login |

Only Murders In The Building: kezdett a 2. évad

2022. 06. 29. 19:50 - Írta: Necridus

32 hozzászólás | kategória: kritika,

Tavaly a Gyilkosság a házban megmutatta, hogy egészen különleges sorozat, de azért a végére lettek hibái, főleg a túlnyújtottság és a néző sokkolásának hiánya volt zavaró, ezért nem is annyira vártam a folytatást, inkább csak belenéztem az itthon magyar felirattal a Disney+-ra világpremierrel egy időben érkező dupla premierbe.

Az első két epizód pedig hiába kapott el a félig apatikus hozzáállásommal, így is meg tudta mutatni, miért olyan szerethető az OMITB.

Persze most könnyebb dolga volt lenyűgözni, a túlnyújtottság és sokkfaktor gyengesége most még nem annyira játszott, esélyesebb az évad végén. Meglátjuk, egyelőre úgy tűnik, én is ott leszek a finálénál. Addig pedig röviden, de spoileresen a tovább mögött beszéljünk a kétrészes évadnyitóról.

Charles, Oliver és Mabel tavaly kiderítették, ki volt a ház gyilkosa, majd azonnal elfogták őket a rendőrök, amiért a hölgy csurom véres pulóverével állt a két férfi mellett egy holttest felett. Amitől féltem, beigazolódott, miszerint elég hamar kikerülnek a meghallgatásból, mindössze néhány pörgős percet kaptunk a vallatásokról, máris hazatértünk utána. Bánom, hogy bőven több lett volna abban, ahogy a nyomozókkal szembeszegülnek, esetleg az őrsön éjszakáznak bűnözőkkel egy cellában.

Ezt (és Selena Gomez szándékosan unott karakterének kissé idegesítőségét) leszámítva azonban abszolút pozitív a visszatérés, aminek legfontosabb erénye a három főszereplő. Martin Short abszolút kedvenc, szavak nincsenek, mennyire imádom a túlbuzgó, lelkes Olivert, Selena Gomez dinamikája nagyon jól működik a veteránokkal és közepes színészi képességei ellenére Mabel abszolút passzol hozzá. Steve Martin pedig talán még sosem szórakoztatott ennyire, mint most.

Mindhármuk karaktere elkezdett idén egy kicsit kibújni a podcastes nyomozásból és saját utakat járni, aminek nagyon örültem, hiszen az első szezonnak a belterjességét csökkenthetik így. Már nemcsak a nyomozás és a három főhős áll a középpontban 1-2 mellékszereplővel, hanem magánéleti, saját szálakat is kaptunk több mellékszereplővel. Nagyon hiányoltam a ház különös lakóinak bemutatását az előző szezonban, most szerencsére többet is kaptunk, akik remekül táplálják a történetet. Már most ujjal tudnék mutogatni valakire, hogy rettentően gyanús, de valójában rajta kívül mindenki más is.

Az új karakterek közt van Selena Gomez egyik jóbarátja, Cara Delevigne által alakított Alice, aki nemcsak pillanatok alatt felrázta Mabel művészeti és magánéletét, de általa azt is megmutatták, hogy Mabel lelkivilágának elemzésében azért van szufla, ahogy összetörte a szobrot régi sérelmeit felidézve, az igazán hatásos jelenet volt.

Mellette még Amy Schumer kiemelendő mint Amy Schumer, ő az, aki odavan Charles-ért, Olivert pedig azonnal üzleti ajánlattal támadja, amiben sorozatot készítene a podcastből. Itt is, de úgy általában végig ömlött a metahumor, folyamatosan viccelődtek visszautalgatásokkal és olyanokkal, hogy már a második szezonban jár a sorozat.

A negyedik falat ledöntő poénokon kívül azért dőltek az egysorosok is, főleg Short és Gomez karakterének szájából, ami természetesen nem Martin problémája, az ő karaktere egy fokkal komolyabb, cserébe Oliverhöz és Mabelhöz remekül illenek a szellemes odaszúrások.

A főszál egyébként ott veszi fel a fonalat, ahol tavaly félbemaradt. A három főhősünket letartóztatják, de bizonyíték hiányában kiengedik őket, viszont mindenki őket okolja a házban, ráadásul szembesülniük kell vele, hogy a valódi gyilkos nem hagyott fel a bemártásukkal, amikor megjelent Charles édesapjáról egy festmény a lakásában, ami az elhunyt Bunny-é volt korábban.

Még mindig a színészek, a karakterek, a humor (a zene!) és a hangulat az, ami miatt kiemelkedő az OMITB a mai sorozatkatalógusból, de a sztori sem utolsó. Egyelőre ez egy letisztultabb, mégis legalább annyira izgalmas rejtélynek tűnik, mint tavaly, de ki tudja, hogyan fogják bonyolítani a szálakat. Remélem, nem fog megint elnyújtottnak érződni.

32 hozzászólás Ne habozz!

JKJ - 2022. 06. 29. 19:58

Az első két rész szépen megalapozta az évad irányát. A sorozat minden szempontból kiemelkedő. Látszik, érződik rajta az odafigyelés és természetesen a sok vérprofi színész jelenléte. Nyilván nem mindenkinek fog tetszeni, de nehéz azt mondani rá, hogy nem minőségi darab. Még több ilyet! :-)

Mammut - 2022. 06. 29. 20:08

Nagyon élveztem az első évadot és ugyanúgy élveztem ezt az első két részt is. Már alig várom a jövő hetet. :)

Én az általam utált shcumer helyett inkább a híres vendégszereplőket emelném ki, ugye tavaly Sting volt, idén meg Rapaport és MacLaine eddig, és ki tudja, mit hoz a folytatás.

Rainmagic - 2022. 06. 29. 21:40

Nekem az elso evad a tavalyi legnagyobb kedvencem. A 2. pedig meg ennel is jobbnak tunik. Leszamitva A. Schumert. Ő borzasztó. Remelem nem lesz sok szerepe. Cara Delevingne viszont meglepoen jo. Shirley MacLaine pedig brillirozik. :)

juhaszvik - 2022. 06. 29. 21:51

Ez a sorozat jó móka. Egy pillanatra sem engedi, hogy komolyan vegyük, mindezt egy ripacs (Oliver), egy befordult (Mabel) és még egy befordult (Charles) főszereplővel, akik képtelenek távolabb látni a maguk kis világánál, de pont ezért is szeretjük őket.
Úgy volt képes megszerettetni magát a sorozat, hogy sorolom kik azok, akiket ki nem állhatok képernyőn: Martin Short, Steve Martin, unott arcú lányok, beképzelt gazdagok, ripacsok, ja és második évados bónuszként Amy Schumer. :)

Szóval tud valamit a sorozat :)

Deny - 2022. 06. 29. 22:00

Fantasztikus volt a dupla rész. Mindössze Amy Schumert hoznám fel negatívumként. Mondjuk ő sem volt még rossz, de nagyon nem bírom azt a nőt, szóval automatikusan negatív a reakcióm rá :) Az insider poénokon meg hangosan nevettem.

Nagyon várom a folytatást.

Nemkati néni - 2022. 06. 30. 13:44

Huh, majd ha lepereg a koreai bankrablás, túlleszek a ST holnapi részein (uhh, szabit vettem ki holnapra miatta!) és letudom a Boys holnapi részét, akkor ez lesz a következő. Az első évad bejött, bár elaludtam rajta kétszer = ez azt jelenti nálam, hogy annyira érdemesnek tartom, hogy végignézzem, de sajnos nem pörög a cselekmény.

Shannen - 2022. 07. 03. 19:49

Aranyos volt az első évad, szerettem, de azért olyan ngayon nem voltam tőle elájulva, úgyhogy mérsékelten vártam a folytatást.

Nem csalódtam, hozta ugyanazt a színvonalat, mint korábban, mosolygós poénokkal, jó színészekkel (A. Schumer azért nyilván direkt ennyire ripacs itt), és egyelőre érdekes a felvezetett rejtély is. A festmény körüli hajcihőt is bírtam, Shirley Maclaine pedig még mindig egy csoda. Remélem végig jó móka lesz ez az évad is.

JKJ - 2022. 07. 05. 10:21

Azt hittem többen nézik a sorozatot. Pedig milyen szépen vitték előre a sztorit a harmadik részben is!

Ripazha - 2022. 07. 07. 11:14

Az első évadhoz kellett négy rész hogy ráhangolódjak, így kicsit tartottam tőle, hogy most is kelleni fog, szóval várok vele.
De ma reggelihez megnéztem az első részt, és talán már tudva mire számítsak, mert élénk volt az emlék így rögtön tudtam menni vele.
Várom szeretettel a részeket.

Benjy - 2022. 07. 11. 11:23

Hétvégén daráltam le 1. évadot, és nagyon kellemes kikapcsolódás volt, habár az első 4-5 epizód kicsit nehezebben csúszott le.

Ehhez képest a mostani évad sokkal jobban indított. A főszereplők között is jobbnak tűnik a kémia, habár az első évadban sem lehetett erre sok panasz. A két vén róka zseniális, Gomez nekem csak inkább semmi extra. Mondjuk nem tudom hetiben mennyire fog működni nálam, mert a formátum inkább darálásra késztetné az embert.

Florabell - 2022. 07. 14. 23:15

Annyira jó, talán még viccesebb, mint az előző évad. Az a papagáj a 2.rész végén…

JKJ - 2022. 07. 17. 17:11

Most sikerült megnézni a harmadik részt. Annyira jól vannak felépítve az epizódok. Jók a dialógusok és a tempó is pont megfelelő. Eddig jól építik az évadot!

Benjy - 2022. 07. 18. 00:07

A 4. rész volt az eddigi legjobb az évadban. Steve Martin nagyon zseniális, comedic gold ebben az évadban.

“It’s like watching Squid Games without the subtitles.”

“I once played an obstetric anesthesiologist on a show called The Deliverer. And on that show, every baby was born healthy!”

Jence4 - 2022. 07. 19. 15:08

Nagyon jó , mindenét megmozgatja a nézőnek, és élvezet nézni

Benjy - 2022. 07. 21. 13:15

Arról van valakinek infója hogy miért vannak random tárgyak minden epizód főcímében? A mostaniban volt egy lávalámpa Oliver ablakában, múlt héten egy pár strandpapucs a fán, előtte egy üveg pezsgő a trió mellett.

tonks - 2022. 07. 21. 21:49

Nagyon erősnek érzem ezt az évadot is, pedig azt hittem, hogy hetiben nem fog akkora élményt adni, mint ledarálva, de tökéletes kikapcsolódás, a hangulatát és a trió interakcióit emelném ki továbbra is kedvencnek, de tetszik, ahogy kanyarog a történet erre-arra.

Benjy: szerintem kikacsintós easter eggek, mint a papagáját sétáltató Bunny a főcím kezdetén és végén. :D

tonks - 2022. 07. 21. 21:53

Ja, amit érdekesnek találok, az a szervizfolyosó/titkos átjárók a falban, elég para, ha belegondolok. :D kíváncsi vagyok, mennyire használják ki, mert csodálkozom, hogy nem próbáltak meg csapdát állítani a gyilkosnak ott.

juhaszvik - 2022. 07. 26. 14:27

Ma jutott eszembe, hogy Amy Schumer nem szerepelt egy ideje. Szóval úgy érzem a holnapiban fog. :(

irgum76 - 2022. 07. 27. 11:00

na így 6. rész után már lehet találgatni ki lehet a gyilkos (gyilkosok)

az én tippem Amy Schumer
jó ideje nem láttuk
Jan szerint egy művész hajlamú áll a háttérben
Amy Schumer pedig Jant alakította civilben is

de persze 6 rész alapján
még esetleg olyan is lehet akit nem is láttunk
(és az sem kizárt, hogy Amy-ből lógnak ki a kötőtűk)

JKJ - 2022. 08. 02. 07:48

Hetedik rész után: Ez a sorozat a minőség példaképe. Minden jelenetről süt az odafigyelés. Ráadásul a sztori is jó! Mi kell még? :-)

Benjy - 2022. 08. 09. 15:34

“I’m a dip lover cuckolded by the King of dips.”

2 résszel a vége előtt is nagyon bejön ez az évad. Kicist sajnálom hogy hetiben kell nézni, mert majdnem minden epizód végére olyan csavart raknak, hogy rögtön indítanád a következőt.

tonks - 2022. 08. 09. 21:20

A kedd estéimre kötelező program lett a sorozat, nagyon élvezem ezt így, az első évad dara volt tavaly ősszel.

A gyilkos magassága alapján ráhibáztam a tettesre, de biztos lesz még ebben csavar, az a tüsszentés se hagy nyugodni, túl direkten lett összekapcsolva a két jelenet. :)

Benjy - 2022. 08. 16. 11:26

2×09 SPOILER

Atyaég, milyen szofisztikáltan fésülik össze a szálakat ebben az évadban. Mondjuk a Kreps-Cinda csavar kb. az első perctől adta magát a rész eleji emlékeztető miatt. Az hogy Becky él viszont elég nagy WTF volt.

Amit esetleg negatívumként tudnék említeni, hogy szétszedték a triót, és így 1 érdekes, 1 mérsékelten érdekes és 1 elég semmilyen szál kerekedett ki. Persze ettől függetlenül is sima 8/10, mert nem tudok betelni a karakterekkel és a szerteágazó történettel.

“I’m so greek I could go bankrupt and no one in the world would help me.”

irgum76 - 2022. 08. 20. 14:49

“Amit esetleg negatívumként tudnék említeni, hogy szétszedték a triót”

igen ez nekem is kellemetlen
nem a sztori szálak érdekessége szempontjából
hanem ez a sorozat akkor a legjobb, legszerethetőbb mikor hármójuk közt megy az adok-kapok
jó kis szájkaratékkal, brénsztormingokkal

de az utolsó részre biztos összejön mindenki

Benjy - 2022. 08. 23. 11:20

Na ennyi volt, nálam simán ütötte a folytatás az 1. évadot.(8.5/10) Azért még van vissza néhány hónap az évből, de sanszos hogy ez az évad bekerül az idei Top5-be. Steve Martin és Martin Short egyszerűen zseniális, az ő ökörködésüket estig tudnám nézni. Gomez továbbra is semmi extra, de az első évadhoz képest szerintem fejlődött.

Innentől SPOILER!!

Azt még meg kell rágnom magamban hogy a finálé feltette-e az évadra a koronát. Azt továbbra is tartom, hogy ez a sorozat inkább darára született, mert hetiben nagyon töredezett az élmény. Egyelőre még próbálom pörgetni magamban, hogy minden kérdésre logikus magyarázatot adtak-e, de a leplezést kicsit túlcsavarták. A humora néha nagyon gügye, de totálisan bejön, a paradicsomos/lassított felvételes jelenet elképesztően elborult volt.

Ja a kövi évadot is felvezették. Felvezették? (Paul Rudd tippre nem csak ennyire csatlakozott) Kíváncsi leszek hogy fogják befűzni a tematikába, mert ennyiből eléggé out of place a felvetés. Mondjuk az előző évadtól eltérően nem WTF cliffet dobtak, hanem tipikusan egy olyat, ami kíváncsiságod kelti fel, hogy “na ezt hogyan fogják kibontani?”.

Ui: Ha van sorozat ami heti kibeszélőt érdemelt volna a felépítés alapján az ez. Kár hogy az itthoni nézők még(?) nem találtak rá…

JKJ - 2022. 08. 23. 12:18

Kiváló évad volt! Maximális profizmus minden szinten. 10/10.

Janka - 2022. 08. 24. 06:37

Ez az évad sokkal összettetebb volt. 1-2 szálat felvezettek és hagyták lógni a levegőben amit nem értek.(az új házvezető, Rose Cooper és Charles apja, Dimas család, apasági teszt, Amy Schumer 🤣)
Mint mindig eszméletlen jó a kémia a trió között. Azok a részek mikor külön nyomoztak nem voltak annyira jók mint mikor együtt.
Amúgy a finálét kicsit összecsapták, még pár részt igazán adhattak volna hozzá.
Az utolsó jelenet alapján, ha lesz 3. évad akkor már nem az Arconia-hoz lesz köthető, lehet, hogy egész NY city lesz a “játszótér”.
Nekem az 1. évad azért tetszett jobban mert zártabb volt és nem hoztak be annyi karaktert mindenhonnan. Remélem lesz 3. évad Paul Rudd miatt nézős lenne.

chipesz - 2022. 08. 24. 07:23

@Janka: lesz 3. évad, korábban berendelték.

Necridus - 2022. 08. 24. 08:11

Benjy:

Heti kibeszélő: Na majd jövőre(?), ha van rá igény és belefér, akkor részemről jön.:) Eddig eszembe se jutott őszintén, hogy van rá igény, pedig szeretem az ilyet csinálni, a TWD-ket is azért várom, mert lehet heti kibeszélőzni.

Janka - 2022. 08. 24. 08:38

@chipesz: Köszi, erről a hírről lemaradtam.

Divide - 2022. 08. 24. 18:13

Nagy kedvenc lett nálam ez a sorozat, hátborzongató belegondolni, hogy az első évad elején majdnem elengedtem (idő kellett, hogy belerázódjak a stílusába). Valahogy egyszerre végtelenül egyszerű és kifejezetten szellemes, a casting pedig csillagos ötös.

Dohi - 2022. 08. 24. 21:24

az elso evad egynek jo volt, de ez sokkal gyengebb, az elso 3 resz alatt tobbszor is gondolkoztam a kaszan. utana kialakult valamennyire, de ha nem lenne, nem hianyozna. a 3. evados hook is kevesbe erdekes, de nyilvan barmit ki lehet hozni belole. viszont zoe colletti ide is beugrott a boo bitch utan/elott/kozben, az is valami.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz