login |

Mayans M.C.: kezdett a 4. évad – írta Zsuzsi

2022. 07. 12. 20:00 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: kritika,

This is my fucking club!

Az FX sorozata ugyan még tavasszal elindult, a magyar premierre azonban ezúttal csak az évad végeztével került sor (immáron) az HBO Max-on. Lehet, hogy sokan kivárták közületek is ezt.

És a várakozás megérte, mert a kezdés rendesen odavert. Méltó folytatása volt a harmadik évadnak. Minden perce izgalmas volt, feszültséggel teli. A rész mindössze egy éjszaka történéseit dolgozta fel, gyakorlatilag onnan folytattuk, ahol egy évvel ezelőtt abbahagytuk, attól a pillanattól, hogy az a bizonyos lövés eldördült, és megérkezett a The Mayans Yuma és Oakland a kapukhoz.

Azzal senki nem vádolhatja meg a készítőket, hogy nem álltak bele ebbe az ostromba, és nem játszották végig, amit kellett. Kíváncsi voltam, mi lesz a feloldása a cliffnek, és meg voltam elégedve, mert nem sétáltunk el a probléma mellett.

A kezdés szerintem simán volt 8/10, és sajnos nem bírok magammal, muszáj spoilerekkel folytatnom a tovább mögött.

Szóval az estét komolyabb áldozatok nélkül átvészeltük, csak olyanok haltak meg, akikről azt sem tudtuk, hogy egyáltalán a klub tagjai. Persze ez némileg csalódás is, hiszen izgalmas lett volna a további felállás néhány fajsúlyos veszteség után.

Canche tehát nem halt meg, és a fia is csak a szeme világát vesztette el, így jöttek azonnal revansot venni. Közben Riz és Bishop sem tudta igazán rendezni a nézeteltérésüket, és hát, ahogy sejtettük, az a lövés nem érhetett célt.

A maják chapterei tehát megérkeztek, és be is törtek a főhadiszállásra, hőseink pedig testi épségüket nem kímélve védték a klubházat, magukat és a csapatot. Igazi háború volt, csata, ütközetekkel, új és új rohamokkal. Még a nők is kivették a részüket, és segítettek, ahol tudtak, leszámítva a szőke sikoltozós bigét. Befutott Coco és Gilly is, ami vicces volt, mert ők mindenkit kicselezve be tudták lopni magukat a házba, hogy csatlakozzanak a harchoz.

Végül a Santo Padre vesztésre állt, így EZ ismét bevetette magát, és vállalni akarta a felelősséget a nagyratörő terveiért, amik nem igazán váltak be. A többiek nem hagyták hősködni, és egyedül elvinni a balhét, ekkor még hittem, hogy valami nagyobb szabású változtatásnak leszünk szemtanúi, de ez abban a formában, amire gondolhattunk elmaradt. Egy pillanatig, de csak egy pillanatig elhittem, hogy Angelnek komolyan baja eshet, de végül megjelent Alvarez.

És amit felvettem a harmadik évados kritikám végén, végül be is következett, mert Alvarez nem fogja hagyni, hogy szétessen a klub, amit vérrel és verejtékkel létrehozott. És ez az új felállás érdekes lesz, hiszen Alvarezt csak az elődsorozatból ismerhetjük preziként, érdekes lesz látni, hogy itt hogyan teljesít, hiszen ebben a történetben ő mindig feljebb állt mindenkinél, még ha ő is volt a Santo Padre, a fő maja chapter vezetője.

Szóval ez az első rész elég eseménydús volt, de úgy, hogy közben csak pár óra telt el, és a sakkbábuk nem nagyon mozogtak azon a táblán, mégis egy húzással új, feszültséggel teli felállást kaptunk, és nem utolsó sorban még mindig mindenki küzd a múlt démonaival.

Nem bírtam ki, és belepillantottam a második rész elejébe, mielőtt ennek a pár sornak nekiálltam. Négy hónappal ugrunk előre az időben, vagyis újabb reset gombot nyomtak, kíváncsian várom, hogy ez a negyedik évad mit hoz, sikerül-e überelni az előzőt. Mondjuk ki, az első kettőt nem lesz nehéz, de megyek is vissza, és ledarálom az egészet, nézzük csak ezúttal mit intéz a ReyesBrothers. 

3 hozzászólás Ne habozz!

Dbew - 2022. 07. 24. 23:50

És jön az ötödik évad is
Yeah!

Zewasoft - 2022. 08. 06. 23:56

Én most végeztem a 4. évaddal. Nagyon jó irányt vett a sorozat szerintem. Azt hittem egy csomó hozzászólás lesz.
Nagyon város az 5. évad, EZ badass. 😁

doki - 2022. 10. 09. 16:00

A legtöbbet fejlődött sorozat. Nagyon várom a következő évadot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz