login |

Virgin River: a 4. évad – írta nargli

2022. 07. 28. 21:30 - Írta: vendegblogger

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Bizony, visszatérhetünk Virgin Riverbe, a látszólag álmos amerikai kisvárosba, ahol azonban a felszín alatt ármány, szerelem, drogdílerek és gyilkosok lapulnak.

A továbbiakban spoileresen elmesélem, érdemes-e megnézni a negyedik évadot.

Kezdjük rögtön azzal, hogy Hope visszatérése nagyon jót tett a sorozatnak. Nem kellett sokat aggódnunk érte, hamar kiderült, hogy túlélte az autóbalesetet. A baleset nyomán azonban traumás agysérülést szenvedett, amely memóriazavarhoz, hangulatváltozásokhoz és a döntésképessége megváltozásához vezetett. Ezt a helyzetet a sorozat keretein belül egészen reálisan mutatták be. Hope és a Doki kapcsolata nagyon szép, és Hope és Muriel kapcsolata is szépen fejlődik.

Ehhez képest Preacher és Paige történetével, Christopher elrablásával sajnos nem igazán tudtak mit kezdeni az írók. Hanyagolták is ezt a szálat az utolsó pillanatig, hogy aztán persze sok minden történjen egyszerre. Preacher életébe közben érkezett egy vonzó nő, de ez a romantikus szál egyelőre elég érdektelen.

Ugyanígy, a fellángoló konfliktusok ellenére végül Mel és Jack kapcsolatában is kerülték a drámát egész évadban. Jack irreálisan gyorsan túljutott az alkoholproblémáin, szembenézett a gondjaival, és elment terápiára. Azért én itt még elbírtam volna egy kis feszültséget. Kíváncsi vagyok, hogy az írók visszahozzák-e még ezt a szálat, vagy tényleg csak ennyi volt. 

Lizzie és Ricky továbbra is nagyon aranyosak, kíváncsi vagyok, mi lesz a sorsuk. Az évad gyenge pontja szerintem az új karakter, Denny története. Látszik, hogy az írók azt szerették volna, hogy Denny nagyon rejtélyes legyen, de az ehhez szükséges karakterépítés nem sikerült. Denny ide-oda csapongott, aminek az lett az eredménye, hogy mire eljött a történetének csúcspontja, a hatás elmaradt. Nem éreztem semmit, amikor Lizzie-nek elmondta, hogy halálos beteg. Addigra már rég rájöttem, hogy ez lesz a megoldás, pedig az írók egészen biztosan nem így tervezték. 

Aki viszont nagyon is rejtélyesre sikerült, bár nem hiszem, hogy szándékosan, az az új orvos, Cameron. Van az elragadó személyiségében valami vészjósló. Nagyon remélem, hogy ezt nemcsak én képzelem bele, és megtudunk még róla valamit. Hacsak annyi az egész, amennyi látszik, hogy beleszeretett Melbe, és ezt nehezen dolgozza föl, az kevés. 

Nagyon izgalmas új szereplő, és máris imádom Melissa Montgomeryt, Virgin River új drogbáróját. Melissa olyan baljósan mosolygott Jackre és Melre az utolsó epizódban, hogy rögtön elkezdtem várni az ötödik évadot. Lesz itt veszély, lesz itt még izgalom. A kedvenceim egyébként még mindig Brie és Brady, az ő kapcsolatuk egyszerűen pezsdítően hat a sorozatra, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz velük.

Összességében elmondható, hogy a harmadik évados kilengés után a Virgin River negyedik évadjában újra megtalálták az arányokat. Izgalmas volt és érzelemgazdag. El lehetett merülni benne, megadta azt a tökéletes kikapcsolódást, amit várunk tőle.

8 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2022. 07. 28. 21:47

Nekem is felüdülés volt ez az évad a tavalyi melodráma után, habár nem voltam maradéktalanul elégedett. Olyan blőd húzások voltak néhol, hogy fogtam a fejem (pl. Denny jelenete a bankban, ahogy végrehajt egy óriási tranzakciót mindenféle igazoltatás nélkül, vagy az egész esküvős sztori, meg hogy Doki egy majdnem egész napos mentőakciót követően mindössze pár óra pihenéssel részt vesz a lagzin, majd még Jack keresésébe is beszáll :))

Nekem is Bradyék voltak a legjobbak ebben a szezonban, az évadvégi cliffhangerek pedig elég izgalmasra sikeredtek, úgyhogy én is várom a folytatást.

És igen, annyira jó volt újra látni Hope-ot. Sokan utálják, de nekem ő az egyik kedvencem.

A sorozat idővonala pedig egy vicc :D Talán a 10. évadra eljutunk Charmaine szüléséig.

Réka - 2022. 07. 29. 09:23

Én imádtam. Egy nap alatt ledaráltam, egyedül a csodálatos idővonal zavart, hogy nálam gyorsabban telt az idő kb, mint a képernyőn. 😄

nargli - 2022. 07. 29. 12:04

Deny: és ha így haladunk, a 20. évadra Mel gyereke is megszületik.:D Egyébként teljesen egyetértünk, ezért is írtam, hogy Dennyt nem lehet komolyan venni. Vele kapcsolatban szerintem semmit nem gondoltak át, csak azt akarták, hogy az egyik percben azt higgyük, hogy gonosz, a másikban meg azt, hogy jó, és ezen elcsúszott az egész.

LilyCat - 2022. 07. 29. 12:06

Amit Denny a bankban csinált, az egyszerűen röhejes. Ott egy kicsit föladtam, de aztán persze végignéztem.:D

ChristineJane - 2022. 07. 29. 12:09

Én már csak Brie, Brady és Hope miatt nézem, a többiek hidegen hagytak ebben a szezonban. Ahogy megkeverték a születendő gyerekeknél a ki az apa kérdést, az nagyon nem jött be. Annyira jó lett volna, ha meghagyják Jacknek a nem szokványos családot, abban volt izgalom.

Kisanna - 2022. 08. 07. 07:17

Hat en birom ezt a kis lotyi sorozatot, es jol esett daralni, de azert lassuk be, elegge Dallas-jellegu szappan lett most mar (vagy eddig is az volt, csak nem vettem eszre?). Csomoszo nevetsegesen ostoba parbeszedek, a fent is emlitett huzasok kicsit elvettek a kedvem. Ja es igen, a finaleban meg azok a csopogos nyalas parbeszedek… azt hittem lefejelem a tevet :D

ChristineJane - 2022. 08. 08. 15:58

Kisanna: szerintem mindig is szappan volt, de én ezért szeretem.:D

brumicica - 2022. 09. 02. 15:09

Ebben a sorozatban minden férfi egyszerűen tökéletes, duzzad az empátiától: folyton kitalálják, hogy a kedvesük mire gondol, mit szeretne de a csúcs az, hogy Jack-et nem zavarja Mel kérdése: “Miért iszol?” Kíváncsi lennék, hogy tényleg ez bejön a hölgyeknek, vagy ez már nekik is szirupos?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz