login |

19 hozzászólás Ne habozz!

irgum76 - 2022. 08. 06. 08:22

két rész néztem eddig
baromi vontatott, szinte nem történik benne semmi
Álom meg tiszta depis Patiszon

azt meg nem értem, hogy Káin és Ábel miért jó álmok

Fegyula - 2022. 08. 06. 09:59

Az első részt láttam, bele is szunnyadtam. Értelmetlen kotyvaszt.

Laca - 2022. 08. 06. 10:11

Nem értelmetlen, egyszerűen csak elég komplex. És ez nem shade, félre ne érts, de azzal egyetértek, hogy sokan nem fogják érteni, főleg, ha alszanak közben. Azt nem garantálom, hogy jó vagy jó lesz, de azt igen, hogy aki figyel, az érteni fogja. Aki meg nem, az értelmetlennek fogja találni, mert meg sem próbálta megérteni.

juhaszvik - 2022. 08. 06. 10:31

Nem mondanám bonyolultnak, főleg a dialógusok miatt (három rész után), mivel… sokszor elég gagyik. Lehet a felirat fordítója nem volt a topon, de kiszámítható, nagyot mondó szövegek. (a narrálás jó)
Továbbá tipik Gaiman, de itt már egy valamire való normális karakter sincs, de még mutatóba sem. A rémálom fickó annyira kilencvenes évek, hogy már fáj.

Pozitívum a főszereplő hangja (aki tényleg Pattinson v2). Amolyan brit batman. :)

Fgabor - 2022. 08. 06. 11:46

4 rész után azt mondom, hogy nagyon jól eltalálták. Jól követi a Prelűdök és Noktürnök cselekményét.

A képregény tényleg elég komplex anyag. H ott is nem figyeltel oda, akkor eltudtál veszni benne, hogy most mi a fene van itt. Maga a világ alapból a DC univerzumban van, plusz egy rakat mitológia és vallási dolgot is átvett Gaiman. Valamelyik füzetben pl. Shakespeare feldolgozás is volt.

Emlékszem a kötetek végén még jegyzetek is voltak amik a cselekménnyel kapcsolatban hívták fel a figyelmed, hogy adott oldalon mi volt fontos.

BeresBarbara - 2022. 08. 06. 13:19

Én imádtam végig néztem tegnap mind a 10 részt. Az fel tűnt hogy mintha Álom szeme elég gyakran sírásra állna, könnyes lenne de végül is elég helyes a srác. Halál szimpatikus nő volt, meg a halhatatlan Gilbert (ha jól rémlik a neve), szimpatikus vonal volt. Meglepődtem a szexuális beállítottsagokon. Lucifer nem tetszett de csak a színésznő nem tetszett a kinézete, nem a játéka. Még szívesen néztem volna részeket belőle bár megvan a lezárás szerintem. Gyönyörű képek voltak, a magyar szinkron is tetszik. Hm.. Kissé csapongok

zolij - 2022. 08. 06. 17:58

A sorozat gyönyörű, de az évad eleje nem igazán jött be, nem igazán értettem, hogy mi van. Talán a Halálos és az azt követő rész volt az első, amit élveztem is, addigra nagyjából sikerült is megértenem hogy ki kicsoda és mit akar.

András - 2022. 08. 06. 19:04

Valaki bealszik ezen? Végül is az àlmok fejedelméröl szól. :-). Szerintem baromi jó lett!!!!

irgum76 - 2022. 08. 06. 19:52

nincs más alapon nézegetem
most tartok az 5.-nél

kellemesen beteg volt az 5. rész
viszont ebben én nem látok semmi értelmezhetetlent, komplexet
a sztori egyszerű mint a faék és ezerszer láthattuk már (más köntösben)
a sráctól lenyúlták a cuccait és próbálja visszaszerezni ennyi

mit lehet még erről írni?
annyit, hogy szépek a díszletek

juhaszvik - 2022. 08. 06. 20:56

Vártam, hogy előkerül a a kommentem, amit még reggel(?) írtam, na mindegy. (spoiler a kommentemből: a főhős hangja olyan, mint egy brit batman)

irgum76: veled értek egyet, fogalmam sincs, hogy mire ez a nagy értetlenkedés, kevés szál, kevés karakter. Ráadásul a dialógusok is gyengék (három részt láttam). Nagyokat akarnak mondani a semmiről.

De mivel rövidek az epizódok, kap még esélyt.

H Ghost - 2022. 08. 06. 21:34

A képregények nem az én műfajom, de mivel Gaiman több könyvét is olvatam és valamennyit ezek közül meghatározónak tartok a magam részéről, számomra szinte kötelező kör ez a sorozat. Az első néhány rész alapján kellően sötét – ahogy vártam-, viszont Gaiman abszurd humora eddig kevésbé mutatkozott meg. Utóbbit sajnálom, mert páratlan maga nemében. Ellenben tele van mitológiai, keresztény, irodalmi, és történelmi utalásokkal, amit a magamfajta egyszerű könyvmolyok biztos élveznek, és valószínűleg el is vàrtak. A CGI gyengécske egy mostani mozifilmhez képest, de ezzel kapcsolatban elnéző vagyok. A látványvilág összességében szép, a díszletek is figyelemre méltóak. Részemről egyelőre korai lenne a sztoriról vagy a karakterekről komolyabban írni, de engem már berántott. Kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki belőle, illetve remélem nem jut az oly méltatlanul mellőzött Amerikai istenek sorsára.

Ui.: Több Pratchett és Gaiman feldolgozásra van szüksége a világnak! Sorozatokra, filmekre. (Nekem mindenképp.)

Antropol - 2022. 08. 07. 09:38

Szerintem kellemes sorozat. Viszont ami szemet szúrt,az a Mátyás ,a holló. Mert angolul meg Mathias. Szóval vagy van magyar vonatkoztatás,vagy csak véletlen?
Nagyon összetett, néhol számomra “beteg”. Nem sajnálták a nemek keverését,ami alapjáraton nem baj,de az tény,hogy amit John akart,az úgy kemény.
Az eleje kicsit összevissza van,de aztán amikor találkozik a Halállal,illetve Gob-al,akkor kicsit pattan egyet a szál. :)

519 - 2022. 08. 07. 09:59

Antropol: Mátyás angolul Matthew, egy egyszerű ember volt, aki meghalt, és utána holló lett, nincs magyar vonatkozás. Hogy miért döntött úgy a képregény fordítója, hogy magyar nevet ad neki, miközben később Jessamyt meg meghagyta angolul, számomra rejtély. A szinkron meg mindenben követte a magyar kiadást, így ebben is…

juhaszvik - 2022. 08. 07. 10:14

Antropol: mivel még nem értem a végére, ezért nem említettem meg ezt a Mátyásozást, hátha van valamilyen minimális esélye, hogy van rá valamilyen magyarázat. Mert egyébként csak arra jó, hogy kizökkentse az embert. :(
Talán a képregényt is így fordították, és onnan vették át?

ponyisland - 2022. 08. 07. 17:58

Nem volt ez rossz, az elso par resz tetszett, az 5-6 meg kulonosen, azok zsenialisak voltak. De sajnos utana elegge leult a sztori, ez a Vortex/ Örvény szál elvitte egy olyan iranyba a tortenetet, amit szerintem feleslegesen huztak ennyi ideig. Kivancsi leszek, hogy lesz-e kovetkezo evad, Dream testvereit szivesen megismernem jobban is, de nem leszek szomoru, ha kasza lesz egy evad utan.

emese - 2022. 08. 08. 03:36

Na hát 1 év után valamit kommentelek a junkien, biztos ennek van jelentősége. Már hogy ez a sorozat megér ennyit.
*SPOILER*
Angolul néztem, magyarul nem magyar sorozatot elvből nem nézek ha van más opció, így Mátyáshoz nem tudok hozzászólni. Angolul Matthew volt, semmi különös. Már azon túl, hogy a holló volt a kevés jó karakterből az egyik.

Ezt nem olvastam NG-től, más műveit igen, de tudom, hogy fontos. Ezért is néztem meg. Hát… az írás az végig elég lapos, gondolom, hogy rengeteget egyszerűsítettek. Olyan mintha 2 évad volna, egy a cuccok visszaszerzédéről, egy meg a vortexről. És mind a két évadnak csak az utolsó 1-2 része volt valamire való, vagyis nehézkesen indultak a történetszálak. Szóval az írás inkább gyenge. Elvileg itt van egy csodás mesevilág, amiről a mezei kívülálló alig tud meg valamit, így nem szippantja be.

A színészi játék… többnyire vacak. TS Morpheusként úgy néz ki, mint a képregény-rajzok, még helyeskének is mondanám, de mivel egy fa kopjafa érzelmi palettájával játssza végig a sorozatot, így egy helyes goth emo kölyök szintjén marad végig. A narrálásban a hangja jó, ennyi.
A mellékszereplők nem is 2, hanem inkább 1 dimenziósak. Kiemelném Jenna Colemant, aki előadta Clarát a Doctor Who-ból, pedig már ott is nehéz volt elvilselni. Szerencsére csak egy részt kellett vele kibírni.
Egyetlen valamire való színészi játékot láttam, azt a Corinthiantól. Olyan kellemesen lehetett gyűlölni. Az egyetlen, aki bármit megozgatott a nézőben, pedig ő is elég egydimenziós írást kapott, de legalább beletette amit tudott.
Szintén kiemelném Lucifert. Borzasztó volt. Főleg tudva hogy ez ugyanaz a karakter akit Tom Ellis játszott. Ahhoz képest ez a színtelen, szagtalan, szobormerevségű bénázás… megbocsáthatatlan.
2 évig vártam ezt a sorozatot, sajnálom, hogy ilyen lett.

519 - 2022. 08. 08. 10:27

emese: Annyit jó, ha tudsz, hogy az itteni Lucifer a képregénybeli Lucifer kb. tökéletes adaptálása, míg a Tom Ellis-féle karakternek a nevén kívül lényegében semmi köze nincs a képregényeshez, szóval őket pont felesleges összehasonlítani, és hiba lenne elvárni, hogy egy hű adaptációban, mint amilyen a Sandman, a Tom Ellis-féle változat szerepeljen.

Lengyel2 - 2022. 08. 08. 14:42

Nekem semmi előzmény-ismeretem nem volt erről a lore-ról, de végig tudtam nézni az egészet úgy, mintha be lettem volna tépve, és az összefolyó epizódok kaotikus képei csak a “trip”-em víziói lettek volna. Trip-nek nem volt rossz. :)
Sorozatnak sok szempontból nem jó, olykor annyira cringe, mintha valami délutáni ifjúsági Merlin-sorozat lenne (miért 18+?) de meg kell adni, hogy vannak pontok benne, amitől az ember végignézi.
Az egyik tényleg a Corinthian-t játszó színész – minden jelenetben, amiben szerepel, lejátssza az összes többi szereplőt, sőt, magát a sztorit is a színről.
A másik a Cereal Conference ötlete – ez akkora milyenmárez volt, hogy csak néztem, több szinten is működő poén, és ki is aknázták, nagyon helyesen. Pont nemrég néztem olyan “szakértő megmagyarázza” videókat a YouTube-on, amik arról szólnak hogy “a filmekben hiteles-e a… pl. a kémkedés vagy a kaszinós csalások bemutatása” és volt olyan komment, hogy milyen lenne már, ha lenne olyan Szakértő megmagyarázza video, amelyben egy valódi sorozatgyilkos értékeli, hogy a sorozatgyilkosos filmjelenetek mennyire hitelesek? …
A harmadik, amitől végignéztem az egészet, az a főszereplő narratív hangja volt. Ugyanis headsettel a fejemen néztem, és ahányszor megszólalt a narrátor Morpheus, transzhoz hasonló állapotba kerültem, ahogy az agyamban dorombolt a megfagyott állat hangjával.

Vilma - 2022. 08. 08. 17:42

Az 5. résznél tartok. Az első két rész vontatott volt, nem éreztem bennük Álom hatalmát, nem értem ilyen hatalmas lényt hogy tud bezárni és ennyi ideig fogságban tartani egy ember.
A 3. részben a Constantinet játszó színésznő nem jött be, pedig az ő története is tetszett, főleg a vége. Igazán a 4. résztől kezdett tetszeni. A pokol nagyon jól nézett ki, és üdítő volt látni, hogy a párbaj Luciferrel végre nem csihipuhi ökölharc volt, hanem egy igazán átgondolt kreatív elmepárbaj.
Amit nem értettem, a pokolban fogságban lévő nő, aki a bocsánatáért könyörög, miért látja őt másmilyennek? Mindenki másnak látja?
Az 5. rész lenyűgöző volt, színészi játékban, történetvezetésben, feszültségkeltésben. Véres volt, izgalmas, néhány mondatból megformált sorsok, tragédiák. Remélem ilyen lesz a folytatás is.

U.i. legnagyobb kedvenc Matthias

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz