login |

Trying: kezdett a 3. évad

2022. 07. 24. 21:35 - Írta: Shannen

3 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Dupla résszel tért vissza az AppleTV+ brit feelgood komédiája, nem, nem a Ted Lasso, hanem a Próbálkozások, aminek a kezdő harminc percét az elejétől a végéig széles mosollyal az arcomon néztem végig. Semmit nem vesztett az előző évad szerethetőségéből, sőt, azzal, hogy végre a potenciálisan örökbefogadható kisgyerekek is képbe kerültek, mint állandó szereplők, a cukiságfaktort is sikerült kicsit feltekerni.

Miután tavaly szerintem még az első remek szezonhoz képest is jobban sikerült a második évad, így elég bizakodva vártam az idei folytatást és eddig nem is kellett csalódnom. Bár az örökbefogadási procedúra eddig is kihívások elé állította Nikki és Jason párosát, idén ez hatványozottan igaz lesz, hiszen rögtön egy testvérpárt szeretnének a családjukba fogadni, és mindössze 12 hetük lesz bebizonyítani, hogy erre anyagilag és érzelmileg is felkészültek.

A kevésbé jól fizető munkával rendelkező és nem túl tágas albérletben lakó főhőseink szerencsére nincsenek magukra hagyva, és a tavaly már oly sikeresen élettel (értsd: kellően kidolgozott háttérsztorival) megtöltött diszfunkcionális családtagok és barátok azonnal felsorakoznak, hogy támogatásukról biztosítsák őket.

– What should we do?
– I don’t know. What do you do if you wanna have fun really quickly?
– It’s just hard, isn’t it, ’cause they can’t drink.

Ahogy Nikkiék azt próbálgatják hogyan váljanak felelős szülővé egyik napról a másikra, kapunk jó pár remek, őszinte és nagyon vicces pillanatot, mert hát hiába minden vágyuk, hogy gyerekeik legyenek, arra azért kell idő, míg beletanulnak. Azon továbbra is remekül egyensúlyozik a sorozat, hogy nagyjából lekövessék a valós örökbefogadási procedúrát és az ezzel járó érzelmi hullámvasutazást, de ne forduljanak át valódi drámába a látottak.

Erre rásegít a kicsit túltolt szűrő is, ami miatt minden képkockájából árad a melegség, bár sajnos az elmosódott keretek-effekttől továbbra sem sikerült megszabadulniuk, amit ahelyett, hogy mostanra megszoktam volna, továbbra is nagyon zavarónak találok.

A másik megjegyezni való, hogy bár egyelőre a kissrácon volt a hangsúly, remélem erre a kicsit aránytalan figyelemre a későbbi epizódokban fognak még reflektálni. A történet szempontjából persze érthető volt ez az extra fókusz, de így most úgy érződött, mintha a nővére ott sem lett volna. Persze jó eséllyel lesz még bőven szó arról, hogyan lehet két gyerek igényeit jól figyelembe venni, úgy, hogy mindkettőre jusson kellő (játék)idő.

Tudom, nem az itteni hozzászólások számából kell megítélni egy sorozat sikerességét, de a korábbi posztok alapján mégis van egy olyan érzésem, hogy Nikki és Jason történetét még mindig nem próbálta be mindenki, akinek egyébként bejönni ez a jó humorú, lélekmelengető, életszagú sorozat. Természetesen nem a harmadik évaddal kell kezdeni, de ez újra jó alkalom arra, hogy valaki felkapja a fejét és adjon a Trying egy esélyt. Nagyon megéri. 

3 hozzászólás Ne habozz!

Nikolka - 2022. 08. 23. 01:30

A szívmelengető tényleg a legjobb szó erre a sorozatra. Darálva akartam nézni ezért vártam, de most erre volt szükségem ma este, így megnéztem a 3×1-et.
Nagyon drukkoltam nekik. És végre. Megkapták amire vágytak. Remélem 12 hét múlva is így marad!
A főszereplő páros továbbra is remek. Annyira jók együtt. Esther Smith annyira cuki. Imádom.
Ez, hogy végre bekerültek a gyerekek a képbe pedig rengeteg vicces és megható szitut hoz, abban biztos vagyok.
Én sem értem miért nézik ilyen kevesen nálunk.

Nikolka - 2022. 08. 26. 16:43

Annyira szuperaranyos volt a 3.rész.

tonks - 2022. 09. 19. 15:51

Direkt összevártam a részeket, hogy egyben tudjam ledarálni, most be is faltam 2 nap alatt.
Nem minden szál tetszett maradéktalanul, de a gyerekek übercukik, ahogy családdá kovácsolódnak, az is remekül működött, minden hullámvölgyével együtt. A (segítő szakember) szemöldököm emelkedett kicsit azért Bev miatt. De akiket főleg imádok, azok a főszereplők, remek a kémiájuk továbbra is, és a mellékszereplők mostanra bontakoztak ki szerintem igazán, mindenki annyira szerethető és hihetetlenül jók működnek a nagy közös jelenetekben, de még egyedül is. A hangulat továbbra is remek, szinte szerelmes levél Londonhoz és Camdenhez.
Örülök, hogy lesz 4. évad, még nem tudom elengedni ezeket a karaktereket.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz