login |

Pilot: Visitors

2022. 08. 06. 14:50 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

Előzetesen amolyan francia nyelvű Wellington Paranormal-nak tűnt az HBO Max-ra érkezett Látogatók, de az első két rész nézése közben inkább csak értetlenül pislogtam néhol, hogy ezt miképp gondolták.

A történet röviden annyi, hogy egy kanadai kisvárosban a drogos hazudozó farmjára elvileg lezuhan valami az éjjel. Másnap pedig egy eddig videójáték-boltban dolgozó, de most rendőrnek állt férfi furcsaságokat vesz észre, miközben a helyszínen pakolja a bójákat. Igazából történnek más dolgok, de eskü, belőhetetlen az egész sorozat.

Fogtak egy rakat vicces és abszurd dolgot, és teleszórták vele, de mégsem annyira jó a végeredmény. Van itt különleges ügyosztály aki nyomoz az idegenek ügyében, amolyan X-Files-paródiaként, a főszereplő apja is arról beszél, hogy visszatértek az idegenek, de eddig őrültnek tartották, közben meg a videójáték boltból érkezik némi dráma, hogy miért hagyta ott őket a főszereplő és akkor még fel sem soroltam mindent, ami az első két részben volt.

Konkrétan ez a bajom a sorozattal: látszólag nulla fókusz, csak ötletek bedobálva, aztán háha lesz valami. Akad közöttük vicces pillanat, pár abszurd hülyülés, nem vitatom, és a hülye munkatársak is szállítanak némi humort, de ezek a semmiben lebegnek.

A borzasztóan vezetett történet sem segít. Mármint van egy jelenet, ahol a barátai elől egy nyomot követve elfut a főszereplő. Aztán hirtelen másnap este van, és “Miért futottál el?” kérdéssel már folytatják is egy autóból kiszállva (hogy kerültek oda? mi a setup?). Nem tudom átjön-e szövegben, de olyan érzés volt, mintha ott vagy kimaradt volna valami, vagy feleslegesen bonyolították túl. Konkrétan betippelném, hogy 40 percesnek készült a sorozat, és valaki nekiesett vágóollóval, lemetszette 25-ös komédiára. Rengeteg jelenet hasonló, nincs flow, csak úgy egymás mögött vannak.

Jó lett volna még egy űrlényes komédia, de sajnos nem a Látogatók lett az számomra. Pedig kinézetileg teljesen korrekt, és némelyik arc, mármint színész már a nézésével vicces, szóval el is sülhetett volna jól.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz