login |

Only Murders In The Building: kezdett a 2. évad

2022. 06. 29. 19:50 - Írta: Necridus

22 hozzászólás | kategória: kritika,

Tavaly a Gyilkosság a házban megmutatta, hogy egészen különleges sorozat, de azért a végére lettek hibái, főleg a túlnyújtottság és a néző sokkolásának hiánya volt zavaró, ezért nem is annyira vártam a folytatást, inkább csak belenéztem az itthon magyar felirattal a Disney+-ra világpremierrel egy időben érkező dupla premierbe.

Az első két epizód pedig hiába kapott el a félig apatikus hozzáállásommal, így is meg tudta mutatni, miért olyan szerethető az OMITB.

Persze most könnyebb dolga volt lenyűgözni, a túlnyújtottság és sokkfaktor gyengesége most még nem annyira játszott, esélyesebb az évad végén. Meglátjuk, egyelőre úgy tűnik, én is ott leszek a finálénál. Addig pedig röviden, de spoileresen a tovább mögött beszéljünk a kétrészes évadnyitóról.

Charles, Oliver és Mabel tavaly kiderítették, ki volt a ház gyilkosa, majd azonnal elfogták őket a rendőrök, amiért a hölgy csurom véres pulóverével állt a két férfi mellett egy holttest felett. Amitől féltem, beigazolódott, miszerint elég hamar kikerülnek a meghallgatásból, mindössze néhány pörgős percet kaptunk a vallatásokról, máris hazatértünk utána. Bánom, hogy bőven több lett volna abban, ahogy a nyomozókkal szembeszegülnek, esetleg az őrsön éjszakáznak bűnözőkkel egy cellában.

Ezt (és Selena Gomez szándékosan unott karakterének kissé idegesítőségét) leszámítva azonban abszolút pozitív a visszatérés, aminek legfontosabb erénye a három főszereplő. Martin Short abszolút kedvenc, szavak nincsenek, mennyire imádom a túlbuzgó, lelkes Olivert, Selena Gomez dinamikája nagyon jól működik a veteránokkal és közepes színészi képességei ellenére Mabel abszolút passzol hozzá. Steve Martin pedig talán még sosem szórakoztatott ennyire, mint most.

Mindhármuk karaktere elkezdett idén egy kicsit kibújni a podcastes nyomozásból és saját utakat járni, aminek nagyon örültem, hiszen az első szezonnak a belterjességét csökkenthetik így. Már nemcsak a nyomozás és a három főhős áll a középpontban 1-2 mellékszereplővel, hanem magánéleti, saját szálakat is kaptunk több mellékszereplővel. Nagyon hiányoltam a ház különös lakóinak bemutatását az előző szezonban, most szerencsére többet is kaptunk, akik remekül táplálják a történetet. Már most ujjal tudnék mutogatni valakire, hogy rettentően gyanús, de valójában rajta kívül mindenki más is.

Az új karakterek közt van Selena Gomez egyik jóbarátja, Cara Delevigne által alakított Alice, aki nemcsak pillanatok alatt felrázta Mabel művészeti és magánéletét, de általa azt is megmutatták, hogy Mabel lelkivilágának elemzésében azért van szufla, ahogy összetörte a szobrot régi sérelmeit felidézve, az igazán hatásos jelenet volt.

Mellette még Amy Schumer kiemelendő mint Amy Schumer, ő az, aki odavan Charles-ért, Olivert pedig azonnal üzleti ajánlattal támadja, amiben sorozatot készítene a podcastből. Itt is, de úgy általában végig ömlött a metahumor, folyamatosan viccelődtek visszautalgatásokkal és olyanokkal, hogy már a második szezonban jár a sorozat.

A negyedik falat ledöntő poénokon kívül azért dőltek az egysorosok is, főleg Short és Gomez karakterének szájából, ami természetesen nem Martin problémája, az ő karaktere egy fokkal komolyabb, cserébe Oliverhöz és Mabelhöz remekül illenek a szellemes odaszúrások.

A főszál egyébként ott veszi fel a fonalat, ahol tavaly félbemaradt. A három főhősünket letartóztatják, de bizonyíték hiányában kiengedik őket, viszont mindenki őket okolja a házban, ráadásul szembesülniük kell vele, hogy a valódi gyilkos nem hagyott fel a bemártásukkal, amikor megjelent Charles édesapjáról egy festmény a lakásában, ami az elhunyt Bunny-é volt korábban.

Még mindig a színészek, a karakterek, a humor (a zene!) és a hangulat az, ami miatt kiemelkedő az OMITB a mai sorozatkatalógusból, de a sztori sem utolsó. Egyelőre ez egy letisztultabb, mégis legalább annyira izgalmas rejtélynek tűnik, mint tavaly, de ki tudja, hogyan fogják bonyolítani a szálakat. Remélem, nem fog megint elnyújtottnak érződni.

22 hozzászólás Ne habozz!

JKJ - 2022. 06. 29. 19:58

Az első két rész szépen megalapozta az évad irányát. A sorozat minden szempontból kiemelkedő. Látszik, érződik rajta az odafigyelés és természetesen a sok vérprofi színész jelenléte. Nyilván nem mindenkinek fog tetszeni, de nehéz azt mondani rá, hogy nem minőségi darab. Még több ilyet! :-)

Mammut - 2022. 06. 29. 20:08

Nagyon élveztem az első évadot és ugyanúgy élveztem ezt az első két részt is. Már alig várom a jövő hetet. :)

Én az általam utált shcumer helyett inkább a híres vendégszereplőket emelném ki, ugye tavaly Sting volt, idén meg Rapaport és MacLaine eddig, és ki tudja, mit hoz a folytatás.

Rainmagic - 2022. 06. 29. 21:40

Nekem az elso evad a tavalyi legnagyobb kedvencem. A 2. pedig meg ennel is jobbnak tunik. Leszamitva A. Schumert. Ő borzasztó. Remelem nem lesz sok szerepe. Cara Delevingne viszont meglepoen jo. Shirley MacLaine pedig brillirozik. :)

juhaszvik - 2022. 06. 29. 21:51

Ez a sorozat jó móka. Egy pillanatra sem engedi, hogy komolyan vegyük, mindezt egy ripacs (Oliver), egy befordult (Mabel) és még egy befordult (Charles) főszereplővel, akik képtelenek távolabb látni a maguk kis világánál, de pont ezért is szeretjük őket.
Úgy volt képes megszerettetni magát a sorozat, hogy sorolom kik azok, akiket ki nem állhatok képernyőn: Martin Short, Steve Martin, unott arcú lányok, beképzelt gazdagok, ripacsok, ja és második évados bónuszként Amy Schumer. :)

Szóval tud valamit a sorozat :)

Deny - 2022. 06. 29. 22:00

Fantasztikus volt a dupla rész. Mindössze Amy Schumert hoznám fel negatívumként. Mondjuk ő sem volt még rossz, de nagyon nem bírom azt a nőt, szóval automatikusan negatív a reakcióm rá :) Az insider poénokon meg hangosan nevettem.

Nagyon várom a folytatást.

Nemkati néni - 2022. 06. 30. 13:44

Huh, majd ha lepereg a koreai bankrablás, túlleszek a ST holnapi részein (uhh, szabit vettem ki holnapra miatta!) és letudom a Boys holnapi részét, akkor ez lesz a következő. Az első évad bejött, bár elaludtam rajta kétszer = ez azt jelenti nálam, hogy annyira érdemesnek tartom, hogy végignézzem, de sajnos nem pörög a cselekmény.

Shannen - 2022. 07. 03. 19:49

Aranyos volt az első évad, szerettem, de azért olyan ngayon nem voltam tőle elájulva, úgyhogy mérsékelten vártam a folytatást.

Nem csalódtam, hozta ugyanazt a színvonalat, mint korábban, mosolygós poénokkal, jó színészekkel (A. Schumer azért nyilván direkt ennyire ripacs itt), és egyelőre érdekes a felvezetett rejtély is. A festmény körüli hajcihőt is bírtam, Shirley Maclaine pedig még mindig egy csoda. Remélem végig jó móka lesz ez az évad is.

JKJ - 2022. 07. 05. 10:21

Azt hittem többen nézik a sorozatot. Pedig milyen szépen vitték előre a sztorit a harmadik részben is!

Ripazha - 2022. 07. 07. 11:14

Az első évadhoz kellett négy rész hogy ráhangolódjak, így kicsit tartottam tőle, hogy most is kelleni fog, szóval várok vele.
De ma reggelihez megnéztem az első részt, és talán már tudva mire számítsak, mert élénk volt az emlék így rögtön tudtam menni vele.
Várom szeretettel a részeket.

Benjy - 2022. 07. 11. 11:23

Hétvégén daráltam le 1. évadot, és nagyon kellemes kikapcsolódás volt, habár az első 4-5 epizód kicsit nehezebben csúszott le.

Ehhez képest a mostani évad sokkal jobban indított. A főszereplők között is jobbnak tűnik a kémia, habár az első évadban sem lehetett erre sok panasz. A két vén róka zseniális, Gomez nekem csak inkább semmi extra. Mondjuk nem tudom hetiben mennyire fog működni nálam, mert a formátum inkább darálásra késztetné az embert.

Florabell - 2022. 07. 14. 23:15

Annyira jó, talán még viccesebb, mint az előző évad. Az a papagáj a 2.rész végén…

JKJ - 2022. 07. 17. 17:11

Most sikerült megnézni a harmadik részt. Annyira jól vannak felépítve az epizódok. Jók a dialógusok és a tempó is pont megfelelő. Eddig jól építik az évadot!

Benjy - 2022. 07. 18. 00:07

A 4. rész volt az eddigi legjobb az évadban. Steve Martin nagyon zseniális, comedic gold ebben az évadban.

“It’s like watching Squid Games without the subtitles.”

“I once played an obstetric anesthesiologist on a show called The Deliverer. And on that show, every baby was born healthy!”

Jence4 - 2022. 07. 19. 15:08

Nagyon jó , mindenét megmozgatja a nézőnek, és élvezet nézni

Benjy - 2022. 07. 21. 13:15

Arról van valakinek infója hogy miért vannak random tárgyak minden epizód főcímében? A mostaniban volt egy lávalámpa Oliver ablakában, múlt héten egy pár strandpapucs a fán, előtte egy üveg pezsgő a trió mellett.

tonks - 2022. 07. 21. 21:49

Nagyon erősnek érzem ezt az évadot is, pedig azt hittem, hogy hetiben nem fog akkora élményt adni, mint ledarálva, de tökéletes kikapcsolódás, a hangulatát és a trió interakcióit emelném ki továbbra is kedvencnek, de tetszik, ahogy kanyarog a történet erre-arra.

Benjy: szerintem kikacsintós easter eggek, mint a papagáját sétáltató Bunny a főcím kezdetén és végén. :D

tonks - 2022. 07. 21. 21:53

Ja, amit érdekesnek találok, az a szervizfolyosó/titkos átjárók a falban, elég para, ha belegondolok. :D kíváncsi vagyok, mennyire használják ki, mert csodálkozom, hogy nem próbáltak meg csapdát állítani a gyilkosnak ott.

juhaszvik - 2022. 07. 26. 14:27

Ma jutott eszembe, hogy Amy Schumer nem szerepelt egy ideje. Szóval úgy érzem a holnapiban fog. :(

irgum76 - 2022. 07. 27. 11:00

na így 6. rész után már lehet találgatni ki lehet a gyilkos (gyilkosok)

az én tippem Amy Schumer
jó ideje nem láttuk
Jan szerint egy művész hajlamú áll a háttérben
Amy Schumer pedig Jant alakította civilben is

de persze 6 rész alapján
még esetleg olyan is lehet akit nem is láttunk
(és az sem kizárt, hogy Amy-ből lógnak ki a kötőtűk)

JKJ - 2022. 08. 02. 07:48

Hetedik rész után: Ez a sorozat a minőség példaképe. Minden jelenetről süt az odafigyelés. Ráadásul a sztori is jó! Mi kell még? :-)

Benjy - 2022. 08. 09. 15:34

“I’m a dip lover cuckolded by the King of dips.”

2 résszel a vége előtt is nagyon bejön ez az évad. Kicist sajnálom hogy hetiben kell nézni, mert majdnem minden epizód végére olyan csavart raknak, hogy rögtön indítanád a következőt.

tonks - 2022. 08. 09. 21:20

A kedd estéimre kötelező program lett a sorozat, nagyon élvezem ezt így, az első évad dara volt tavaly ősszel.

A gyilkos magassága alapján ráhibáztam a tettesre, de biztos lesz még ebben csavar, az a tüsszentés se hagy nyugodni, túl direkten lett összekapcsolva a két jelenet. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz