login |

Tuca & Bertie: kezdett a 3. évad

2022. 07. 21. 15:50 - Írta: Necridus

Szólj hozzá | kategória: animáció, kritika,

Tuca és Bertie kalandjai a Netflixen kezdődtek, majd a BoJack Horseman készítőinek szériája kaszát kapott, de a mostanság itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Adult Swim megmentette. Az AS ismertségének növekedése hazánkban az HBOMax-nak köszönhető, hiszen a felnőtt animációs tartalmakról elhíresült csatorna kínálatának nagy része itt található meg, ahogy a Tuca & Bertie új szezonja is. Igaz, pár nap késéssel kaptuk meg a duplapremiert, de legalább hetiben fog érkezni.

Szerencsére az Adult Swim nem szeretett volna nagyot változtatni a Tuca & Bertie-n, hiszen ami működik, azt minek piszkáljuk módon továbbra is azt hozza a sorozat, amit megszerettünk tőle. Az persze azoknak, akiknek ez eddig sem volt megfelelő, szomorú hír lehet, de a sorozatot kedvelőknek remek hír lehet, hogy a T&B még mindig ugyanaz a harsány, néhol igen lökött, szabályait bátran felrúgó komédia, ami komoly mentális problémákat humoros köntösben igyekszik feldolgoztatni karaktereivel.

A kétrészes premierben Tuca a tavalyi, mérgező kapcsolata után végre valódi szerelemre lelt, nyugodt kapcsolatban élhetne (és a talavalyi árvíz óta stabil állása is van, amit sajátos módon végez), de ahogy ismerjük a harsány tukánt, ez nem lesz számára olyan egyszerű, hiszen sosem volt még ilyen kapcsolata, szokatlan számára a rend és béke (ami mondjuk rövid ideig tarthat, tekintve, hogy a volt alkoholista egy alkoholistába szerelmes), amit a fügefával átélhet, így mondhatni saját magának gyártja akarva-akaratlanul a kellemetlen szituációkat, amibe Speckle-t is belerángatja, ha szükséges.

Ez a páros olyan kevésszer látható együtt, inkább csak Bertie köti őket össze, és sajnos ez most sem volt másképp, pedig az eszelős Tucát összeereszthetnék néha több magánakcióra a bolondos és mindig pozitív Speckle-lel, remek páros lehetnének. Steven Yeun karaktere alapból imádnivaló, de általában csak Bertie-vel kap időt, ami remek, de kiterjeszthetnék néha szerepét többre, mint Bertie barátja.

Az emlegetett másik címszereplő elindította végre a saját cukrászdáját, azonban választania kellett, hogy meg akar-e maradni a saját talpán, vagy egy híres cukrász kezei alatt fogja folytatni karrierét – ebből jött az első szezonban a munkahelyi zaklatás téma, de remélem, nem ennek az ismétlése következik. Esetében a szorongás még mindig nem tűnt el (nagyon helyesen, van még bőven potenciál benne), viszont most inkább a karrierével kapcsolatos problémákkal kellett megküzdenie.

A tavalyi évad után nem félek, hogy céltalan és üres szezont kapunk, a Tuca és Bertie még mindig ügyesen keveri a humort, vizuális formabontást, pörgős és harsány stílusát a mentális problémák ábrázolásával két madár személyén keresztül. Valaminek nagyon félre kéne sikerülnie, hogy ne jussak el az évadzáróig.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz