login |

High School Musical: The Musical: The Series: kezdett a 3. évad

2022. 07. 29. 15:50 - Írta: Necridus

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Elérkeztünk a High School Musical-trilógia spinoff sorozatának, a High School Musical: A musical: A sorozatnak a harmadik évadjához, ami részben követi a filmeket, hiszen a srácok nyaralni mennek – itt nyári táborba, nem dolgozni a gazdag osztálytársuk country clubjába. Az első évadot még vadásztam az interneten és cirilbetűs oldalakon néztem végig, majd a másodikat már könnyebb volt elérni, a harmadikat pedig most már itthon mi is nézhetjük világpremierként a Disney+-on hetente, ráadásul magyar szinkronnal.

Az imádnivaló első évad után nem tudta tartani a második szezon a szintet, úgyhogy felemás érzésekkel ültem neki a premiernek, ugyanakkor sikerült annyira megszeretnem a csapatot, hogy nem tudnám nyugodt szívvel kaszálni a sorozatot. Igaz, a HSM easter eggek csökkentek a Beauty And The Beast-es fellépés miatt, és jó eséllyel hasonlóra számíthatunk most is, hiszen idén a Frozent kapjuk meg a srácoktól.

Azért elmorfondíroztam azon, hogy az első két szezon egy tanévet dolgozott fel, ergó azok feleltethetőek meg az első filmnek, a harmadik pedig nyáron játszódik, így az lehet a második film párja, aminek ad némi poént, hogy Jason Earles, a Hannah Montana sorozat egyik sztárja szerepet kapott benne úgy, hogy a második filmben pedig Miley Cyrus cameózott. Ha pedig követjük a mintát, akkor a már berendelt negyedik évadnak mozifilmes minőséget kéne produkálnia, nem?

Visszatérve a kitekintésből folytassuk a tovább mögött spoileresen, hogyan is indított a Disney+ egyik nulladik napos sorozatának harmadik szezonja.

A kritika előkészületénél az “It’s on” felkiáltással indítottam a posztot, de sajnos a Camp Rock egyik legfülbemászóbb dalát nem a pilotban kaptuk meg, így arra még várni kell. Pedig úgy felkészültem arra, hogy a srácokkal énekelem én is. Sebaj, mert kaptunk helyette HSM2-es nyitódalt, ami azért valljuk be, jobban illik a sorozathoz, és kiválóan megalapozta az epizódot, ahogy az autóban a főszereplőink a What Time Is It-re buliznak.

Ami a főszereplőket illeti, eléggé megcsappant idén a szereplőgárda: Ricky, EJ, Gina, Carlos, Ashlyn és Kourtney maradtak, vagyis tavalyiak közül távozott Nini, Big Red, Mr. Mazzara, Miss Jenn és Seb is, tehát majdnem a stáb fele, ami mondhatni, a sztori szempontjából teljesen korrekt (hiszen nem mindenki megy ugyanabba a táborba, más-más dolga van a srácoknak a nyárra, főleg a tanároknak), még ha kicsit egyszerűen is lett eldarálva legtöbbjük távollétének oka, mégis szokatlan lesz egy ennyire szelektált csapattal dolgozni, amikor a dinamika egyes karakterek közt már kifejezetten nagy szerepet vállalt a sorozatban.

Gyakorlatilag meg kell önmagát újra találnia a sorozatnak így, hogy a Ricky-Nini, Carlos-Seb és Ashlyn-Big Red duókat kettészedték, hogy a kissé esetlen, de rendkívül bölcs tanárnő sem lesz a közelükben. Egyelőre ezzel nem volt baj, bár tény, hogy Nini és Miss Jen is kaptak még egy-egy vendégszereplést, de a hatosfogatot korrektül tudta tartani a szintet a többiek hiányában is.

– We’re all in this together. Okay? You can bet on it.
– You know you don’t have to talk in song titles, right?
– What song titles?

EJ és Nini az első szezonban mesélték még, hogy egy bizonyos táborban jöttek össze, ahova most eljutunk, ugyanis EJ annyira megszerette azt a tábort, hogy elvitte barátait a következő évire. Ricky nem követte őket eredetileg, mert Lily-vel ment volna nyaralni, aki azonban lebukott, hiszen ő volt a tavalyi musical szabotőre, így Joshua Bassett saját dalát előadhatta (aminek producere is volt) a nyitány legjobb perceit produkálva, majd követte is a többieket a táborba.

Ezen a szálon is azt éreztem, ahogy a távollévők esetében, hogy száguldunk, nincs igazán íve a történetnek. Ricky elveszettségében Lily-hez tévedt, ami a karakteréhez teljesen passzol, sőt, az éjszaka a hegyen önmagából mindent kiadó tombolás is, azonban a kettő közt hiányzott a nagy ráeszmélés, hogy ő valóban tiszta lappal szeretne kezdeni. A dalban azt énekelte, hogy végre szabad, azonban alig pár perce szakított csak Lily-vel (akit egyébként gyorsan kiírtak a sorozatból, hogy mehessen Gotham lovagjaként harcolni), az elveszett lelkű srác pedig máris túllépett a szomorúságon és látszólag boldogabb lett, mint valaha.

A táboros szál már ideálisabb tempót diktált, a szinte főfőszereplői státuszba illően központi karakterré váló EJ szállította a megmosolyogtató pillanatokat izgága gyerekként és az új leading lady-vel, Ginával szerelmespárként, Carlos és Kourtney pedig a Z generáció parodizálásával működött ismét. Egyedül Ashlyn volt az, aki kicsit kilógott, feledhetőbbé vált, de megkapta maga mellé Maddox-ot, az új állandót, amiből jöhetnek még érdekes jelenetek.

A másik új állandónkkal, Jettel viszont még nemigen tudok mit kezdeni, ő a tipikus csendes karakter, akiről semmit nem tudni, bár az előre kiadott It’s On videóban láthatjuk, hogy fel fog ő pörögni. Egyelőre ő egy nagy kérdőjel, de bevallom, nem is rágom le a körmöm attól, hogy mi lesz vele.

Ahogy az idei előadás miatt sem, ugyanis a Frozen eddigi ismereteim alapján nem is dolgozik túl sok szereplővel és nem is tartalmaz sok éneklést, így eddig ez a legkevésbé érdekes vonal számomra. Szerencsére ezt felpörgették azzal, hogy megjelent a HSM-filmek egyik főszereplője, Corbin Bleu (Chad), aki bejelentette, hogy a Disney dokusorozatot forgat a táborban a színdarab elkészültéről, ami majd a Disney+-on lesz nézhető.

It’s very meta, you guys.

Mellette még morcos táborvezetőnek megkaptuk Jason Earles, sosem öregedő Disney-sztárt, aki volt már karateedző és Hannah Montana bátyja is, mellette pedig még érkezni fog Jojo Siwa és Meg Donelly is, aki szintén nem marad sokáig, mert ő pedig a CW másik újoncába megy, a The Winchesters-be.

Ezen a ponton tehát a cím még kevésbé helytálló, mint tavaly, most már tényleg egy-két vadmacska-említésen és a nyitódalon kívül sajnos nincs benne sok HSM, inkább átalakult a sorozat egy metább zenés gyerekszériává, ami a Disney Musical: The Series nevet is viselhetné már ezen a ponton. Hiszen HSM, Beauty and The Beast, Frozen, Beauty And The Beast musicaleket játszanak, miközben hallottunk már Hannah Montana-dalt és jönni fog a Camp Rock-ból is egy.

Meglátjuk, hogyan teljesít idén a sorozat, egyelőre nem csalódtam, ugyanakkor volt olyan, ami nem jött be igazán. Ezek közé sorolnám még a már említetteken kívül azt, ahogy előrevetítették, hogy Ricky belezavar majd EJ és Gina kapcsolatába, ami kezd már lejárt lemez lenni, főleg úgy, hogy ebben a sorozatban egész kevés már azon párok száma, akik nem bizonytalanok saját kapcsolatukban. Más típusú drámát is várnánk, nem folyton ugyanezt. Meg még több HSM-et!

2 hozzászólás Ne habozz!

damien. - 2022. 08. 10. 17:06

Csak engem bosszant, hogy EJ nyakába tolták a rendezést, meg kb mindent, és a többiek nem segítenek neki? Annyira egy családnak mondják magukat mindig és fel sem merül bennük, hogy segítsenek neki? Miééért?

Necridus - 2022. 08. 10. 21:42

damien.:

Dettó:) EJ annyira jó arc lett, és oké, hogy Gina próbálja bíztatni, de a többiek eléggé tesznek rá, és még azt se mondhatjuk, hogy megvan a saját bajuk, mert egyedül Ashlyn az, akinek van tényleges saját szála.

+ Engem az zavar, hogy EJ nem kapja meg az elismerést a fandomtól. A srácra szerepet osztottak, a nyakába varrták annak a darabnak a rendezését, ami a fiataloknak hatalmas kiugrási lehetőség, de rengetegen ki vannak bukva, hogy nem foglalkozik azzal, hogy Gina és Ricky együtt tűntek el. I mean, wtf. Bízik a barátnőjében, ez miért baj? Szerencsétlenre hatalmas felelősség hárult egyik pillanatról a másikra, ahogy mondta, Gina az egyetlen, aki biztos pont jelenleg.

Ezt a Rina szálat egyébként sem kéne erőltetni, de így főleg nem jön be, hogy EJ munkáját el sem ismerik a többiek és nem esik le emiatt rengetegeknek, hogy miért is viselkedik úgy, ahogy.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz