login |

The Bear: vége az 1. évadnak

2022. 07. 18. 21:30 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Már háromszor néztem meg az év legjobb epizódját, a The Bear – 1×07-et. Nem is tudom, mikor csináltam ilyet legutóbb. Mármint van, hogy újranézek dolgokat egy idő után, és néha 1-1 részt befejezve a legjobb pillanatokat visszapörgetem. Erre ezt a 20 percet már lenyomtam háromszor.

Aki az alapokat akarja megtudni a valószínűleg majd a Disney+-ra érkező FX-sorozatról, annak a pilotírást javaslom. Hozzátenni pedig azt tudom, amivel itt kezdtem, jobb lett a folytatás, igen.

Tudjátok milyen az évad? Az első két részben fogták az alapanyagokat, és előkészítették a főzésre. Szépen befűszerezték a tesó halálát, a nem túl jó helyzetben levő éttermet, az unokatesót aki máshogy igyekszik túlesni a gyászon, az újoncot, aki csak tanulni akar, a másik testvért, aki szintén nehezen bírja az új ürességet az életben, a várost ahol az egész játszódik és ahol a régi idők emberei kezdenek háttérbe szorulni, a többi konyhában dolgozót, akinek a változás jól csapódik le az életében, mert végre más, mint ami mindig volt.

Na, mindezt bedobták 2 rész alatt egy kuktába, amit be is indítottak. Puhult a cucc, főtt, mi meg nézőként nyugodtan vártuk mi lesz a végeredmény. Ezek voltak az “puhább” részek, amikor visszavettek a feszültségből és mindenki kinyílt egy kicsit, néha szívmelengető volt. Aztán kiderült, hogy rossz idő lett beállítva, és az 1×07-ben felrobbant az egész egy vágatlan (vagyis nyilván rejtetten vágott) epizódban.

Nem azért nem tudtam nem újranézni (bocs, nem bocs), mert vágatlan hatású, hanem mert minden, amit előtte hoztak egy tökéletes 10 perces csúcspontra kihegyesedett. Hogy a robbanás után mi van? Végül főznek valami más szellemiségűt, de a megmaradt alapanyagokból.

Nézzük a jobbnál jobb presztízs sorozatokat, és akkor jön egy emlékeztető, hogy igen, azért van feljebb, van még több puskapor itt. Nem akarok elvenni konkrétan semmitől, idén is jó pár remek dolgot láttam már, de ez valami több volt. Tudom, ez lehet kicsit túl nagy hype kijelentés, csalódás is lehet a vége, de engem lenyűgözött, amire a The Bear képes volt.

8 hozzászólás Ne habozz!

Turbo - 2022. 07. 18. 22:23

Írtam korábban, hogy sima 8/10 az évad nálam, de azt lefelejtettem, hogy bitang jó a zenéje.

Shannen - 2022. 07. 18. 22:33

Minden szavával a fentieknek teljesen egyetértek. Pazar volt ez az évad, az idei egyik legerősebb újonc, sőt, ahogy telnek a napok mióta ledaráltam (hétvégén) egyre inkább erősödik bennem az érzés, hogy idén nem is láttam ennél jobb dolgot. Részletesebben a másik kibeszélőben már kifejtettem.

Időhiány miatt újráznom sajnos esélytelen, de pont ma gondoltam rá, hogy meg kéne újra nézni, nem csak az 1×07-et (ami már a kezdő montázs+Sufjan Stevens kombóval megvett), ami eddig valóban az év epizódja, hanem az egészet.

Hihetetlenül berántott hamar és utána egy percre sem engedett. Annyira jó érzés rábukkanni ilyen gyöngyszemekre, amik kvázi a semmiből jönnek. Leírás alapján is lehetett volna ez bármi, de nagyon egyértelmű sajátos hangja van, amivel azonnal kitűnik a tömegből.

Utoljára év elején voltam ennyire lelkes egy sorozat kapcsán, pedig az eltelt időben is láttam pár igazán jó darabot, de ez tényleg egy kicsit más szint. Még egy ideig tuti ezen fogok kattogni.

AlfStokes - 2022. 07. 19. 07:10

A nagy lelkesedes felkeltette az erdeklodesemet, koszi a tippet.

Amugy van az HBO Max-on is elerheto sefes-ettermes film, Stephen Graham-mel, Boiling Point a cime. Na az egesz film egy snittes, mar csak amiatt is erdemes megnezni.

pukkand ur - 2022. 07. 19. 09:49

Pilotnal is megjegyeztem hogy iden magasan a legjobb sorozat :) orulok hogy nem vagyok egyedul aki ertekeli

FP Jones - 2022. 07. 19. 11:57

Disney+-ra mikor jön? Illetve ott szinkronnal várható?

winnie - 2022. 07. 19. 14:22

az ismert magyar premierdátumok itt vannak: https://www.sorozatjunkie.hu/2022/01/09/2022-es-hazai-sorozatos-premiernaptar/

a szinkronokról a disney+-os topikban szoktunk írni: https://www.sorozatjunkie.hu/2022/01/15/a-disney-magyarorszagi-indulasa/

FP Jones - 2022. 07. 19. 19:59

mindkét linket meglestem, egyiknél se találtam a sorit. de akkor várunk.

Shannen - 2022. 07. 21. 21:03

Mivel még mindig ezen a sorozaton pörgök (nem is értem miért…:), olvasgattam mindenfélét és ahogy nézem az 1×07 tényleg vágatlan, vagyis nincsenek rejtett vágások sem benne. Ráadásul 2-3 héttel a forgatás előtt írták újra az egész részt, mert akkor találták ki, hogy one-take lesz ez a 20 perc. Zseniális, na.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz