login |

Pilot: The Resort

2022. 07. 29. 21:20 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: antológia, kritika, pilot-mustra,

Hová tűntünk? Mi történik egy házassággal, amikor a rutin dominál már, a kényelem, a belefáradás? A Peacock egy bűnügyinek tűnő dramedybe csomagolta a kérdést. Legalábbis, ha jól látom, a komédiák közé van sorolva a The Resort, de csak annak nézve egyáltalán nem működik, bár vannak benne vicces pillanatok.

A Peacock új sorozatának alapjai láttán eszünkbe juthat a The White Lotus, de valójában nagyon más. Azért mondom: egy pár nyaralni megy Mexikó egyik tengerparti paradicsomába, vagyis egy ahhoz közeli üdülőhelyre. Láthatóan a 10 éves házasságuk mélypontjánál járnak. Az elérhető szórakozások közül az egyikben a nő megsérül, felborul egy négykerekűvel, viszont így talál egy telefont a dzsungelben.

Valamiért nem hagyja nyugodni a dolog, és a SIM-kártya áthelyezésével egy másik telefonban visszanyeri az összes adatot. Lehet, hogy memória kártyát is mozgat, most nem nézem újra a jelenetet, a lényeg, hogy ha nem is teljesen profi technológiailag a helyzet el kell fogadnunk a történetért, hogy minden a telefonon található üzenetet elér, és elkezd nyomozni, hogy kié a készülék és mi történt. Mint kiderül, egy olyan fiú hagyta el 15 éve, akiről semmit nem tudni, eltűnt és a nyomozást megakadályozta egy hurrikán, ami egyben minden nyomot eltüntetett.

Tudom, kicsit sokat szöszölök a történeten, de még csak itt indul be (szerintem az első két rész egyben tesz ki “egy részt”, hiszen úgy indul be a cselekmény ténylegesen). A lényeg, hogy a férje először a rutinosat akarja tenni, elvinni a rendőrségre, de ezen a párja nagyon kiakad, ezért a problémák feltárása helyett még többet isznak és inkább közösen merülnek el a kalandba, az újdonságba, amit a fiú utolsó napjai körüli nyomozás tesz ki. Teljesen feltölti őket élettel a helyzet.

Mindeközben flashback formában mi látjuk is, hogy 1-1 üzenet mögött mi történt ténylegesen. Azaz két szálon fut a történet, mert megismerjük a fiú utolsó napjait. Erről már nem akarok sokat felfedni, de például sokak kedvence Ron Swanson errefelé tűnik fel. Na, meg természetesen a főszereplő pár valami nagyobb dologba botlott. Látszólag persze.

Azért is voltam ennyit a történettel, mert ez a resort nagyon nehezen tehető bárhova. Igazából tényleg a főszereplők kapcsolata tűnik lényegnek, így a róluk szóló történet az igazi, és miattuk lehet nézni, amit a kicsit képtelen nyomozásuk elfed valamennyire, és pörgőssé teszi a néző számára a részeket.

Mondjuk a gyors elmerülésben a remek szereplőgárda is segít, főleg William Jackson Harper és Cristin Milioti duója. Na meg a nem tipikus kidolgozás. Volt 1-2 gyönyörű jelenet, és még a sima részek sem csúnyák. Egyszerűen jó elnézni az egészet, de mégis olyan megfoghatatlan.

Olyan 7/10 a kezdés, mivel csak 8 rész, így szerintem simán lecsúszik majd. Egyszerűen nem tipikus, így mindenképp kíváncsivá tett.

4 hozzászólás Ne habozz!

Road Lee - 2022. 07. 30. 10:52

Kösz az ajánlást! :sör:
Érdekesnek tűnik: belenézek.
(A címet és az alapszitut nézve simán skippeltem volna.)

JKJ - 2022. 07. 30. 10:57

Én a címet és az alapszitu alapján néztem volna, de az írás meggyőzött, hogy (valószínűleg) nem nekem való :-)

Divide - 2022. 08. 02. 05:50

Másfél rész lehet, hogy elég volt, a történet se köt le, de a fő gondom, hogy szerintem még életemben nem láttam ilyen sorozatot, ahol ennyire, már elnézést, de ostoba feje legyen kb. az összes főbb szereplőnek. Főleg a főcsajnak, az a döglötthal-tekintet állandóan, jesszus.

Necridus - 2022. 08. 02. 06:27

Divide:

Juj, ezt azért fáj olvasni úgy, hogy Cristin Milioti az első mosolya óta a How I Met Your Mother-ben mennyire elvarázsolt engem:) De mentségére szóljon, itt a karakterének lényege, hogy ilyen üres, keserves tekintete legyen folyton, amint elkezdenek nyomozni, már egészen mássá válik.

Magáról a sorozatról:
Amíg csak a jelenről volt szó, nagyon untam, gondolkodtam is azon, hogy kikapcsolom, viszont amikor felvázolták, hogy a múltban milyen rejtélyes események történtek, felkeltette az érdeklődésem. Azóta a második és harmadik részt is láttam, de berántani még nem tudott. Kap még a következő rész is esélyt, de félő, hogy lemorzsolódik útközben.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz