login |

Pepe: az 1. évad

2022. 08. 16. 15:50 - Írta: Desmond Wallace

6 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

Azt nem tudnám megmondani, hogy a Pepe tíz részes első évadja mennyire követte az eredeti spanyol receptet, de az összkép nem lett rossz. Kellemes kis kikapcsolódás, de semmi több.

A történet ugyebár egy kisvárosi pecsenyézőben játszódik, ami lassan csődbe megy, de ekkor megérkezik a fővárosi sztárséf, aki sikeressé akarja tenni a helyet. Vajon miért? Az ok egyértelmű: Pepe az igazi apja. Néhány gondolattal emlékeznék meg a TV2 tavaszi újoncáról.

Pepe és Gábor teljesen máshogy áll a vendéglátáshoz, és ez minden epizódban megalapozza a kettejük közötti konfliktust, ami aztán a rész végére elcsendesedik, de a folytatásban természetesen megint lesz valami, amin összekaphatnak. Nagyjából ebből a receptből táplálkozott az S1, illetve végig ott lebegett kettejük között a titok, amit Gábor sokáig őrzött, hiszen kellett tartogatni valamit a fináléra is.

Mucsi Zoltán szinte teljesen azt a figurát hozta, amit már megszokhattunk tőle. Talán Tóth Jánoshoz tudnám leginkább hasonlítani. Simon Kornál idegbeteg sztárséf karaktere kicsit kevés volt, mint tányérján az étele. A mellékszereplők közül ki kell emelnem Kovács Pankát, aki eyecandy-ként is bizonyított volt ebben a tíz részben, bár ez nem okozott meglepetést számunkra, hiszen láttuk már őt a Jófiúkban is.

A színészgárda egyébként üdítő színfoltja volt a Pepének. Kovács Lehel, Básti Juli, Martinovics Dorina és Medveczky Balázs alakítottak fontos mellékszereplőket, de rajtuk kívül Csőre Gábor, Fenyő Iván és Kálloy Molnár Péter is jó pár epizódban felbukkant.

Nem mondanám, hogy kihagyhatatlan szórakozás lett volna az 1. évad, de én többnyire kellemesen elvoltam, és, ami a lényeg, egyáltalán nem bántam meg, hogy végignéztem. Sőt! Várom a folytatást is. Összességében a Pepe egy mérsékelten vicces komédia, amelynek az első évadára 6/10-et tudok adni. Ha még nem láttátok, hamarosan pótolhatjátok, mert augusztus végén megismétli a TV2. Utána pedig valamikor 2. évad.

6 hozzászólás Ne habozz!

Samott - 2022. 08. 16. 16:24

Osszessegeben nem volt olyan borzaszto, de Simon Kornel nagyon kellemetlen volt vegig. Nem tudom mennyire a szinesz es mennyire a karakter miatt, de rossz volt nezni. Ja meg a gyerekek, nem tudom minek eroltettek azt a vonalat, nem volt jo.

Ugyanakkor a tobbiek hoztak amit vartam toluk, Fenyő Iván kulonosen kellemes meglepetes volt, nagyon birtam a karakteret es jol is hozta. :)

T - 2022. 08. 16. 18:05

Csak azok az idegesítő gyerekek ne lennének benne! :D

Imre - 2022. 08. 16. 18:11

A TV2-től ez kimagasló teljesítmény.
Ha ugyanez az RTL-en vagy a Via3-on ment volna, akkor ott épphogy 3-as lett volna, mert azokon a csatornákon eleve magasabb az átlagszínvonal.

kiskiraly - 2022. 08. 16. 19:11

Samott: Na, nem vagyok egyedül :)

Én úgy éreztem, hogy Simon Kornél a szövegeinél csak fel akarja mondani a házi feladatot, hogy túl legyen rajta. Eléggé feszélyezett volt az elején.

Fura, hogy pont a a főszereplőnél ment félre a kaszting a többiek jól hozzák a figurákat. S.K védelmében: a sorozat második felében már azért felengedett szerintem (vagy csak kevesebb képernyőidőt kapott? Régen néztem a sorozatot).

Ja és az első rész elég cringe volt számora, főleg amikor meg-meg állt a történet és egymás utáni párbeszédes jelenetekben dobták ránk az információbombákat. Csak kapkodtam a fejemet.
De a sorozat idővel kikupálódott. Ez is ritka.
Nálam erős 6/10 a sorozat.

polovcev - 2022. 08. 16. 22:23

Nem egy kihagyhatatlan élmény és az igazat megvallva, ha 24 részes, akkor lehet kaszálom.
Ugyanakkor a karakterek szerethetőek, a környék is “üdítő”, Kovács Panka pedig gyönyörű :).
Plusz magyar sorozat esetén egy kicsit mindig elnézőbb vagyok.

Viszont a gyerekekkel tényleg kezdhetnének valamit, mert ha csak felbukkantak áttekerni támadt kedvem.

totoro - 2022. 08. 17. 13:38

Én csak Fenyő Ivánt emelném ki, aki kb. saját valós énjének túltolt paródiáját tolva brillírozik, minden mondata arany, egyszerűen zseniális. Főleg az miatt is ki kell emelnem mert gondolom olvastátok, hogy Stohl Buci beleszállt, és konkrétan azt mondta róla, hogy rossz színésznek tartja.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz