login |

Pilot: Players

2022. 07. 26. 15:50 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Az American Vandal készítői az e-sport felé fordultak a Paramount+ (itthon majd a SkyShowtime-re jön, gondolom) pár hete bemutatott új sorozatában, és a “szokásos” áldoku módon álltak hozzá egy League of Legends csapat múltjának és jövőjének, de… semmi tényleg vicces nincs benne?

Ez a sorozat ránézésre a Big Bang Theory-hez hasonlóan azoknak szól, akik semmit nem tudnak az e-sport világáról. Nekik lehet hangosan nevetős szinte végig az abszurd(nak tűnő) humor, de valójában csak a valóságot mutatják be. Mármint ha nem is League-versenyeket, de mást szoktam nézni, és tényleg ilyen dokufilmek készülnek a játékosokhoz, ennyire cringe az egész, ahogy itt látjuk, nincs túl abszurdba tolva, mert basszus, ilyen az e-sport.

Konkrétan mindig mosolygok a meccsek körítésén, a nagy bemondásokon, a komolykodáson, annyira akarnak igazi sport lenni, de közben tényleg ilyeneket dobálnak, hogy “Creamcheese régen jó játékos volt, vajon mivel készül az idei évre a csapatával”. Ez nem abszurd, ez egy igazi doku sorozat is lehetne egy igazi e-sport csapatról, nem kell ilyen kamu Faze clan (szerintem onnan mintázták a főszereplők csapatát) körítés. Oké, ezt 2 rész alapján mondom, mert a csapat új játékosa tényleg nem tűnik tipikusnak, ő kilóg a fentiekből.

A történet amúgy teljesen “sportfilmes”, avagy van egy csapat, ami nem muzsikál jól, és a menedzsment kitúr egy régi játékost belőle, hogy friss tehetséget vegyen fel, aki csak “szabad meccseken” tolta, pub-sztár, vagy hogy egyszerűsítsem le a helyzetét. A lényeg, hogy nem volt még profi környezetbe, és hát nem is látja szívesen a csapat eddigi vezető egyénisége. Akár egy Ted Lasso-sztori is lehetne.

A csapaton belüli feszültségek mellett látjuk a vezetőket is, a régen játékost, aki most edző, de valójában mindenki oda tologatja ahova akarja, vagy hát a csak pénzzel törődő csapat tulajdonosokat, akik…, hogy is kerültek oda? Igazából tényleg olyan a történet, mintha egy sima sportsorozatot néznénk, csak ugye az e-sport világában. Az tény, hogy magáról a játékról látszólag sok mindennek utánanéztek, és az átlagember véleményét is lefedték az egészről a szülők vonalán.

Rendben, azért elismerem, hogy a főszereplő Creamcheese szexuális életével való dicsekvése és más túlkapások karakterektől tényleg áldoku komédiává teszik kicsit a Players-t, de az összhangról mindenképp az a véleményem, hogy túl közel van a valósághoz. Remélem valami stábtag kevesebb LAN bajnokság nézésével a háta mögött nyilatkozik róla. Vagy most kommentben páran?

A lényeg, hogy az American Vandallel ellentétben részemről itt nem volt meg az az abszurd ugrás, mint ott a “csíny” nyomába teljes true crime stílusban eredés.

4 hozzászólás Ne habozz!

pompad ur - 2022. 07. 26. 19:12

A sorozat, ami egyre jobb lesz minel tobb reszt nezel belole. A Pilot nem annyira fogott meg, de erdekes a premise es nagyon jo az aldokus stilus es mar ott tartok hogy nagyon varom az eheti zaroreszt mert JO! a sorozat. Ki hitte volna, pedig a LoL-rol semmit se tudok az eg vilagon.

zso17 - 2022. 07. 26. 20:22

Én az összes eddigi részt láttam, és nekem is bejön a sorozat. Az tény, hogy aki komédiát vár az valószínűleg csalódni fog (bár van 1-2 megmosolyogtató pillanat).
Ja és én játszom a játékkal, és a valódi esport szcénát is követem valamennyire, és számomra nagyon sok pluszt ad a sorozatnak, hogy az összes kommentátor aki szerepel a sorozatban valódi LCS kommentátor és elemző – a játékosok és edzők fiktívek.
Szerintem ahogyan az American Vandal egyszerre működött true crime dokuként és a műfaj egyfajta paródiájaként, úgy a Players-szel is gondolom az volt a cél, hogy egyszerre legyen sport doku és annak kifigurázása, csak közben nem lett annyira vicces. Ennek ellenére szerintem egy jól megírt, szórakoztató sorozat.

human - 2022. 07. 28. 15:54
irgum76 - 2022. 07. 29. 06:41

én hat részt néztem belőle
végül is tetszett viszont egy idő után már önismétlő lett
érdekes volt ez az e-sport világába betekintés
volt pár jó poén de nem túl sok
az is érdekes volt, hogy ki honnan jött és mi lett belőle
de mégsem érzek késztetést a folytatásra

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz