. most majd pl. elkezdik kiirtani a született boszorkányokat. vagy éppen ott a seregük és a technikai fejeltségük és átveszik a hatalmat. de neeeem, jaj, hát ők is boszorkányok lettek, mindenki él majd boldogan. aha.
a Kamarillán kívül is az egész jaj de jó, mindenki boszorkány lett dolog, megoldani nem fog semmit, csak jó nagy káosz lesz, ahogy mindenki rászabadul a friss erejével a világra, amit vagy tud vagy nem tud kontrollálni és Nicte esetében láttuk, hogy ezt az erőt lehet igazán kreatívan is használni…
nem beszélve arról, hogy egy tollvonással törölték el Alder 300 éves munkáját.
waah. olcsó, összecsapott és nem méltó az első évadhoz.
az egy érdekes gondolat, hogy érdemes volt-e bízni az “Anyában” és mondjuk az Anya szándékosan csinált káoszt a világban, de ennyi kreativitást meg nem nézek ki Eliotból az utolsó két részt látva.
ha még tényleg van valami esély a Hulunál valami folytatásra, remélem ezt az egész 3. évadot csak egy rossz álommá teszik…

Elis - 2022. 09. 01. 11:46

még egy gondolat és befejezem, tényleg.
a másik, ami ugyanilyen olcsó lezárás volt: a Kórság.
azon még túltettem magam, hogy Raylla könnyedén túllépett azon, hogy Sylla megölt mit tudom én mennyi embert és a Porter gyereket, bár már ez is meredek volt. DE az egész Kórságot elintézni azzal az egy megbocsátok beszélgetéssel Alder és Nicte között? Mert oké, Nicte Alder exe volt, ezt tudjuk. Oké, miatta vált azzá, aki lett, ezt is tudjuk. De húsz év háborúskodást, ezernyi civil és boszorkány halálát egy “bocsáss meg, hogy ezt tettem veled” + “nem kellett volna gyűlölnöm téged ennyi éven át” beszélgetéssel lerendezni??? Tényleg?
(még akkor is, ha maga a jelenet egyébként nagyon jó volt, és külön örültem, hogy Arlen Aguayo “Nicte” volt ott Lyne Renee-vel)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz