login |

The Orville: kezdett a 3. évad – írta Alex

2022. 07. 22. 21:30 - Írta: vendegblogger

35 hozzászólás | kategória: kritika,

Pár hete elkezdődött a The Orville utolsó évadja. Mivel a FOX a berendelés után inkább passzolta a szériát, odakint a Hulu-ra érkezett a befejező 10 részével, New Horizons alcímmel, ami egyben azt is jelentette, hogy itthon a tévés bemutató előtt, alig pár héttel a világpremier után a Disney+-on is elérhetővé vált, és mostanra talán mindenki felzárkózott az epizódokkal.

Fura belegondolni, hogy 2017-ben volt az első évad és most már 2022 van – lehet, hogy volt, akinek fel kellett idéznie a korábbi szezonokat, és mivel eléggé könnyen csúszik a sorozat, nem is túl nagy kihívás. A történet ugyanott folytatódik, ahol a 2. évad abbamaradt, és ez a minőségre is igaz, legalábbis számomra még mindig nagyon jó (most már nyári) guilty pleasure a sorozat, az évad eddig legalább 8/10-es eddig. A tovább mögött folytatom az eddig történtekkel.

Az évadnyitóban nyilvánvalóvá válik, hogy még mindig nem Isaac a legkedveltebb szereplő, ami nem csoda, hiszen a kayloniak majdnem kiirtották az egész emberiséget. Emiatt sokan neheztelnek rájuk, jogosan. De mivel Isaac lett végül a megmentő, így nem neheztelhetünk rá

Anno az tetszett meg a legjobban a The Orville-ban, hogy nemcsak egy sima sci-fi, hanem egyben komédia is, és ez a műfajkavalkád olykor nagyon jól áll neki. Nagyon jól bánnak Seth MacFarlane-ék azzal, hogy a látvány mellett megmaradjon a Star Trek-érzés, de ugyanakkor a maga módján eredeti is legyen a humora és vicces szituációi révén. Epizodikusságát tekintve eddig mindegyik rész az egyik főszereplő köré épül fel, de szerencsére a főszálat sem felejtik el, ami a Krillekről szól és arról, hogy ők még mindig nem akarnak csatlakozni az Unióhoz.

Az első rész Isaac-ről és az öngyilkosságáról szól, amit megkísérel, de az utolsó pillanatban beüt a sors iróniája azzal, hogy Burke zászlós kelti újra életre, aki a legellenszenvesebb vele. Mondhatni ez egy kis töltelék rész volt, én nem biztos, hogy így indítottam volna az évadot. De azért kitartottam.

A 3×02-ben hőseink egy elhagyatott és titkos űrállomást fedeznek fel, ahol nem találnak semmilyen életformát. De itt elkapnak egy fertőződést egy élő organizmus miatt, amitől az emberek DNS-e teljesen átalakul és szörnyekké változnak. Mivel ezt nem lehet visszafordítani, így néhány jelentéktelenebb szereplőnek és Christie admirálisnak (Claire exférjének) búcsút intünk.

A harmadik epizód volt az egyik személyes kedvencem. Egy régi lakhatatlan bolygón, mintha életet találnának hőseink. Amikor lemennek oda, egy 21. századi földi középiskolában találják magukat, ahonnan nem tudnak kijutni és a focipályán egy szörny akar velük végezni. A többiek pedig nem találják őket, csak a lakatlan bolygót látják. A rész végén kiderül, hogy egy új lány, egy istenség, akivel már korábban is találkoztak, így mutatkozott be nekik, vagyis nem volt igazi veszélyben Mercer és csapata.

A negyedik részben végre eljutunk a már említett Krillek bolygójára. Épp folyik egy tárgyalás arról, hogy belépjenek az Unióba, amikor a kapitány, Burke zászlós és két diplomata odalátogat. Odalent Teleya (aki az előző évadban megmentette a kapitány) és követői azon munkálkodnak, hogy ő legyen az új miniszterelnök és ne csatlakozzanak, mely céljuk sikerül is, Teleya nyeri a választásokat, hogy aztán ereje fitogtatásaképp nyilvánosan kivégezze az előző minisztert. A többieknek is hasonló sorsot szán, de lázadók egy csoportja elviszi a kapitányt a gyermekéhez, Anayához, aki félig ember, félig krill, ami után egy kis csellel sikerül csak nagy nehezen sikerül megmenekülni a bolygóról.

A folytatásban Topa kettős érzéseit ismerhettük meg, aki érzi, hogy valami nem stimmel vele. Bortus hadnagy nem is bírja tovább és Kelly segítségével rávilágítanak az igazságra, miszerint ő eredetileg lánynak született. Topa el is határozza, hogy visszacsinálja, amit vele tettek, mivel így nem találja a helyét, azonban az Unió ezt nem hagyja jóvá, hogy lány legyen, de ezt okosan sikerül kijátszani, Isaac nem uniós tisztként elvégzi műtétet, ami után Klayden végleg elhagyja a családot, ő ugyanis hisz a régi Moklan hagyományokban.

Nem sokon múlott, hogy a 3×06 lett a kedvencem. LaMarr hadnagy feltalálja benne hogyan lehet a múltba utaztatni egy szendvicset, és amikor mindez az Unió fülébe jut a hír, biztosítani akarják a technológiát, nehogy véletlenül a kayloni kézbe kerüljön. Azonban a kayloni hadiflottával való összecsapás közben Malloy a múltba kerül, egész pontosan 2015-be, a többiek pedig csak 2025-ig jutnak, ahol már a hadnagy második gyerekét várja Laura, akinek életét az előző évadban ismerhettük meg a múltból előkerülő mobiltelefonjának köszönhetően – nem meglepő módon, Malloy ekkor már nem képes itt hagyni a családját, ezért végül az eredetileg tervezett 2015-ből “mentik ki” – elég hatásos és elgondolkodtató lett a végeredmény.

Összességében továbbra is nagyon jó kis nyári szórakozás a The Orville, legalábbis eddig majd minden percét élveztem a szezonnak, és kíváncsian várom a maradékot, remélhetőleg nem lőttek még el minden puskaport.

35 hozzászólás Ne habozz!

Melkon - 2022. 07. 22. 23:29

Fejezzétek már be ezt a befejező részes szöveget. :)

A 4. évad továbbra is nyitott kérdés, McFarlane is egymilliószor elmondta, hogy a reakciókon múlik és ők szeretnék folytatni, de csak később fognak erről a Huluval beszélni.

Yooha - 2022. 07. 23. 06:42

Végre, írás! :)
Imádom ezt az évadot. Szinte minden résszel felülmúlják az előzőt.
A 2 Topa rész nagyon jó volt, de a kedvencem Gordon földi élete volt.
A családját megsirattam. :( Pedig józan ésszel belátható hogy jól döntöttek az idővonal helyrehozásával, de személyes szinten fájó volt.
Bortus meg az egyik kedvencem lett, főleg a 2. Topa részben az Uniós gyűlésén elmondott “beszéde” lett erős.

winnie - 2022. 07. 23. 06:43

ami a lényeg, de persze ez csak szemantika: az orville valójában a 2. évaddal ért véget, ez új sorozat, és ez is véget ér. ha jön valami, akkor az megint új sorozat lesz.

ami nem olyan lényeg: nyilván mindenkinek joga van bármiben hinnie, önáltatnia, stb, bármennyi ideig, mert az valószínűsíthető, hogy jövő ilyenkor sem lesz kasza-bejelentés. vagy de, de logikusabb lenne, ha nem lenne. mi is leírtuk, hogy pár év múlva folytatódhat, de sokkal félrevezetőbb lenne ezt írni, mint az ellenkezőjét.

leírtuk, hogy mivel premier előtt történt a döntés, hogy szélnek eresztik az írókat és a színészeket, ez beszédes a háttérrel kapcsolatban, hogy mi miért történt. de ettől még egyrészt a reakciókra sor került az elmúlt másfél hónap során (nem csak az biztos, hogy a hulu nem kapaszkodott a sorozatba, de az is, hogy nem rohant berendelni a negyedik évadot, mint ahogy az is, hogy ez nem megy csettintésre a körülmények miatt), másrészt pedig azt is tudjuk, hogy, miképp írom azt fenn, lehet, hogy 2-3 év múlva lesz egy új sorozat pár ismerős színésszel. de most már nem elég, hogy a hosszú produkciós ciklusokkal kell dacolni, hanem azzal is, hogy nem (vagy csak nagyon nehezen) tudják összeszedni a közreműködőket.

a legvalószínűbb, hogy idővel lesz egy-két orville-film.

Mammut - 2022. 07. 23. 07:25

volt pár túl komor rész, ami annyira nem illett be az orville-ba, mert eddig is voltak komoly témák, de ellensúlyozták könnyedséggel is, itt meg ezt nem éreztem

de a többi rész hozta a szintet, szóval összességében megint egy jó évadot kaptunk

én is reménykedem egy 4. évadban, mert a remény hal meg utoljára, ugyanakkor sajnos, miután mindenki szétszéled és más munkákra szerződik le, nagyon kevés az esélye, hogy újra mindenki összeállhat később egy sorozatra, csonkán meg nem lenne ugyanaz

JKJ - 2022. 07. 23. 07:53

Én a második évadban abba hagytam. Az írás alapján jól tettem. Annak örülök, hogy sokan élvezik, de a TNG már mindezt megcsinálta, csak jobban. Örültem volna, ha valódi előrelépés történik a sztorikat illetően és nem csak a megfáradt ötleteket veszik elő.

Rumple - 2022. 07. 23. 08:52

Eddig 3 részen húztam fel magam nagyon (Spoilerek):

Isaac öngyilkossága: még ha robot is ő, hogy jönnek mások ahhoz, hogy beleszóljanak a döntésébe, amikor már megtette. Ha mondjuk egy élőlény lett volna öngyilkos, őt visszahozták volna?

Maloy visszahozatala a múltból: egy ember, aki tényleg nem csinált semmit, csak élte az életét, kiszakítanak ebből az életből. Kiderült, hogy nem csinált semmi olyat, ami veszélyeztetné az idővonalat. Ja és konkrétan kitörlik az egészet, majd amikor elmesélik neki (a pár hónapot múltban töltött Maloynak), akkor ő meg vidáman elfogadja, hogy ja, ez a helyes döntés. Egy nagy füttyfenét!

És ami még ebben nincs benne: Isaac érzelmeket kap: ez csak simán felcseszett, hogy szegény Clairrel ebben az évadban már 2.szor szúrnak ki (az exe “halála”).

pompad ur - 2022. 07. 23. 12:42

Remelem, lesz folytatas mert most talaltak magukra igazan szerintem. Ez az evad kenterbe vert minden new-trek sorozatot es a regieknek a legjobb epizodjait hozza hetrol hetre. Raadasul minden resz 1 ora feletti es inkabb a masfel orat kozeliti meg ugyhogy hatalmas pacsi Sethnek ezert. Ha veget is er a dolog, akkor is a legmagasabb ponton fog befejezodni, ami egy ilyen zsanertol kitellik es ez nem kis teljesitmeny.

Isaac - 2022. 07. 23. 13:01

Imádom a Star trekket és a kedvenceket elmentve tárolom,hogy bármikor elő lehessen venni. Számomra sokat elmond,hogy az új évaddal akkorát léptek előre,hogy átkerült az Orville a trek mappába,ugyanis szerintem pont azt kapom tőle hétről hétre amilyenek az új sorik akartak volna lenni. A Strange new worlds ,pedig az egyik legkellemesebb meglepi volt idén,hogy azért van remény,mert az is nagyon jó lett. Az Orville már nem önmaga,hanem szerintem az aminek eredetileg Seth szerette volna,de a familyguy csávótól ,nem vettek volna meg más koncepciót az elején… de most már kiteljesedhet a kreativitásuk. Nagyon remélem lesz berendelés… a mostani évadért és a részek hosszáért,pedig hatalmas pacsi a készítőknek.

Adam - 2022. 07. 23. 14:58

JKJ: Megfáradt ötletek? Te valami mást néztél…
Isaac: +1

Melkon - 2022. 07. 23. 15:35

winnie

Mi az, hogy ha lesz új évad, az már másik sorozat?

Ennyi erővel minden sorozatra mindig ráfoghatnád, hogy canceled, ha mégsem, neked akkor is igazad van, ez egy új sorozat.

A sorozaton dolgozók nagyon határozottan állítják, hogy nincs cancelelve, azután lesz döntés, hogy lement a 3. évad, a színészek is határozottan állítják, hogy folytatnák.

Értelemszerűen benne van a pakliban egy cancel, főleg egy válság közepén, amikor amúgy is defenzívek a cégek a nagyobb befektetésekkel kapcsolatban, de azért ez a “ha lesz is új évad az már másik sorozat” nekem nevetséges.

A 3. évad meg nem egy új sorozat, a neve továbbra is Orville, megnézheted IMDB-n is, hogy season 3 néven fut, meg mindenhol máshol is. A season 3 alcíme new horizons. A formátuma változott a platform miatt, de ez ugyanaz a sorozat, ugyanaz a sztori, ugyanazok a színészek, ugyanazok gyártják.

spamdog - 2022. 07. 23. 16:41

Kicsit javítani kellene az írást. Sokszor Grayson neve szerepel Mercer helyett. (pl a Krill bolygós rész)
Egyébként hétről hétre jobb az egész.

Alexforever - 2022. 07. 23. 17:15

Igaz, most látom, hogy véletlenül Graysont írtam Mercer helyett néhány helyen. Bocsi érte utólag is.

heidfeld - 2022. 07. 23. 17:35

Ritka pillanatok egyike, amikor teljesen osztom Winnie véleményét.
Ez már egy más. Nagyon messzire kerültünk. Laza, humoros is tudott lenni. Elektromos dolgok, szinte megoldhatatlan problémájáról olyan poént nyomtak, ami év egyik legjobbja lett.
Nincs bajom a komolyabb témákkal. Már előzőben is akadtak, de itt néhányat túltoltak. Némelyik párbeszéd is eléggé egyszerű, pláne témák komolyságát tekintve.
Egyik rész története is nagyon ismerős..
1×06 az egész kimagaslóan legjobb része. Nem csak az óriási eyecandy felhozatal miatt. Leighton Meester gyönyörű..
Anne Winnters elképesztően dögös!
Olyan átéléssel magyarázta a dolgokat Isaac-nak, hogy le a kalappal..Mondjuk, nagyon nem lepődtem meg az indítékán.
3 rész nem annyira sikerült jól, de többi esélyes volt nálam, heti legjobbra.
Nagyon egyedi hangvétele, elgondolkodtató témái miatt egészen érdekes széria. Nagyon hiányozna, ha nem folytatódna, valamilyen formában.

winnie - 2022. 07. 24. 08:28

Melkon: épp ezért mondom, hogy én nem akarok hiteket rombolni, tényleg mindenki úgy áll hozzá, azt hisz, amit akar. én is, te is. ezen ne vesszünk össze.

“Mi az, hogy ha lesz új évad, az már másik sorozat? Ennyi erővel minden sorozatra mindig ráfoghatnád, hogy canceled, ha mégsem, neked akkor is igazad van, ez egy új sorozat.”

mégsem fogom, ami beszédes. ennek a sorozatnak más a címe. és ha folytatódni fog, akkor is más lesz a címe, más szerződéseket kötnek, stb. technikailag más. egyébként nyilván nem ugyanaz. csak ennyire utaltam, hogy ahogy az eredeti orville nem folytatódhat, úgy ez sem.

“A sorozaton dolgozók nagyon határozottan állítják, hogy nincs cancelelve, azután lesz döntés, hogy lement a 3. évad, a színészek is határozottan állítják, hogy folytatnák. Értelemszerűen benne van a pakliban egy cancel, főleg egy válság köze”

nyilván nekik nincs semmi belelátásuk ebbe és döntési jogkörük. plusz, a sorozaton dolgozók sem értelmezhető, hiszen akik dolgozTak a sorozaton, nem biztos, hogy dolgozni fognak egy esetleges folytatáson.

Isaac - 2022. 07. 29. 08:19

Ez kilencedik rész meg mi volt!!!
Olyat odavertek szinte az össze sci-fi sorinak szerintem,hogy csak úgy lestem, ennyi mindent belezsúfolni egy részbe és nemhogy katyvasz nem lett,hanem fenomenális. A látványról nem is beszélve…plusz ,ha valaki látta már ,a végén is bátrak voltak,hogy …SPOILER

meglépték amit.

ace05 - 2022. 07. 30. 23:10

A 3×09 rész tökéletes volt minden mennyiségben. Ha ST Discovery csak félig ilyen lett volna egy rossz szavam nem lett volna rá.

kpeter - 2022. 07. 31. 09:56

Az eddigi legjobb Orville rész volt, ami kenterbe veri az összes jelenleg futó ST szériát, meg egyéb scifiket, de ha visszapillantunk még úgy is köröket ver sok felkapott sorozatra. Kb. olyan minőség, hogy moziba lehetne vinni. A sztori, a látvány, minden klappolt. Gyerünk szavazni rá a hét legjobb epizódjánál. Az abszolút közepes For all mankind heti része is több beírást kapott.

Energiavampir - 2022. 07. 31. 12:03

Nézzük, jól értelmezem-e?
Az emberi faj, először beleszólna és alapjaiban átalakítana egy teljesen más civilizációt, a saját értékrendjére (ami messze nem tökéletes) és mikor nem engednek, ellenség lesz (Moklanok) majd egy másik faj miután pont azt csinálják (populista politikus) mint a földiek manapság, őket is kirúgják, és ellenségek lesznek. Majd az a mesterséges faj, aki nemrég épp csak a fél flottát lenyomta és rengeteg embert kiirtott, és tudvalevőleg az emberiség kiirtására törekszik. Na, azok ellen bevetnek egy szuperfegyvert, de nem akarják őket bántani, sőt szövetségesek akarnak lenni (őnáluk bezzeg nem zavaró hogy tök mások az elveik) majd mikor a régi szövetségesek összefognak és bevetnék a fegyvert, az emberiség, korábbi tömeggyilkos bandával összefogva ellenük mennek, jó sokat kiirtva közölük a csatában, megmentik azokat, akik ki akarták irtani az emberiséget.
Aha..tök értelmes, és mélyenszántó :)
A rész látványos volt, izgalmas a maga szinjén, de a történet zavaros, az ideológia ellentmondott önmagának. Konkluzió meg nevetséges. Bár a színésznőt illendően elbúcsúztatta a sorozat, szó se róla..

Cirill - 2022. 07. 31. 12:57

Ezt pont ugyanolyan jól el lehetne magyarázni logikusan és érhetően is, csak ugye mindenki a saját nézőpontja szerint torzít bizonyos dolgokat. Azért elég sokat beszéltek erről a részről a készítők, van, amit…, oké, nem félreértettél, hanem csak eltorzítasz, hogy ne tűnjön logikusnak.

kpeter - 2022. 07. 31. 14:17

Energiavampir, ha a moklan/krill szövetség kiírtja a kaylonokat, akkor onnantól kezdve semmi nem állíthatja meg őket, hogy az únió tagjait egyesével/vagy akár együtt szétcincálják, mert jelentős katonai fölényben lennének. De még ha nem is lenne jelentős a katonai fölény, egy hosszú ideig elhúzódó hatalmas áldozattal járó háború lett volna. A dolog úgy indult, hogy először csupán nem akarják kiírtani a komplett kaylon “fajt”, utána már kb. a túlélés/egy elkövetkező hatalmas háború megakadályozása volt a cél, akár a kaylonok megmentésének árán is.

Energiavampir - 2022. 07. 31. 16:48

Cirill: Pont így van, a saját magánvéleményem írom le általában, ahogy látom a dolgokat, jól látod :)

kpeter: Igaz sokkal jobb ha a kayloniak irtanak ki minket :) Ugyanis az hogy a kayloniak változtattak, az egy ad hoc végesemény miatt lett. Tehát erre nem építhettek, és semmi nem akadályozza meg hogy csak taktikai okokból döntöttek így, beépülnek az Unióba és mikor megvan minden infó..eltörölnek minket. Mig a Moklan/Krill bandával azért meg lehetett volna alkudni, mondjuk kezdetnek úgy hogy nem dumálunk bele az életükbe..de hát nekünk (főleg amcsiknak) mindig is mániája volt megmagyarázni másoknak mért kéne úgy élniük ahogy ők mondják :)

sakhalin - 2022. 08. 04. 19:57

Ez valami iszonyat jó évad volt. Totálisan 80-90 es évek de nagyon mai mázban minden szempontból.
Nagyon fog hiányozni ha nem lesz folytatás.—Bár az utolsó rész keserédesen de tökéletes befejezés volt.

Janika - 2022. 08. 05. 10:24

Pontosan,iszonyat jó evad volt.Szerintem is a készitők lezarták ezt a sorozatot az utolsó résszelami nagyon laza es vidám volt,Moklanos szokasok mekkora egy agyfaszság már😄,remélem hogy nincs igazam és jön a 4.evad valamikor.Én imadtam végig ezt az évadot.

aanndor - 2022. 08. 07. 03:15

Energiavampir: egyetértek veled, semmilyen szempontból nem volt értelme felrúgni a moklanokkal a szövetséget. Megbízható szövetségesek voltak, felfegyverezték és folyamatosan fejlesztették az Uniót.
Mi volt a bűnük, hogy másképp gondolkodtak a nemiségről,ami egy nagyon kis csoportjukra volt hatással, és azok közül is keveseket zavart.
Még azzal sem voltak vádolhatók, hogy képmutatók, mivel ők elfogadták azt, hogy más világokon más a kultúra, nem szóltak bele, hogy hogyan éljék az életüket.
Mit ért el az Unió, hogy kivágta őket?
Szépen az ellenség kezére játszotta őket, ezenkívül semmi sem változott. A női bolygó védett bolygó lett, de ez nem változtat semmit. Ezek után ha megpróbálnak kimenekíteni női újszülötteket, az egyenlő egy háborús provokációval.

Mammut - 2022. 08. 07. 08:53

“semmilyen szempontból nem volt értelme felrúgni a moklanokkal a szövetséget”
“Mi volt a bűnük, hogy másképp gondolkodtak a nemiségről”

a moklanok bebizonyították, hogy egyáltalán nem megbízható, tisztességes faj, és nem csak az államilag szentesített gyerekkínzás miatt, hanem a folytonos hazugságok miatt a szövetségben, én úgy tudom, ezért lettek kirúgva, és nem azért, mert másképp gondolkodnak a nemiségről, ha az utóbbi lett volna a gond, be sem kerültek volna

ANOka - 2022. 08. 07. 10:32

Ledaráltam a 3. évadot.
Nekem elég hullámzónak hatott az epizódok színvonala.

aanndor - 2022. 08. 08. 00:09

Mammut: mik voltak ezek a hazugságok, eggyel sem találkoztam. A gyerekkínzás is csak egy reakció volt a gyerekkémkedésre.

netro - 2022. 08. 08. 09:23

Döbbenetesen jó évad lett ez. Imádtam az első két szezont is, de ezzel nagyon magasra tették a lécet.

Mammut - 2022. 08. 12. 14:17

aanndor: végig tagadták, holott tudtak a black site-ról, ezzel félrevezették a tanácsot, ha ezt te nem értetted már elsőre sem, akkor bocs, de nincs miről beszélnünk

DJackson - 2022. 08. 13. 02:21

Most végeztem a 3. évaddal: olyan, mintha a Sci-Fi nagyjait néztem volna, részegen! Egy igazi klasszikus-modern Star Trek sorozatot kaptunk, értelmes, mély gondolatokkal, de úgy hogy közben nem ült végig mindenki a morális magas lovon! Ilyennek kellett volna lennie az új Trek-nek is (bár talán azért kicsit komolyabban véve magát).
Hihetetlen hová fejlődött ez a sorozat, elképesztően jó lett ez az évad, tökéletesen eltalálták az arányokat, a látvány is pazar (és főleg realisztikus) volt! Charlie is jó kiegészítése lett a csapatnak, sajnáltam a halálát.
Nagyon jól esett végre egy okos, utópisztikus sci-fit nézni, azt hiszem ráfért már egy ilyen a világra! Nagyon remélem, hogy lesz 4. évad!

Energiavampir - 2022. 08. 14. 12:26

1. részben ugye az előző évadot zárták úgymond, és moralizáltak kicsit a szueprfejlett felelősségvállalásról, de kicsit nyálasra sikeredett
2. rész már új kalandok felé fordult, egyből bele a kemény kalandokba, új területek új veszélyes Aleienek :)
3. rész nekem nagyon bejött, spoiler nélkül, érdekes ha a fejlett civilizációnk, összeakadt egy sokkal fejlettebbel, és az kisérleti nyúlnak nézi szereplőinket. Jó kis rész volt
4. rész: mintha a világegyetemben nem a fizika, meg a matematika lenne mindenhol hasonló, hanem a politika..vicces volt látni milyen szatírikusan nyúltak a témához, egy idegen bolygón ua. volt mint a Földön manapság :) és persze kitört a háború..belépett a titkolt gyerek is a képbe. Kicsit sokat nyúlnak a Star Trek, és az SW univerzumból..ok, értem én hogy tisztelgés a nagyok előtt..de lehetne némi önálló ötlet is néha
5. rész: Nos, megint kaptunk egy kis aktuál témát, Seth rendesen beletud nyúlni az ilyenbe :) Tökéletesen érezni az áthallást a mi világunkra, és ugyan teljes választ nem ad az érzékeny témára, de kiáll egy bizonyos érték mellett. Akció nincs, vagyis azt az icipici cicaharcot :) nem tekintem annak. Társadalmi dráma, és aktuális kérdések, lesz akinek nagyon nem fog tetszeni a rész, winnie-nek biztos fog, mert humor morzsája sincs benne.
6.rész: Kaptunk egy kis klasszikus időutazós moralizálós részt, persze mint minden időutazósnak ennek se volt semmi értelme, tele önellenmondással, de hát még senkinek se sikerült ezt megoldania. A múltba utazásnak egy lehetséges mondja van, de azt mnég senki se dolgozta fel :)
7. rész: Hát ez nem kötött le, egrészt a női bandázás untatott, a szerelmi szál mégjobban, Isaac haverjának ébredése, sok izgalmat nem adott. A kayloni robotnép senyvedésének és lázadásának története érdekes volt, de kevés időt kapott. Elment rész.
8.rész: Na aki eddig nem unta a Moklanos nyüglődést, most nagyon fogja, pedig a történet szépen lett kibontva adtak időt a tanulságoknak, némi moralizálásra is. Persze akció is volt, meg jogos apai bosszú kicsit, én még hagytam vona :) Kicsit hosszúnak éreztem a részt, de Moklan család visszatért, és minden happy :)
Még egy moklanos kavarás és eret vágok magamon esküszöm :) Nem bírok ki még egy Klyden/Bortus szerelmes pillantást :)
9.rész: Hát érdekes volt, egyrészt oldalakat lehetne írni mért is volt több emberi döntés benne ostoba és akkora kockázattal járó, hogy ilyet bevállalni. A történet egy világmegmentő önfeláldozás története, kb 100 ilyet láttunk már, ezt látványosan, sok akció, csata közben (nyúltak belőle vagy tisztelegtek a Star Wars előtt) De mosolyogtató volt a sok párhuzam. Persze a végén győzött az emberi morális és erkölcsi fölény. Csak a rossz szájíz ne maradna. A rész kimagasló volt, nulla humor, ellenben ha kicsit hosszabb, önálló filmnek is elment volna.
10. rész: Első 10 percben a konyhában túrtam a kés után, mert még egy Moklan kalandot nem viselek el, főleg olyat ahol aputestű pucér Moklani szumozok kergetik egymást, egy erdőben párosodás reményében. Életemben nem drukkoltam még így Klydennek, nehogy utolérjék. De szerencsére megúsztam a dolgot, bár mindenki arcán ott volt: ezek banyeg, dugtak a bozótosban az imént..
A történet egy szépen kivezetett tanulság a fejődésről a technika átadásáról, és annak nagyon kemény buktatóiról. Ügyesen eldugva a szövegben a mai társadalmunk kemény kritikája is benne volt. Mellékszálként (vagy ez volt a fő?) Isaac esküvőt láthattunk Claire-el, ami elég vicces történéseket hozott magával. A meghívott kb 2 milliárd kayloni volt a csúcs nekem.
A vége kedves volt, aranyos, és ha itt lenne vége, akkor is kerek lenne..de várom a folytatást

Malachi - 2022. 08. 17. 13:53

most végeztem a 2 hetes darával, nem is akartam elkezdeni, de az első pár rész a humorával berántott. aztán már a klasszikus sci-fi tartott a sorozatnál. fura, egyszerre űropera, meg űr-romantika, meg űr-sitcom, érezhetően eltolódott a hangsúly a 3. évadra a komolyság felé, de nem bántam.

szerintem simán felveszi a versenyt bármelyik klasszikus sci-fi sorozattal a nagyok közül, minden tekintetben. simán el tudom képzelni, hogy a szentimentálisabb lelkűeknek ez lesz a kedvencük valaha, mert erősen penget olyan szálakat, amiket más sorozatok éppen csak érintettek, de nem tettek soha központi témájukká. és soha nem válik nyálassá, vagy túlságosan szájbarágóssá. hatalmas erény ez manapság, amikor a stúdiók érzéketlenül, péklapáttal tolják le a nézők torkán az érzékenyítést, mert hát most abban van a pénz. az Orville-on érezni, hogy szívből jön.

ügyesen tiszteleg a régi témák, régi sorozatok meg filmek előtt. soha nem tűnik arcátlan nyúlásnak, lehet érezni a szándékot, hogy megmutassák: “ugye látjátok, hogy ez honnan van? jó mi?”

kiemelni nem tudnék részeket, az első évadból a humor maradt meg, a másodikból néhány WTF pillanat, amikor hirtelen nagyon komorrá vált minden és tétje lett a döntéseknek, a harmadikból az időutazós rész és nyilván a 308-309 egyben.

nagyon szuper élmény volt így darálva, talán nem is kellene neki folytatás és elég beszédes, hogy így érzek mert ezen kívül csak a Vissza a jövőbe filmekkel vagyok így, hogy az a trilógia úgy tökéletes, ahogy van, csak rontani lehetne rajta. kicsit úgy érzem, hogy ez a 3 évad is így tökéletes és ha nem folytatják azonnal, egy későbbi utánalövés csak rontana rajta.

Orrvilla - 2022. 08. 18. 00:38

Nekem bejött ez az évad is.
Simán hozta az előző kettő szintjét mind humorban, mind kalandban és a morális témákat feszegetve, helyenként kifigurázva.
A kilencedik rész pedig, ha kicsit hosszabb, lazán elmehetett volna egy önálló nagyfilmnek, ami a történetet és a látványt illeti.
Persze ez az én véleményem, elfogadom, ha más másképp látja.

Jöhet a következő!
Remélem, nem kell újabb 3 évet várni rá.

aanndor - 2022. 08. 18. 07:15

mammut: tényleg nincs miről beszélnünk, mert még mindig ugyanarról az esetről beszélsz, ami abból indult ki, hogy a női moklanok megszegték az egyezményt, és egy gyereket is beszerveztek kémkedni. Teljesen természetes, hogy nem vallották be a gyerekrablást. Nekik információ kellett, amit Topaból kellett kiszedniük, mert azt az Uniótól nem kapták volna meg.
A lényeg az, hogy korábbról nincs semmilyen olyan dolog, ami a moklanokat megbízhatatlan szövetségessé tette volna. Nem hazudtak, nem játszottak kettős játékot, kivették a részüket a szövetséges ügyekből, legyen az harc vagy a flotta felfegyverzése,továbbfejlesztése.

Malachi - 2022. 08. 18. 10:09

nem akarok nagyon belemenni a Moclan vitába főleg így, hogy talán soha nem lesz folytatása a sztorinak, de a harmadik évadban elhangzott egy ilyen félmondat, költői kérdésként, hogy eleve hogy a francba kerülhettek be a öhm, szövetségbe mikor ennyire kegyetlen, embertelen (moclantalan, haha) társadalomban élnek. pragmatikusan csak a fegyvereik miatt. ettől függetlenül az elvi vita már az első évadban is arról szólt, hogy folytathatják-e a kegyetlenkedést a nőkkel.

itt jön a képbe az, amit elfelejtettem írni, hogy milyen nagy figyelmet kapott a diplomácia a sorozatban, ilyen kezdő Elnök emberei szinten és ez a vita is teljesen jól mutatja – bizonyos szempontból mindenkinek védhető volt a saját álláspontja azok után, hogy folytatták a gyerekcsempészetet a megállapodás ellenére, de valahol meg kell húzni egy vonalat, vagy odalesz minden cél meg elv, amiért eredetileg létrejött a szövetség. az utolsó percig kompromisszumot akartak az emberek, de csak egy precedens kellett, valami kézzelfogható, hogy felbontsák a szerződést. a vérző fejű, megkínzott Topa elég jó érv volt azok után, hogy a Moclan diplomata folyamatosan tagadott mindent.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz