login |

Zerocalcare – Torokszorítósdi

2022. 06. 28. 18:50 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: könyv,

Ha valaki kíváncsi, hogy milyen is a Neflixes Tear Along The Dotted Line alapjául szolgáló képregény, akkor jó hír, hogy Zerocalcare művei közül az egyik már elérhető itthon 4200 forintért a Nimue kiadónak hála.

(A zseniális sorozat után én rettentően gyorsan magamhoz vettem, és nem csalódtam. Persze (az itt három életszakaszában ábrázolt) Zero hadarása és olasz temperatuma itt nem jön át, de a szarkasztikus mivolta mellett a humora is nagyon hasonlít a sorozathoz, és itt is megvan Zero gondolatainak humoros ábrázolása. Tatu helyett igaz, inkább polip, kertitörpe és Darth Vader van, azonban a humor nem okoz csalódást, ráadásul még Sarah és Secco is visszaköszönnek, akik közül az utóbbi az A tatu jóslata filmben is barátja Zeronak. A sorozathoz nem kötődik szervesen, de kvázi előzménytörténetként is felfogható. Érdemes lecsapni rá! – Necridus)

A kiadó hivatalos közleménye:

Első kötetünk a legnépszerűbb olasz kortárs képregényalkotó, Zerocalcare Un polpo alla gola című kötete lesz, ami a magyar keresztségben a Torokszorítósdi címet kapta.
Ha csak annyit mondunk, hogy ez egy zseniális könyv, mondhatjátok, hogy persze, minden kiadó ezt mondja a saját könyveiről. Zerocalcare olyan alkotó, aki tulajdonképpen irodalmat rajzol: nagyon vicces, közben komoly témákról szól, erős önéletrajzi jelleggel. De aki azt hinné, hogy ez köldöknézegetés, az nagyon téved: a Torokszorítósdi teljesen besorolhatatlan, és ezért is nehéz fülszöveget írni hozzá, viszont rendkívül szórakoztató, és na, tényleg zseniális.
A következő napokban többet is elmondunk erről a nagyszerű könyvről, amit azoknak is ajánlunk, akik egyébként nem, vagy csak ritkán olvasnak képregényt. Az olasz közönség is ilyen: a szerző kötetei rendre százezer példány fölött fogynak, Olaszországban példátlanul sokan olvassák a műveit. (Gondoljatok bele: csak hatszor többen vannak, mint mi, vessétek össze ezt a százezret a bevett magyar példányszámokkal…)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz