login |

Stargirl: kezdett a 3. évad

2022. 09. 04. 21:34 - Írta: Necridus

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Tavaly megnyugodhattunk, hogy a CW miatt nem romlott igazán a színvonala a Stargirlnek, miután a DC Universe-ről elköltözött a többiekkel együtt, viszont idén ezt még nem tudjuk egyértelműen állítani, legalábbis a premier nem ígért sem jót, sem rosszat igazán. Mondhatnám azt is, hogy elég semmilyen volt.

Ez persze nem azt jelenti, hogy instant kasza a sorozat, mert továbbra is minőségibb darab, amit élvezet nézni, csak felvezető szerepét nem éreztem, hogy megfelelően betölti. Láttunk csavarokat és el lehet képzelni, merre fog haladni a sztori, de az eddigiek alapján még meg nem mondanám, mennyire epikus kalandban lesz részünk – ha az HBO Max-on múlik, akkor vagy később, vagy egyáltalán nem, legalábbis nem kaptuk meg világpremierként, de a szeptemberi premierek közt sem szerepel. Emlékszünk mind, hogy az HBO GO-ra azonnal érkezett, ugye?

Mivel elmaradtunk a második évados kritikával, röviden kitérek arra is spoileresen, majd folytatom az évadnyitóval a tovább mögött.

Az előző szezon egyébként majdnem elvesztett, aztán a finálé előtt egy hétvége alatt újranéztem, amikor már sokkal jobban tudtam élvezni a sorozatot, igaz, kevésbé használta ki a lehetőségeit és belassult, viszont még mindig rettentően igényes és hangulatos a sorozatnak bizonyult. Próbáltam fogást találni második évados fináléján, de azon kívül, hogy egészen kényelmesen győzték le a gonoszt és túl happy lett számomra minden, nem találtam túl nagy problémát. Szépen megkoreografált harcjelenetet kaptunk ügyesen fokozott hangulattal.

Ami miatt viszont nem vártam kimondottan az új évadot, az az, hogy nem érzem a meglévő karaktereket megfelelően kihasználtnak, néhányak csak időkitöltők és hiába lenne ezer meg egy lehetőségük, nem élnek velük. Itt van például Green Lantern lánya, aki annyira jó jeleneteket tudott volna hozni, de alig kapott szerepet az évadban. Helyette nézzük a szuperszemüveges Beth rohangálását, miközben Dr. McNider nevét kántálja egész nap, de mellette sajnos Rickben sem láttam túl sok potenciált.

Cindy azonban annak ellenére, hogy az első szezonban egy olyan karakter volt, aki miatt képes lettem volna összehajtogatni a képernyőt mérgemben, annyira jó adaléknak bizonyul, hiszen feldobja azért a hangulatot a jelenléte, a gonosz(/antihős?) szerepével ömlesztheti az ellentétes nézőpontok egymás ellen szegülését, odaszúrásokat és kíméletlenséget.

Ezen gondolatokkal indítottam el az új epizódot, ami azonnal megteremtette az imádott kisvárosi hangulatot, gyorsan eligazította a ködös emlékezettel rendelkezőket, majd az epizód végéig legalább három résznyi anyagot ömlesztett elénk. Három szál esetében is azt éreztem, hogy kár volt már most eddig eljutni, hagyhatták vonla még ülepedni.

Az egyik Starman visszatérése, aki azonnal azt mondta, hogy nem szeretné elvenni Courtney-tól Cosmót, mégis elkezdte használni, előtört a remek dinamikája Pat-tel és megegyeztek Courtney-val, hogy a nap felétől átadják a másiknak a botot. Amint megérkezett, egyértelmű volt, hogy a Starmanség/Stargirlség címének megtartása fontos kérdés lesz, azonban az, hogy Sylvester már az első epizódban eljutott eddig, az nagyon sietős volt. Nem is igazán hatott meg, amikor bevallotta, hogy nincs már senkije, csak a bot, egy ideig még elnéztem volna, ahogy tehetetlenül próbál fontos lenni ebben a számára új világban.

A másik ilyen szál Cindy-é, akit nagyjából 20 perc után Courtney kivételével mindenki kitagadott a JSA-ből, pedig alig akcióztak még együtt, nem is láttuk igazán együtt dolgozni őket, különböző módszerekkel lekiiramodni az adott problémának és egymásnak szegülni. Itt is nyújthatóbb lett volna a konfliktus, pláne így, hogy megtalálták egy halott mellett állva, és biztos vagyok benne, hogy Courtney-t leszámítva mindenki jobban megutálta azon nyomban.

Az említett elhunyt pedig Gambler, az egyik tavalyi rosszfiú, aki visszatért, hogy megkeresse rég elvesztett lányát, majd negyven perc múlva valaki megölte – hallatszódott Solomon Grundy hörgése, de Cindy kezében füstölgött az elsült pisztoly, szóval nagyobb csavarral lesz dolgunk (főleg a feketeszemű láttán), ami egyébként még érdekesnek is tűnik első blikkre. Gamblert viszont ennyi idő alatt kellett volna annyira megszeretnünk, hogy már sajnáljuk a halálát? Mert tény, hogy a végére a gonosz helyett már csak egy szeretetre vágyó édesapaként jelent meg, de hiányzott az igényesebb átmenet, hogy megmutassák, már tényleg csak ez élteti, felhagyott a gonoszkodással és valóban hinni lehet neki.

Emellett pedig vannak új állandóink, még ha ez a premierből nem is derült ki mindannyiukról. A négyből ketten mindössze pár másodpercet kaptak: Mike legjobb barátja, Jakeem postáskodott az elején, meg beszélt pár szót Shade-del, a tavalyi évad egyik legjobb új karakterével, de ennél többet nem kapott, ahogy a Artemis édesanyja, Tigress sem, akinek így a premier után egy órával már fel se tudom eleveníteni az arcát, annyira kiesett.

Kicsit több szerepet kapott viszont az édesapa, Sportsmaster, aki családjával tavaly a szomszédba költözött, ezzel pedig inkább a szülőket szeretnék lefoglalni, legalábbis úgy tűnik, nekik most más szerepet nem szánnak. Crockék egyébként is nagyon erőltetett karakterek. Mindig visszatérnek, megmagyarázhatatlanul kemény ellenfelenek és valahogy mindig védi őket a forgatókönyv, mindig mindent megúsznak. Az utolsó új állandónk meg Sylvester, aki a legtöbb szerepet kapta négyük közül, abszolút jogosan, benne is van a legtöbb potenciál.

Úgy tűnik, mostanában a negatívumokra vagyok kihegyezve, legalábbis ismét elég sokat sikerült felhoznom, de azért azt hozzá kell tennem, hogy még így is egy korrekt premier volt. Unni egyáltalán nem tudtam, a színvonal még mindig igen magas, mindössze túlpörgött részemről, nem hagyott igazán időt ülepedni egyes történetszálaknak, mintha ezzel akarták volna a drámát kicsit higítani – meg a szinte szatírikus, misztikus zenével, amit a Gambler halálánál kaptunk.

Remélem, idén jobban leköt a sorozat, nem kell az évad végén újra nekiülnöm és darálnom, mert akkor már nem biztos, hogy maradnék. Kár lenne, mert a CW szuperhősös sorozatai közt minőségben előkelő helyen szerepel a sorozat.

Bassinger egyébként úgy nyilatkozott, folynak a tárgyalások egy apróbb megjelenésről a The Flash-sel kapcsolatban, így a Crisis On Infinite Eearth-ös cameok után lehet, hogy tényleg része lesz az Arrowverse-nek a sorozat.

2 hozzászólás Ne habozz!

FP Jones - 2022. 09. 04. 22:24

ez olyan semmilyen volt, hogy halálra untam magam. szerintem itt is lecsap a kasza majd, főleg, hogy a készítő mondta, kielégítő véget kap a harmadik évad.

Broski - 2022. 09. 12. 17:56

Sztem már most baromira intriguing mi lesz ebből a sztoriból. Szépen szövik seamless a történetet, és valamilyen szintü karakterfejlődések is beindultak.

Kicsit Yolanda hangneme idegesít, vele nem tudnak mit kezdeni az írók egyelőre.. továbbra is hisztis, beforduló …de ha dráma van hangos. Remélem kezdenek vele valamit mert a Színésznő szupa.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz