login |

Dirty Lines

2022. 07. 02. 14:50 - Írta: Necridus

2 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

Úgy tűnik, a földhözragadt, retró sorozatok most igen népszerűek. Nemcsak azokról beszélek, amik egy-egy valós személy történetét mesélik el (WeCrashed, Clark, The Dropout), hanem azokról, amik csak valós eseményen alapulnak, mint az It’s a Sin. Utóbbi jutott eszembe a holland A piszkos vonalról, ami hat epizódjával még áprilisban debütált a Netflixen.

A történet a ’80-as években játszódik, amikor Hollandiában két testvér és új barátjuk elindít egy erotikus telefonszolgáltatást, és miközben igyekeznek kitanulni, mire is vágynak az emberek, rá kell jönniük, hogy önmagukban is rengeteg megismerendő van még. Nemcsak céljaikat, szexualitásukat kell jobban megismerni, de olyan is van, aki fiatal egyetemistaként a felnőttéválás problémáival is szembe kell hogy nézzen.

Időközben azt is láthatjuk, hogyan viszonyulnak az emberek a telefonszex bizniszben való munkavállaláshoz, hogyan is lehet ebben a munkakörben dolgozva romantikus kapcsolatot kiépíteni, valamint az üzlet jobb és rosszabb napjait is láthatjuk, ahogy a berlini nagy fal lebontásának hatását és az amsterdami meleg kultúra kialakulását is.

Mindezt igazi ’80-as évek körítésben! Ezt mondjuk úgy mondom, hogy akkor még nem is éltem, azonban annyira jól össze van rakva az egész sorozat hangulatilag, hogy a jelmezek és zene tökéletes kiválasztásával együtt egy olyan közeget sikerült kialakítaniuk, ami miatt egyben le is daráltam az egészet.

Persze a történet és a karakterek se utolsók, előbbinél ha néha nem is tökéletes a tempó néha, utóbbi az, ami főleg kárpótolja a nézőket a játékos vizualizációval együtt. A remekül eljátszott, kevés, de részletesen kidolgozott karakter története sokszor osztott képernyővel lett felpezsdítve, amik mind erőltetett helyett könnyednek hatnak.

Az első epizód főleg a karakterek párhuzamos bemutatására, a közös jövőjük megalapozására megy el, ami kissé gyengének hathat (egyébként nem az, nálam az simán volt 7.5/10), utána, amint összeér sorsuk, onnantól lesz az egész javarészt egy könnyed, fun kaland, ahogy a főszereplőink egy vadiúj üzletet akarnak kiépíteni, ami néha-néha drámaibb fordulatokhoz is jut, ugyanakkor sosem lesz túl komoly.

A korhangulat és könnyedség miatt bátran ajánlom, nálam simán a 8/10-es kategóriába került.

2 hozzászólás Ne habozz!

Nikolka - 2022. 08. 07. 02:00

Ez egy nagyon szuper sorozat!
Én is csak a 80-as évek végén születtem. De ezek a ruhák, zenék. Nagyon elkapott a hangulat.
A karakterek tényleg nagyon jók voltak. Frank meg egyszerűen zseniális volt. Igazi laza, könnyed, nyári sorozat.
És olyan érdekes a téma, ebben a mai internetes, okostelefonos világban.

Nikolka - 2022. 08. 07. 02:01

Ja és köszi a kritikát, mert annak köszönhetően akadtam rá, és tettem a listámra. Szerencsére előre is vettem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz