login |

Ázsia a Netflixen: Alchemy of Souls

2022. 07. 27. 14:50 - Írta: human

12 hozzászólás | kategória: ajánló, Ázsia sorozatozik, kampány, video,

Szombati premier volt a Netflixen dél-koreai A lelkek alkímiája, és az időpont alapján vásárolt, hetiben felkerülő sorozat, egy fantasy, amit a tvN sugárzott először.

A hivatalos leírás:

A nagy hatalmú boszorkány egy vak nő testében találkozik egy tekintélyes családból származó férfival, aki arra kéri, segítsen megváltoztatni a sorsát.

A plakát alatt,a tovább mögött előzetesek. Szereplők: Lee Jae-wook, Jung So-min, Hwang Min-hyun

12 hozzászólás Ne habozz!

LambSkewers - 2022. 07. 27. 17:35

Nem rossz, nem rossz. Egy kínai wuxia drámára hajaz. Először kicsit fura volt a Kpop haj meg a smink pár karakteren, de megy a felépített világhoz.

Amikor anno kijöttek a promóciós képek, az volt az érzésem, hogy Somin félre lett kasztingolva Mudeok-ként. Értem miért egy cukibb színésznőt választottak, egyenes kontrasztban áll az eredeti Naksu-val. Vannak kifejezetten erős jelenetei, de van amikor azt érzem, hogy valami nem klappol. Nagy részben egyébként elhiszen, hogy Naksut látjuk más testben, szóval nincs nagy baj, csak rajtam valahogy a másik színésznő nagyobb benyomást tett.

A Hong nővérek – akik írták- egyértelműen sok wuxia regényt olvastak/drámát néztek karantén alatt. Annyi minden visszaköszön azokból amiket pl. én is olvastam/láttam. És ez az ami miatt talán az átlag nyugati nézőnek ez nem biztos, hogy bejön. Nem nehezen követhető, szóval bárki beugorhat és valószínűleg érteni fogja ami zajlik a képernyőn, csak fura lehet elsőre.

Te jó ég, a teremtőnek nagyon jó kedve volt amikor Minhyunt alkotta. Nem volt fukar. Megjelenik a képernyőn és kicsit elkalandozok mindig.

Ez több évadosra van tervezve. Elméletileg a 2. évad csak 10 részes lesz és most forgatják. Kicsit soknak érzem. Az 1. évad is 20 részes. 16 elég lett volna. Picit húzzák a dolgokat itt-ott, ennek ellenére élvezhető, ajánlom, az első 2 részt biztosan.

Capri - 2022. 07. 27. 18:50

Ez a poszt mehetne kibeszélőnek?

winnie - 2022. 07. 27. 18:59

ha nem lesz kritika, persze.

Capri - 2022. 07. 27. 19:12

Ha már sokan néznek ezt, kibeszélőhöz kell hely, mert azután tele lesz a teóriákkal. Külföldi oldalakon láttam sokféle elméleteket, egyik-másik érdekes.

Két főszereplő, Jang Uk és MuDeok közt van erős kémiája.
Persze Naksu első megjelenéskor erős szereplőnek tűnik.

Értem, hogy fura Kpop haj és smink a pasason, aki középkori korban él. Nekem is feltűnt. De ez egy elképzelt helyen játszódik, elengedjük.

LambSkewers - 2022. 07. 27. 19:17

Szidhatom egy kicsit a Netflixet? Persze elfelejtettem korábban azt, amit leginkább akartam mondani.

Megvártam, kezem a szívemen, én megvártam azt, hogy a Netflixre érkezzen, de ez már külföldön a 12. résznél jár. Úgy kellett a spoileres dolgokat kerülgetnem, mint Supermannek a golyókat. Wtf? Külföldi kibeszélőkben már minden ki van tárgyalva. Tegnap próbáltam olvasgatni, de igazából így totál élvezhetetlen, hogy 10 résszel mindenki mögött járok.

Van amikor a Rakuten Viki is megszerzi a jogokat és akkor minden szuper, mert oda általában órák alatt érkezik a felirat is hozzá és mehet a buli. Itt, több mint egy hónapos késés van. Nem értek én a licensz meg nem tudom milyen jogokhoz, de ez így nagyon nem jó üzleti taktika.

Mindenki szépen megnézi nem hivatalos oldalakon és ennyi. Kíváncsi vagyok mennyi néző nem kattint rá pluszban, mivel már 1,5 hónapja látta a részeket és felesleges lenne. Közben 5 új dráma jött ki, inkább azokat választja az ember.

Capri - 2022. 07. 27. 19:39

@LambSkewers:

Meg tudlak érteni. Én se akarom magamnak lelőni a poénokat. Ide a blogoldalon se fogom írni.

Angol nyelvű dorama site-on másvalaki, egy európai néző is erről panaszolt, hogy Európában több héttel később kezdődik.

Szerintem se oké. Valószínűleg a jogok miatt van.

Petíciót írjuk?

LambSkewers - 2022. 07. 27. 19:52

Felőlem, írjuk. De akkor a Disney+ is kapjon egy petíciót a képébe, amiért megveszi a drámákat, nekünk meg USÁn kívül nem teszi elérhetővé :D

Scat - 2022. 07. 28. 07:47

A leírás alapján nem kezdenék bele, de ha már külön kértek kibeszélőt, hétvégén összedobok hozzá egy pilotírást (ha nincs más jelentkező rá).

Capri - 2022. 07. 28. 09:00

Még egy érv: ez is legnézettebb sorozat az autista ügyvédnő sorozata mellett. Mindketten magas pontszámot érnek el.

LambSkewers - 2022. 07. 28. 11:07

Én meg azt jöttem javítani, hogy a Disney+ cuccok az USA-ban láthatóak csak (kivéve persze DK). Most láttam egy nézőt arról panaszkodni, hogy az USA-ban sem érhető el sok dolog.

mmonitor - 2022. 07. 28. 21:22

Ez jóóóó. Köszi a tippet human.

Timi - 2022. 08. 07. 10:53

Én imádom! Bár sokszor jó lenne kicsit több akció és kevesebb bohóckodás. Iszonyú lassan halad a sztori, nagyon nehéz lesz kivárni a 20részt. A szereplők, a világ és maga a történet is brutál jó

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz