login |

Pilot: Bad Sisters

2022. 08. 23. 21:30 - Írta: human

25 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Rossz testvérek, mert rosszat tettek, vagy rossz testvérek, de jót tettek? Egyáltalán mit tettek? Az Apple TV+ éjsötét komé dramed sorozata pénteken érkezett két résszel, és folytatja a minőséghajhászásukat. Nyilván nem minden premierjük kiemelkedő, de láthatóan nem a mennyiségre törekednek, mely sort a Rossz nővérek sem tör meg.

A történet 5 lánytestvérről szól, akik fiatalon elvesztették a szüleiket, a legidősebb nevelte fel őket, és emiatt a szokásosnál sokkal jobban kötődnek egymáshoz. Viszont 30-40-50 körül ez a kötelék azért sok irányból van már rángatva, és az egyik legnagyobb próbája az egyik nővér férje, akiből kezd teljesen kibújni a seggfej bántalmazó énje.

Viszont a sorozat azzal indít, hogy a férfi halott! Aztán jönnek flashbackek arra, hogy mi vezetett a temetéshez, és közben a jelenben is kavarog a történet, mivel az elhunyt biztosítási ügynöke kényszerűségből idegenkezűséget gyanít és elkezd nyomozni, hiszen ha ki kéne fizetnie a biztosítási összeget, akkor csődbe menne a cége. El fogom lőni az első fordulatot, mert igazából az a horog, ami miatt ránézhetnek sokan: lehet a nővérek tették el láb alól a férfit. De ki, mikor, hogyan?

Viszont az igazi megtartó erő ezúttal nem a rejtély, ami azért nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik, lesznek ott meglepetések, hanem egyértelműen a megvalósítás. A Bad Sisters nagyon kis európai sötét komédia hangulatú. Ez persze nem annyira meglepő, hiszen egy belga sorozat, a Clan alapján készült. A pilot konkrétan le sem tagadhatná származását, a második részen már érződik némi amerikai felütés.

Mint sötét tónusú komédia, minden a karaktereken múlik, na meg a színészeken. Bár a pilot elején még vicceltem vele, hogy az ötletes névkiírás után ki az, aki meg is jegyezte azokat, de eszméletlenül elkülönül mindenki, simán követhető a történet. A leghálásabb szerepe mindenképp a biztonsági ügynök / nyomozó Brian Gleesonnak van, de természetesen a nővéreket játszók is marha jók. Eve Hewson is villanthat a Behind Her Eyes után.

A megvalósítás a vicces karakterpillanatokon túl technikailag is elég szép, de nyilván ez már nem is meglepő az Apple TV+-tól. A zene gördül, némelyik beállítást egyszerűen jó nézni, nagyon törekednek a tipikus “váll felett látszik a beszélő és viszont” megoldás elkerülésére, amit sokan az “essünk túl rajta” dolognak tartanak. Nyilván szabad használni, itt is akad azért belőle, de nem 45 percen át folyamatosan.

Ami nem klappolt, az kicsit a játékidő. Pedig még rövidebb is volt a pilot például, mint az eredeti Clan-é. Hogy is mondjam, nem teljesen töltötte ki a tartalom az időt. Látom, hogy rengeteg karaktert kell mozgatni, és felépíteni a rejtélyt is a poénok mellé, de egy picit feszesebbnek kellett volna lenni.

Olyan 7/10 körülre tenném a kezdést, de csak mert nem érzem benne, hogy kitartanék 10 részen át. Elnézni a két kiadott részt nagyon jó volt, és simán 8 lehetne a végeredmény. Aztán lepjenek meg?

25 hozzászólás Ne habozz!

Shannen - 2022. 08. 24. 19:06

Minden hibája ellenére eddig nagyon bejött mindkét epizód. A színészek telitalálatok, az ír vidék is remek, a soundtrack (és a főcím!) is szuper. Jók a karakterek, jól építik a gyilkossághoz vezető utat és a nyomozást is.

Közben meg valóban nagyn furcsa, hogy egyik pillanatban még a feketehumor nagyon üt, a másikban viszont egy borzasztó ember abuzálja verbálisan a családját a lehető legtoxikusabb módon. Mégpedig annyira, hogy nekem emiatt kicsit nehéz is volt nézni, mert Claes Bang túlzottan is hitelesen hozza ezt a karaktert és ahogy meglátom rögtön ökölbe szorul a kezem, ami viszont annyira nem jó érzés.

És igen, a részek hossza nem igazán stimmel, lehetne ezt feszesebbre is venni, itt tényleg mindkétszer megéreztem azt az 50 percet.

Pipacs - 2022. 08. 25. 14:57

Ááá, zseniális! Nekem még rövid is volt, kattintottam volna tovább, és nagyon kiakadtam hogy a szokásos 3 kezdő rész helyett csak 2 volt elérhető!:)

A férj valóban egy “Prick”, ahogy “becézik”, annyira tipikusan viselkedik, hogy szinte fáj a felismerés: láttam már ilyen kapcsolatot, szerencsére nem túl közelről. Konkrétan szerintem (is) erre építenek, mármint hogy bizonyára sok nő most a sorozat nézése közben “kiélheti” a vágyálmait, de akár “csak” felismerheti hogy lám, hasonló jelenetek nálunk is vannak, akkor talán ideje szembe nézni a helyzettel. Ugyanis a feleség is pontosan úgy viselkedik, mint az ilyen bántalmazó kapcsolatokban szoktak a nők, szemellenzővel, kifogások keresésével a férfi viselkedését “mentegetve”, akár a saját gyerekét sem védi meg a férfival szemben, mert fél hogy elveszíti akkor, stb. Észre se veszi, milyen szinten egészségtelen már maga a kontroll is, ami alatt tartja a párja. (“Hol vagy”, “mit csinálsz”, “megomndtam már”, stb.) Na szóval a sötét tónus számomra innen jön, maga a gyilkosság nem annyira járul hozzá. Jó kérdés, hogy akkor most tényleg: mi a műfaj, de nem biztos hogy baj, hogy nem lehet definiálni. Azért így is szórakoztató és végig érdekes, jól el lett találva a múltbeli és a jelenlegi történések aránya és iszonyat ügyesen van megvágva.

Nekem külön öröm az ír beütés, a tájak, hangulat, stb., már hiányzott ez (Moone Boy! <3).

Spoiler:
Én először hittem, az asszony is benne volt a "buliban",de így, hogy érte tették de nem tudott róla, csak még érdekesebb lesz. Amúgy lehet hogy a lánya viszont tudott az ügyről, esetleg közreműködött valahogy benne, de ez csak egy halvány tipp….

Pipacs - 2022. 08. 25. 15:07

*szerintem erre (is) építenek

tghcs - 2022. 08. 27. 22:12

Teljesen egyetértek Shannennel, szó szerint ugyanezt érzem, hogy szinte nehezemre esik nézni, annyira undorító Claes Bang karaktere.
Most néztem meg a 3. részt, és amit a fotóval meg a telefonnal csinált, megint olyan dühöt váltott ki bennem, hogy már az is eszembe jutott, nem nézem tovább.
Folyton emlékeztetem magam, hogy de legalább meghalt, és tényleg érdekel, végül hogy sikerült eltenniük láb alól, így kitartok.
Viszont remélem nem minden rész egy újabb kudarcba fulladt gyilkossági kísérletet mutat majd be, mert ezt 10 részen keresztül már túlontúl abszurd lenne.
Ja, és a vörös biztosítós csávó is borzasztóan idegesítő.

tonks - 2022. 09. 25. 20:32

Jöttem növelni kicsit a kommentszámot.
A héten nem tudtam, mit is nézzek a szintén Apple Trying 3. évad után, végül szembejött ez a sorozat és nem bántam meg. A pilot az év legjobbja (eddig) nálam, csodálatos volt a hangulata, ahogy elkezdi a sztorit, felvázolja a szereplőit, 10/10. Végre egy pilot, aminek úgy éreztem az a célja, hogy megfogjon, úgy éreztem van tétje, hogy emlékezetes maradjon. (Sok sorozatnál úgy érzem, hogy már nincs jelentősége a pilotnak, elindul az első rész, de nincs benne semmi tét, a lényeg, hogy nézd tovább. Főleg streamingen.) A folytatás is bejött, most tartok az évad felénél (JP születésnapja epizód) és talán eddig a morálisan legkegyetlenebb résznél…ami ironikus, mert JP itt talán a legártatlanabb prick eddig, persze hozta a formáját, de az undorító dolgainak nem ő volt most a szándékos okozója, szinte csak nézhette a művét. Nem tudom, utáltam-e ennyire sorozatszereplőt valaha, konkrétan csak örülni tudok annak, hogy a nyitójelenetben a koporsóban fekszik, máskülönben nem tudnám nézni, amiket leművel. Nem akarok politizálni, de mind tudjuk, itthon kire szavazna a p@cs.
A nővérek közül Eva és Bibi a kedvenceim, Beckának a sráccal való szenvedése nem hat most még meg annyira, de lehet ez változni fog, mert mindketten szimpik.
Kiemelném a színészi játékot, mert mindenki zseniális, a castingosnak díj járna ezért a szereposztásért, mindenki működik mindenkivel.
Kiemelném még a meghökkentő háttérzenét (The White Lotusban volt hasonló tavaly, de ez kicsit jobban tetszik, olyan pimasz, sötét humorú, eddig nem tudtam, hogy egy score ilyen is lehet) és a hangulatos snitteket, nagyon jó az ír háttér az egésznek. Kedvenc ilyen momentum a tengerben fürdőzés, mint közös cselekvés és fontos közös helyszín.
Nagyon kíváncsi vagyok, mik lesznek még itt, kár, hogy kevesen nézik, mert pont egy jól kibeszélhető sorozat lenne a kísérletekkel.

Pipacs - 2022. 09. 26. 16:15

@tonks:

Na végre egy méltató hozzászólás! Már azt hittem egyedül vagyok a lelkesedésemmel a sorozat iránt. Minden pénteken, amikor jönnek az új részek/filmek az apple-re, ezt indítom el gondolkodás nélkül elsőre, amint nyugiban le tudok ülni és élvezni. Annyira szellemes és szórakoztató az egész! Tele van női energiákkal, ami persze nem mindenkinek jön be, ez tény, de nekem nagyon…:)

Spoiler:

Amúgy biztosan van, akit ez a “gyalogkakukk jelenség” idegesít, mármint az, hogy minden részben ki akarják nyírni a tagot, és mindig van egy banánhéj, amin elcsúszik az egész, sőt néha visszafelé sül el, de engem még ez sem zavar, mert közben meg folyamatosan görgetik a szálakat, szépen bontakozik ki a történet.

Spoiler vége

Remélem, lesz még valamilyen folytatás, ha ez a sztori/évad le is zárul, mert piszkosul jó a szereplők közti kémia és szerethetők a karakterek. Számomra ez az egyik legfontosabb egy sorozatban.

Nikolka - 2022. 09. 26. 21:31

3 rész után.

Nagyon tetszik a sorozat. Kicsit én is így éreztem, hogy ezt a pasit képtelen vagyok tovább nézni. De a tudat, hogy meghal.. Most ez így leírva durva. :D
Az elején én is csak néztem, hogy hogy fogom ezt az 5 testvért megjegyezni. De tényleg mind egy külön egyéniség. Nagyon gyorsan ment.
Gyönyörű helyeken játszódik.
A szereplőgárda pedig szuper. Tényleg minden színész remekel. Bár hálás szerepük is van ilyen szempontból. Az egyetlen apró zavaró dolog. Hogy elvileg ugye Eva nevelte fel őket. De a Gracet alakító színésznő sokkal idősebbnek látszik. (közben amúgy egyidősek)

tonks - 2022. 09. 28. 19:22

@Pipacs: ez a “gyalogkakukk jelenség” nagyon találó kifejezés, innentől SPOILER

Szóval annyira beleéltem magam a ház felrobbantásába, hogy amikor Bibi észreveszi JP-t és elkezd olyan fura hangokat kiadni, hát hangosan felnevettem a feszültség miatt. És utána már mindegyik kísérletnél éreztem egy sötét kabaré hangulatot, pl ahogy JP beszáll a hajóba, jajj. :’DD Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog végül sikerülni nekik.

SPOILER vége

@Pipacs, mit szóltál a 7. rész végéhez? Teljesen ki voltam. Nekem eddig volt egy olyan teóriám, hogy JP a lánytestvérét tette el láb alól gyerekkorukban.

Pipacs - 2022. 09. 29. 00:37

@tonks:
SPOILER
Én is azt vártam hogy őt találja meg inkább. De persze ez még nem zár ki semmit. És ugye, természetes halált is halhatott az öreg, vaaagy anyuci ölte meg a férjét véletlenül/direkt, és emiatt kattant be szegényke, ez majd kiderül… De az az érzésem hogy a nővérrel lesz még itt valami, akár tanúja is lehetett az apjuk nem természetes halálának.
Jók ezek a találgatások, sokfelé elmehet a sztori. Persze kicsit morbid ez a halál(nem) totó, dehát istenem. 🤷🏼‍♀️😄

Pipacs - 2022. 10. 01. 00:32

8. rész végi spoileres felvetés:

Feltűnően nem mutatták, ki ment be, és ki fagyott meg végül. Nem lehet hogy mégis az öreglány volt? Ugye nem? 😵‍💫

Shannen - 2022. 10. 01. 23:22

1×08
Szinte bztos, hogy JP anyja sétált be a fagyasztóba szegény… Mondjuk, ha valóban így tették volna el láb alól a hapsit, akkor elég hamar lebuktak volna szerintem. Remélem ennél csavarosabb lesz a végső megoldás.

Amúgy továbbra is pazar a sorozat. Annak ellenére, hogy a részek felépítése kb repetitív a gyilkossági kísérletekkel, mégis halad előre a sztori és kellő ütemben bontják ki a történetet.

JP továbbra is elviselhetetlen, még ha próbálják is árnyalni, borzasztó, amiket csinál (pl. a macskás balesetet rákeni a feleségére, nálam ez volt az egyik mélypont). Az 5 testvért viszont öröm nézni, főleg az Eva-Bibi-Becka triót.

tonks - 2022. 10. 03. 22:04

Kész voltam ettől a 8. résztől, sajnos én is úgy gondolom, hogy a mama sétált bele végül a csapdába.
Számomra az a legdühítőbb most egyben nézve, amit Evával művel folyamatosan: utalgat a meddőségére, az alkoholizmusára amikor csak tud, tönkreteszi a nő egyetlen kibontakozó barátságát és tisztességtelenül veszi el tőle az előléptetést, megfúrja a családi összejöveteleket, ami valószínűleg a saját család nélküli Evának a legfontosabb…
Fogalmam sincs, hogy fogja JP végezni, de most méregre/drogra gyanakszom, hiszen megijedtek a testvérek a kihantolástól, de mégsem találtak semmit? Borzasztó kíváncsi vagyok, hogy fog kinézni a baleset. Kezdek arra is gondolni, hogy Blanaid valahogy benne lesz a végére. Számítok valami csavarra, főleg, hogy ennyi, azért már másnak is könnyen feltűnhető kísérlet után milyen végtelenül ártatlan balesetet sikerül majd összehozniuk.

Nikolka - 2022. 10. 04. 19:46

Nagyon sok helyen olvastam, hogy azt tippelik, hogy a lánya is benne van. Az a durva, hogy a tesók is folyamatosan csak az anyukát sajnálják, miközben szegény lány így nő fel..
De milyen lehetett JP hogy egyáltalán valaha hozzáment?! Èn ezt nem èrtem. Mert régen is zakkantnak kellett lennie.
De ha az anyuka volt a fagyóban akkor Becka ilyen boldogan tudja èlni az èletét?! Inkább remélem, hogy senki. Közben kimenet..
Szerintem a macskásnál durvább volt amit a szomszéddal művelt.. De az is borzalmas gusztustalan ahogy Evaval bánik. De vicces, hogy részről részre egyre többen akarják megölni. :D
Nekem is az Eva-Bibi-Becka hármas a kedvencem.

tonks - 2022. 10. 07. 22:40

1×09

Sajnos igazunk lett. Azért az nagyon durva, hogy Minna tudta az igazságot.

A végéhez mit szóltok? Nem is tudom, melyik teóriámhoz nyúljak ezek után. :D Hány ember is jöhet szóba? 2 férfi, legalább 3 nő? Most először az is eszembe jutott, hogy Grace sem olyan tudatlan, mint aminek mutatja magát.

Szegény biztosító csávót meg a feleségét annyira sajnálom.

Pipacs - 2022. 10. 09. 03:03

1×09 (spoileres):

Elég érdekes húzásnak tartom, hogy egész eddig az volt a felállás, hogy folyton próbálkoznak, de mindig mellé megy a dolog, aztán végül az éjszaka és az alkohol homályában történt meg, tehát innentől maguknak a nővéreknek is fel kell fejteni a szálakat, hogy kiderítsék hogyan és ki nyírta ki a szemetet. Furcsa koncepció váltás.
Az öreglányt én is sajnáltam és azt is hogy pont egy ilyen fájdalmas halált kapott és pont kb az egyetlen barátjától. Csóri Becka is…

Elmélet: szerintem a végén még kisül, hogy mind a négyen ártatlanok a gyilkosságban, és az egész azért volt mindvégig para, mert a kísérletekre is fény derülhet, és hát azért is bőven leülhetnek, nem beszélve a véletlenül megölt Minna-ról. És azon se lepődnék meg, ha valami rafinált csavarral végül a fiúk is megúsznák a fizetést. Leginkább most “anyucira” gyanakszom, szerintem kiborult nála a bili, eddig bírta, ez pedofilos sztori és szerencsétlen szomszéd tag volt az utolsó csepp…

SPOILER VÉGE

Úgy látom, a Severance óta ez az egyik legjobb tippelgetős-teóriás sorozat, legalábbis az Apple Tv-nél biztosan. Senki nem tudja, hogy folytatódik, de mindenkinek vannak “megfejtés” ötletei, aztán a kövi résznél kezdődik előröl az agyalás… 😄

Nikolka - 2022. 10. 10. 20:46

Spoiler. 9. Rész után:
Mekkora poén lenne, ha végül ez a szerencsecsomag tènyleg magától halt volna meg. Csak mindenki azt hiszi, hogy valamelyik szerettét kell fedeznie.
De most már Grace lenne a tippem. Mert látta a szomszédot. Ezért gyanakodhatna rá. Viszont egyáltalán nem gyanakszik.

Döbbenet volt a jelenet, hogy mennyire nem hatotta meg az anyja halála. De azt jó volt látni, hogy Becka azért kivolt..
Ami mèg durva volt amiket Rogernek mondott. Nagyon durva, hogy ilyen emberek ténylegesen léteznek, és másoknak ezt tűrni kell.. :(

Pipacs - 2022. 10. 15. 16:26

Na hát most hogy vége, szerintem sajnos nem lesz folytatás.

Spoiler:

Az előző rész utáni megérzésem anyuciról helyesnek bizonyult, így nem lepődtem meg, legfeljebb azon hogy milyen kreatívan és tökösen oldotta meg. A testvérei mit össze szerencsétlenkedtek, ő meg fogta magát és kinyírta. Csak helyeselni tudom, gondolom nem vagyok egyedül ezzel. :)
Arra hogy lesz megoldás a biztosítás témára börtön nélkül is, szintén sikerült ráéreznem, örülök hogy happy end lett.
Egyedül Becka ijesztett meg kicsit, csúnya vége lett volna ha kinyírja a pasiját. Szerencsére ez csak egy kis csavarka volt, hogy legyen min izgulni is. :D

Spoiler vége

Összességében nekem nagyon tetszett az egész sorozat (évad?), 10/10, több ilyet, még ilyet! ❤️

tonks - 2022. 10. 15. 22:12

Na, ki mit szól?

Nem tetszett a maradéktalanul a rész, de ahogy felvezették a tettest és a miérteket, a megoldást…wow!
Örülök a befejezésnek, pont ilyenre vágytam (káposzta is megmarad, kecske is jól lakik a biztosító srácok esetében, együtt fürdenek a nővérek a tengerben, tökéletes.)
Nem csodálkozom azért, hogy nem derült ki 9 részen át, “hogyan” halt meg JP, elég…fura volt a sállal. Ha nagyon kielemeznénk, akkor azért találnánk hibákat bőven a rendőrök munkájában…

tonks - 2022. 10. 15. 22:14

Ja, azt még hozzátenném, hogy nagy igazságot szólt a szomszéd, hogy JP folyton a sógornőivel foglalkozott, Eva után az jutott eszembe, hogy mindegyik nőre vágyott valamiképpen…elég beteg. Szerintem ilyen beteg karaktert rég láttunk sorozatban, egyszerűen menthetetlen.

Pipacs - 2022. 10. 16. 22:01

@tonks:

Szerintem elég jól “alátámasztották” a baleset látszatát, nekem tök hihető volt hogy nem kerestek gyilkost egy ilyen esetben, Ockham borotvája alapon.

Más: újranéztem a trailert, mert valakinek el akartam küldeni hogy nézze ő is. És kiszúrtam valamit ami eddig elkerülte a figyelmemet: Grace a sálat már egy ideje kötötte. A választott színe és a fonal vastagsága (jó erős) is, valamint hogy folyton ilyen filmeket (vagy ugyanazt?) bámult, most így utólag erősen azt sugallja, hogy ő erre már egy ideje készült, dédelgette a tervet. Az is emellett a teória mellett szól, hogy csak úgy spontán nem jut eszedbe hogy a pizsivel hátulról megfojts valakit, egyszerűen túl gyors reakciónak és kicsit sem ötletszerűnek tűnt a dolog. Készült. Nem tudta, hogy képes lenne-e rá egyáltalán, nem döntötte el hogy mikor teszi meg vagy hogy megteszi-e, de gondolkodott rajta, és előre kitalálta (megihletődve a film által) a módját és a részleteket, gondolatban el is követte párszor, amikor nagyon megalázta a szemétje. És lehet hogy ez adott neki erőt ahhoz hogy nyeljen egy nagyot és tovább tűrje a lánya apjának aljasságát. Nálam ez így áll össze, persze mondom: utólag. Egészen zseniálisnak érzem a felépítést és a megvalósítást is.

Nikolka - 2022. 10. 17. 12:36

SPOILER

Uu , a mérgezős jelenetnél picit megijedtem, hogy a következő évadot akarják felvezetni. De szerencsére nem.
Így tényleg nagyszerű, egyedülálló maradt ez a sorozat. Nem lehet eléggé dicsérni. A szereplőgárdát, a történetet, a zenét, a hangulatot.
Nagyon tetszett az utolsó előtti jelenet csavarja.
És az utolsó jelenet. Ahol végre ugrott. Visszaugorhatott az életbe.
Örülök, hogy a biztosításos dolog megoldódott. Gondolom egyelőre?! Mert mi van, ha a többiek közül is meghal valaki.
Ahogy ültek az asztalnál a testvérek abban a jelenetben. Azok az arcok. Az a hangulat.
A végére már tényleg nagyon elfajult a dolog, ahogy a feleségével bánt JP. Mennyit tűrt ez a nő. (és még szex sem jutott neki. Bár nem is tudom, hogy tudta volna élvezni ezzel a férfival) Mosolyogva főzte a saját szülinapi vacsiját, míg a férje a kanapéról a tesójait szidta. Annyira teljesen abszurd. A cipő kitaposósról nem is beszélve. Örültem, hogy azt még egyszer felhozták. És hány ilyen sors lehet. :(

winnie - 2022. 10. 18. 07:20

pipacs: bocs a késlekedésért!

Pipacs - 2022. 10. 18. 07:48

Köszi winnie! 😊✨

tonks - 2022. 10. 18. 12:40

@Pipacs: izgalmas felvetés, tetszik! Mármint, hogy kötögette a sálat – meg a terveit.

Én a pilot elejét néztem újra más szemmel, eszembe is jutott, hogy biztos újra fogom nézni a sorozatot, ha olyanom lesz.

@Nikolka: a cipőtaposás felemlegetésének én is örültem, mert annyira abszurd és a nő ledegradálásának egyik legkicsinyesebb szintjét jelezte már. Nem írtam akkor, de amúgy a sorozat fénypontja, amikor JP-nek nem megy úgy a túrázás, ahogy elképzelte, nem is tudta elviselni.

Annyira kerek egész ez, hogy nem tudok neki folytatást elképzelni, egy kis részem azt mondja, hogy hagyni is kellene ezeket a szereplőket ezek után. Antológia kellene ebből. :D

tonks - 2022. 11. 11. 20:27

Ééééés olvastam a hírt, hogy lesz 2. évad, azt hiszem örülök neki! Ha a régi szereplők sorsát viszik tovább, vagy más szereplők kerülnek előtérbe, biztos nézni fogom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz