login |

Reservation Dogs: kezdett a 2. évad

2022. 08. 05. 21:30 - Írta: Shyllard

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Visszatért a keserédes, számomra iszonyat Atlantás-beütésű, ámde mégis nagyon sajátos identitással rendelkező FX-sorozat, ami itthon indulócím volt a Disney+-on is. A kisvárosi „komédia” pont ott vette fel a fonalat, ahol az előző évad letette, a finálé utáni helyzetet bemutatva, illetve, hogy mégis mi a helyzet négy főhősünkkel.

Míg az első etapban Daniel (Dalton Cramer) elmúlásának az utórezgései kapták a leghangsúlyosabb szerepet, a mostani nyitányban Elora (Devery Jacobs) tettének feldolgozásával kellett leginkább megbirkóznia a lánynak és barátainak. Ez a kezdés, pedig pont a sorozat legerősebb elemeit helyezte így az előtérbe, egész ügyesen mozgatva főbb karaktereit az egyre élőbb és lélegzőbb sajátos világában.

Mint sokan mások, én is nagyon szeretem a kisvárosi történeteket, többek között, mert a nem túl nagy közösség bemutatásával a készítőknek lehetőségük van természetes módon újra meg újra ütköztetni egymással a már ismert karaktereket. A tornádó következményeit bemutatva szinte mindenki kapott egy-egy humorosabb jelenetet (kedvencem a ló roncstelepre kerülése), majd a későbbiekben a mellékszereplők közül rögtön két, előző évadban remekül működő lakos került előtérbe, Brownie (Gary Farmer) és Bucky (Wes Studi).

Persze a két férfi csak amolyan segédként funkcionált, de a kettejük közös története egyszerre volt baromi vicces és ügyes világépítős is. Willie Jack (Paulina Alexis) – aki nekem az előző évad váratlan nagy kedvence lett – rontásmentesítő akciója nagyon szépen tudta Elora távozásának a súlyát érzékeltetni, miközben a két férfi oldalán pont hozta azt az egyedi, Reservation Dogs-os misztikusan humoros oldalát a sorozatnak, amit én annyira szerettem az előzményekben is.

Cheese (Lane Factor) továbbra is biztos mellékpontként működött, akit remélem, idén lesz lehetőségünk jobban megismerni, mert a négyes közül vele kapcsolatban derült ki eddig a legkevesebb. Bear (D’Pharaoh Woon-A-Tai) előző évadvégi háttérbe szorulásának szerencsére vége szakadt, hiszen a fiú egész határozottan elindult a felnőtté válás ügyetlen útján. A tovább mögött folytatom.

Mivel Elora árulása pont Beart érintette a leginkább, érthető volt a mélabússága és új célkeresése is, amely során nem csak humoros pillanatokat kaphattunk, de szépen felépített tematikában el is kezdték feltenni a kérdést a készítők, hogy mit is jelent felnőttnek lenni.

Elora kalandozása Jackie-vel (Elva Guerra), pedig -bár nem volt a kedvenc eleme a nyitánynak- folytatta a mélabús alapfelütést, bontogatva olyan témákat, mint, hogy milyen is elhagyni valakinek az otthonát, közösségét és barátait. A csak néha-néha felbukkanó kétségbeesett pillanatokat remekül tudta hozni a színésznő, ami mellett azért bőven akadtak humorosabb jelenetek is. A megint csak Atlantás „őrült fehér” karakterekkel való találkozások zseniálisak voltak, hiszen még pont annyira két lábbal álltak a vendégszereplők a talajon, hogy hihető személyeknek hassanak.

Az összessége a két résznek, pedig alapvetően lassú hatású volt, de mégis működött. Az első évadban a készítők elkezdtek építeni egy világot, ami sok érdekes elemmel és jellemmel lett megtöltve. Most erre az alapozásra támaszkodva folytatták az építkezésüket, ami úgy érzem, az ígérethez híven csak emelni fogja a sorozat színvonalát.

Elora oldalán biztos fognak még behozni új karaktereket, de személy szerint sokkal izgalmasabbnak tartom, hogy mégis mik fognak még történni a kisváros már ismert szereplőivel. Mivel már a Willie Jack-es szertartás is zseniálisra sikeredett, tele vagyok reményekkel, hogy későbbiekben még mik várhatók.

1 hozzászólás Ne habozz!

Shannen - 2022. 08. 13. 19:29

Csak most tudtam nekikezdeni az évadnak, de le is csúszott az eddigi három rész. Továbbra is remek, igazán egyedi élmény. A 2×03 folytatta az előz évad felépítését abban a tekintetben, hogy jobban egy személyre fókuszált.
Kicsit izgultam ugyan, hogy ha két külön helyszínen lesz a csapat, az mennyire fogja megállni a helyét, de úgy tűnik, hogy ez nem sokáig lesz így.

A misztikus humor továbbra is nagyon szórakoztató, miközben több elég mélyre menő pillanat is van. Eddig simán hozza az első szezon színvonalát.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz