login |

Teasing Master Takagi-san

2022. 08. 21. 15:50 - Írta: Shyllard

2 hozzászólás | kategória: anime, Ázsia sorozatozik, kritika,

Ez a nyár most nekem nem annyira a darákról szólt, de azért csak sikerült letudnom egy nagyon kellemes romantikus komédiát a sok heti sorozat mellett. A Teasing Master Takagi-san, pedig tökéletesen képes volt beilleszkedni egy általam nagyon kedvelt zsánerbe, amely két nyilvánvalóan egymásba egyre erőteljesebben beleeső iskolásról szól, akik kölcsönös vonzódásukat inkább ellenségesen, mint barátságosan képesek csak kifejezni.

Így ez azt animét leginkább „light” Kaguya-sama: Love is War-ként, illetve „super light” Don’t Toy with me, Miss Nagatoro-ként tudom emlegetni, hiszen a 3 széria alapkoncepciója konkrétan ugyanaz. Csupán az előbbivel ellentétben a most tárgyalt alkotás kevésbé elszállt, az utóbbival szemben meg csöppet sem perverz. Szóval kb. tökéletes „kapudrog”-ként is szolgálhat egy humoros, szívmelengető, de azért néha roppantul frusztráló műfajba. Akik meg hozzám hasonlóan szeretik a két említett, vagy hasonló alapfelütésű címeket, kétségtelen, hogy jó sok kellemes pillanatra számíthatnak a Teasing Master Takagi-san nézése közben.

Hiszen Nishikata (Yuuki Kaji) és Takagi (Rie Takahashi) incselkedő története más hasonló alkotásokhoz hasonlóan sok kis szétszabdalt epizódból épül fel, melyek szerkezete általában hasonló. Itt mindig adott egy kihívás, verseny, melyben fiú főhősünk igyekszik felülkerekedni ellenfelén, szinte minden alkalommal sikertelenül. A háromszor 12 epizód dicséretére válik, hogy a repetitív felütés ellenére koránt sem volt unalmas az élmény, még így elnyújtott darában sem.

Két főhősünk nagyon lassan, de mégis egyre közelebb kerül egymáshoz, az évadok végére rendszeresen szállítva valami jelentősebb előre lépést kapcsolatukban. Nishikata gyermeki ellenségeskedése az elején tapasztalható vehemenciájából is egyre jobban gyengül, bár azért egyszer sem szorul teljesen a háttérbe. Ami párosulva Takagi ártatlan bájával megállás nélkül képes a poénokat tolni. Ezek a viccek, amik legtöbbször főhősünk túlgondolásából származnak, pedig inkább tudtak megnevettetni, mint megmosolyogtatni, de még a gyengébb pillanatokban is legalább az utóbbi elő tudott fordulni.

Emellett, burjánzó kisgyereki szerelmük ártatlanságában nagyon sok szívmelengető pillanat is van, legfőképpen a harmadik évadhoz érve, ahol már főszereplőink is egyre jobban tisztába kerülnek mi is van közöttük. S nem tudom egyedül vagyok-e ezzel, de sokkal jobban meg tudnak érinteni ilyen lassan felépített, maximum kézfogáshoz vezető sorozatok, mint halál romantikus nyugati tömegalkotások, amik általában mind hasonló módon épülnek fel. Persze itt sem hibátlan a tálalás és a történet, mert a csigalassúság nem mindig válik erényére az animének.

Elsősorban Nishikata szerencsétlensége az, ami a 3 évadhoz érve kezd kicsit sok lenni, hiszen még ártatlan világnézete ellenére is hiteltelen sokszor, hogy mennyire bénán és bunkó módon viselkedik másik főhősünkkel. Aki meg jó természetének köszönhetően még legrosszabb pillanataiban is kitart a fiú mellett, végére kicsit egyenlőtlen helyzetet teremtve, ahol olyan érzés foghatja el a nézőt, hogy Nishikata egyáltalán nem érdemli meg Takagi-t.

Viszont ez az eleme sem annyira szörnyű, de amennyiben érkezik majd folytatás muszáj lesz Nishikata ellenségeskedését még ennél is jobban háttérbe szorítani, mert mostani évadhoz érve sokszor inkább volt gonosz, mint humorosan szerencsétlen a fiú. Ellentétben másik főszereplőinkkel, a lány trióval, akik üde színfoltként birtokolnak kb. minden részben egy apróbb epizódot, folyamatosan szállítva változatos iskolás történeteket, illetve sok esetben humoros megfigyeléseket főhőseink incselkedésével kapcsolatban.

Röviden összefoglalva meg tovább nem is fecsérelném a szót, mert alappillérjei tekintetében nem nagy újdonság, vagy különlegesség a Teasing Master Takagi-san. Kellemes témát nagyon kellemesen visszafogottan és humorosan közelít meg, ami a két másik említett hasonszőrű animével ellentétben minden korosztálynak könnyűszerrel ajánlható. Ugyanis Takagi és Nishikata incselkedése bár nem szívbajosan feszült, de legalább aranyos, vicces és szívmelengető.

2 hozzászólás Ne habozz!

juhaszvik - 2022. 08. 22. 16:09

Elkezdtem még korábban, aztán pár perc után rájöttem, hogy a második évadot nézem. A netflix azóta sem bővítette a magyarul elérhető részeket, ha jól látom :(

Shyllard - 2022. 08. 25. 07:50

juhaszvik: Igen, ez sajnos iszonyatosan frusztráló, én sem teljesen értem miért pont így van fent a Netflixen. :( Bár hozzáteszem, átfogó történet meg nem léte miatt, annyira nem nagy hiányosság az első évad későbbre vétele, sőt, Nishikata korai viselkedése okán így még a legidegesítőbb időszaka is kihagyható legalább.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz