login |

Pilot: The Life and Movies of Ersan Kuneri

2022. 07. 09. 14:50 - Írta: Necridus

2 hozzászólás | kategória: Ázsia sorozatozik, Európa is létezik, kritika, pilot-mustra, ,

Törökországból érkezett A sokoldalú rendező magyar címmel a nyolc részes Cem Yilmaz-komédia a Netflixre, ami eddig nem úgy tűnik, hogy itthon akkora népszerűségre tett volna szert, de hátha most egy kicsit többen bevállalják ezt az érdekes koncepciójú alkotói sorozatot, aminek a készítője a főszereplője is egyben.

A történet középpontjában Ersan Kuneri áll, aki a ’70-es és ’80-a évek pornófilmes iparában dolgozik, de rájön, hogy többre vágyik, ezért saját útra tér és elkezd olyan alkotásokat készíteni, amilyeneket valóban szeretne. Eddigi stílusától azonban egyelőre nehezen szakad el, szinte minden filmbéli mondatból lerí, honnan is érkezett.

A sorozatban tehát különböző filmeket fogunk látni, amiket Ersan rendez (és főszerepet is játszik). A pilotban az első néhány percben még a rendező karierrváltását látjuk, ahogy elkezdi a színészeket toborozni és népszerűsíteni a filmjét, majd rögtön bele is vetjük magunkat az első alkotásába, egy kosztümös akciófilmbe, a Dry Murad-ba. Ezen kívül – az epizódleírások alapján – várható még többek között horror, dráma és szuperhősös film is, miközben Ersan életének változását is folyamatosan nyomon követhetjük.

Annak ellenére, hogy minden egyes képkocáról lerí a Netflixes c-kategória, azért nem hajítanám egyből kukába a sorozatot, ugyanis a koncepció abszolút érdekes. Mivel komédia, ezért mondjuk a humornak illene a kiemelkedőnek lennie, amit ha így nem is jelentenék ki, de az nyugodt szívvel elmondhatom, hogy nem fapofával nézős lett a kezdés.

Kétségkívül a működő humora a pornóiparral kapcsolatos, és itt ki is emelném, mennyire fontos, milyen nyelven nézzük a sorozatot. A török szinkront passzolnám, viszont az angolhoz már hozzá tudok szólni, amiben rengeteg szójáték és félreérthető, felnőttfilmekre jellemző mondat hangzott el. A magyar feliratra azonban itt azt mondanám, kötelező mellé, ugyanis a fordító gondoskodott arról, hogy az angolul nem is igazán humoros mondatok is viccesek legyenek, így néha felváltva jönnek a magyar feliratos és angol szinkronos poénok.

Ezek a poénok azért nem olyanok, amiktől könnyesre nevettem magam, viszont többszörr felhorkantam, vigyorogtam a pilotban, mert szellemes elszólások vannak benne, ahogy a pornós rendező az eddigi munkájából hozta a párbeszédeket. Az is látszik, hogy a történet sosem volt a filmjeinek legkidolgozottabb eleme, ugyanis eléggé idétlen és csapongó, mondhatni hanyagolható fontosságú, egy percig sem éreztem, hogy most a sztori miatt nézem, és nem a poénok miatt.

Mindenesetre kellemes meglepetés volt a pilot, 6.5/10-et legalább érdemel, aminél remélem, lesz jobb, mert még csak most fogunk más filmstílusokhoz fordulni, és a játékidő is lecsökken 56 percről 38-50 percre, úgyhogy lehet, hogy feszesebb tempóban még jobban fogom élvezni.

2 hozzászólás Ne habozz!

Road Lee - 2022. 07. 09. 16:34

Cem Yilmaz tud marha jó filmeket/sorozatot gyártani.

G.O.R.A. (2004), vagy Karakomik Filmler 1-2. (Netflix, 2019-2020)

…és tud… hm… “kevésbé sikerülteket” is. :-/

A.R.O.G. (2008), vagy Cem Yilmaz: Diamond Elite Platinum Plus (Netflix, 2021)

Mivel utoljára a 2021-es “kevésbé sikerült” stand-up-ja van a fejemben, még nem volt lelkierőm belevágni a Sokoldalú rendezőbe (félek az újabb pofára eséstől… :-/ ), de most a rivjúdat olvasva, asszem rászánom magam. :sör:

winnie - 2022. 07. 09. 16:45

tegnapi hír volt, hogy a netflix egyrészt berendelte a 2. évadot, másrészt, hogy Cem Yilmazzal készítői szerződést kötöttek, szóval további filmeket és sorozatokat is fog készíteni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz