login |

Pilot: Secrets of Summer

2022. 07. 25. 15:50 - Írta: Necridus

1 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra, ,

Argentin tinisorozatként mutatkozott be A nyár titkai még februárban premierezett a Netflixen magyar felirattal (mint a másik nyaras sorozat, a Summer Heat, amiről winnie írt pár napja), mostanra pedig már második évados berendelést is kapott. Egyfelől számomra ez sokkoló, hiszen borzasztónak találtam a pilotot, másfelől azonban abszolút érthető, ahogy a Netflix a fiatalabb közönséget megcélzó sorozata pont úgy sikeres, mint a valahányszázadik romkom filmje. Nem nagy szám, de borítékolt a népszerűség.

A hivatalos leírás akció, rejtély, szerelem és musical elemek kombinációját ígéri, miközben egy hotelben dolgozó tinicsapat wakeboard versenyre készül. A pilotban megérkezik egy régi szállodába Steffi, a mexikói atléta, hogy részt vegyen a versenyben, de közben családjának titkait is szeretné megtudni, amiknek elhunyt mostohaanyjához vannak köze. Mindeközben a hotel a 20 évvel ezelőtt sikeres karaoke bárt szeretné újranyitni, miközben gazdasági problémákkal küzd.

Hogy ez a sztori átlagban inkább vonzó vagy taszító, az nagyon érdekelne, számomra egyedül az argentin vonal volt a húzóerő, ami sajnos nem elég erős ahhoz, hogy még egy percet megnézzek ebből a sorozatból a kezdés után, még ha csak tizenegy félórás epizódból áll a sorozat, akkor sem.

A Secrets Of Summer ugyanis annyira mesterkélt, hogy azt fájt nézni. Minden helyszín irreálisan agyondekorált, a karakterek annyira emberidegenül viselkednek, hogy nem lehet a sok művigyort, erőltetett titkos kézfogást és műmeglepődést komolyan venni, pláne azzal a sok indokolatlan aláfestő zenével. Rettentően giccses és indokolatlanul magas az élénkség foka a valósághoz képest, a karakterek pedig annyira vagányak akarnak lenni, hogy az már inkább kínossá válik.

Megvan a Disney Channel egyik legnagyobb dobása, a szintén argentin Violetta? Na, ez konkrétan ugyanaz a minden tekintetben műanyag és hihetetlen alkotás, csak wakeboardos köntösben. Rettentően egydimenziós, sablonos, cringe az egész az előbb említett hibái miatt.

Az a jelenet mondjuk, amikor elkezdtek közösen zenélni, az megmosolyogtató volt, és nem azért, mert annyira gáz volt, hanem mert nagyon szerethető volt az összhang a karakterek közt. Talán ez az egyetlen igazi pozitívum, amit ki tudok emelni.

Ugyanakkor ott vannak azok a jelenetek, amikben a főhős a családja után nyomoz, elbújik a pult mögött, de a fejét simán látja az, akitől elbújt, mégsem bukik le, a srác egyes egyedül a pult mögött nem nézi meg, hogy ott van-e még a betolakodó, pedig az a legegyértelműbb búvóhely. A másik nagy kedvenc, hogy a lány a kémprogramot lefuttatta a gépen, de gépelni csak egy-egy ujjal tud úgy, hogy néznie kell közben, hol tart.

Szóval hatalmas nem részemről. Persze a Violetta sikere miatt elkönyvelhető ennek is a népszerűsége, fiatalabb közegekben biztos nagyon menő ez a stílus. Én rendkívül bugyutának és kínosnak tartottam. Azt hittem, nem a Powerless lesz az általam legkevesebb pontot kapó sorozat, ugyanis az úgy lett 3/10, hogy azért az easter eggeket szerettem benne. Ebben semmit nem találtam azon az egy jeleneten kívül, úgyhogy … 2/10?

1 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2022. 07. 25. 16:55

“Az a jelenet mondjuk, amikor elkezdtek közösen zenélni, az megmosolyogtató volt, és nem azért, mert annyira gáz volt, hanem mert nagyon szerethető volt az összhang a karakterek közt. Talán ez az egyetlen igazi pozitívum, amit ki tudok emelni.”

nem mondod!

az én summer sorozatomban, a summer heatben is volt egy ilyen együtt zenélés, amikor szép lassan mindenki beszáll a stábból, bár az elég erőltetett lett, de nyilván nem ismerem az ottani habitust, a latinokból simán kinézem, hogy ennyire lazulós, kellemesen szórakozós típusok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz