login |

Harley Quinn: kezdett a 3. évad

2022. 08. 01. 21:30 - Írta: Necridus

2 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Alig egy hónapot kellett várni a nagyszerű első évad és a csalódást keltő második között, a harmadik viszont már két évvel az előző finálé után érkezett, így a rajongóknak ennyi idő után végre nagy élmény lehetett Kaley Cuoco animációs sorozatának folytatása, a csalódóknak pedig talán volt ideje megbocsátani – itthon sajnos nem kaptunk világpremiert, de viszonylag hamar jönni fog az új szezon, bár hivatalosan még nincs premierdátuma.

Utóbbiak táborába tartozom, viszont a triplapremiert azért jobban élveztem, mint az S2 végét, de annyira azért mégsem, mint az S1-et. Lehet, hogy mindez tényleg csak a nagy kihagyás miatt volt, de tény, hogy visszavettek a drámából és ismét öntötték a poénokat, amik egyértelműen jobban állnak a sorozatnak. A komolyabb jeleneteket tápláló történetszál azonban még itt van, így kissé félve várom a folytatást.

A tovább mögött folytatom spoileresen a harmadik szezon első három részéről.

Számunkra két év telt el Harley és Ivy első csókja óta, nekik azonban ennél sokkal kevesebb idő, így a kapcsolat korai fázisában térünk vissza hozzájuk, ahol Harley napfordulókat tart, Ivy azonban sokkal higgadtabb. Szereti Harley-t, azonban kevésbé lelkes, főleg ezzel hangsúlyozták ki, hogy a két hölgy egészen más személyiség.

Lényegében mind a három epizódot erre építették fel: Harley és Ivy más iránt érdeklődnek, máshogy reagálnak ugyanazon szituációra, máshogy viselkednek, valójában csak a “gonoszkodás” az egyetlen közös bennük, mégis mindig megoldják a problémáikat, hiszen szeretik egymást. Ez háromszor még elfogadható volt, de azért remélem, nem erről fog szólni minden egyes epizód.

Pláne úgy, hogy most is igazából csak azért nem zavart jobban, mert a körítés és a mellékkarakterek javítottak a helyzeten. Az első részben egyértelműen az újdonság ereje hatott, a másodikban a Bat-Family, akiknek simán adnék egy spin-offot, annyira szerethető banda, ráadásul a szabadulószobás Riddler-szál is remekelt, a harmadik epizódban pedig a díjátadós alapfelállás ütött.

Meg persze a nyakunkba zúduló humoros egysorosok, amik mindig is a sorozat erősségei voltak, ezekből most nem kaptunk sem kevesebbet, sem minőségében gyengébbeket. Harley beszólásai még mindig aranyat érnek, ahogy a kedvenc nagydumás növényünkké is. Ivy most sem poénkodott annyira, lekötötte a szorongás és az, hogy célt keressen életének, az ő karakterét most kissé unni is lehetett.

Mellettük megmaradt még kiemelt szereplőnek King Shark és Clayface, akik továbbra is remek duó, főleg így, hogy Clayface színészi karrierjére nagyobb hangsúlyt fektetünk idén, amibe még James Gunnt is behozták. Egyelőre azonban nekem nagyon hiányzott Dr. Psycho, aki legutóbb elárulta Harley-t és csapatát, de karaktere még közel sem fulladt ki, még simán jöhetett volna, hiszen azt az űrt, amit ő hagyott, egyelőre nem pótolja más.

A brutalitás is megmaradt, nem kell félnünk, hogy nem ömlik elég vér, azonban az évad eddig elég céltalannak érződik, hiszen eddig Harley Joker árnyékából kiszakadása és az alvilágban uralkodóvá válása jelentette a főszálat, most azonban azon kívül, hogy Harley és Ivy kapcsolatát jobban megismerjük, nemigen látható még valami nagyobb cél, ami felé haladunk az évadban.

Ebből a szempontból nem is igazán értem, miért kaptuk meg rögtön az első három részt, akkor szokás így tenni, amikor addigra fut ki valami olyanra a sztori, ami igazán megfogja a nézőt és legalább a következő heti epizódig érdeklődővé teszi. Most ez a nagyobb erejű zárás hiányzott, így inkább csak kárpótlásnak érződött a két éves kihagyás miatt.

Attól nem félek, hogy a HQ-ből kiveszik a humor és a brutalitás, amit annyira szerettünk, a kiváló Kaley Cuoco pedig természetesen nem hagyja ott a szériát, így a szerethető elemei biztos, hogy továbbra is képernyőhöz szegeznek. A kérdés csak az, hogy a repetitív szerelmi szál el fogja-e nyomni azokat annyira, hogy ne tudjam igazán élvezni a harmadik szezont.

2 hozzászólás Ne habozz!

Venom - 2022. 08. 01. 21:44

Egyáltalán nem volt csalódást keltő a második évad, volt ugyanolyan jó, mint az első.

Beszélni akarok a menedzserrel.

PositiveRush97 - 2022. 08. 02. 08:20

Szerintem is teljesen jó volt a 2.évad, erre még várok hogy megüsse az hbo maxot végre, jöhetne már

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz