login |

Pilot: Off The Hook

2022. 09. 10. 14:50 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

Az alapfelvetés miatt muszáj volt belenéznem a múlt héten Netflixre érkezett francia Digitális detoxba, és már a főcím közben Kid CuDi szólt (Too busy making my own waves, baby), szóval úgy éreztem egy feelgoodba csapok. Valamennyire be is vált, de a másik kritikánkkal szemben kicsit kevésbé.

A történet két barátról szól, az egyik még mindig sztalkolja a volt pasiját, és amikor az 1 év után letiltja mindenhol, akkor rátör a munkahelyén, ami miatt letartóztatják. A másiknak a zenei karrierje van a béka segge alatt, és a menedzsere ráveszi, hogy műpopóval adja elő a dalát a fellépésén, ami egy baleset miatt kiesik, és persze viral videó lesz belőle.

Szóval mindketten mélyponton vannak, és rájönnek, hogy erről a közösségi hálózatok, telefonok, instagram, minden más tehet. Részegen ki is kapcsolnak mindent, és eldöntik, hogy 30 napnyi képernyő detoxra mennek. Követem őket, ez a poszt vége. Na jó, nem. Az ötlet nem eget rengető, manapság épp fel is tör amúgy ez a mozgalom, újra jobban fogynak a buta telefonok, még a magyar YouTuberek között is volt aki nyomta a 30 napot azt hiszem. A megvalósításban lehet a szórakozás.

Miképp lehet egy ilyen egyszerű ötlethez állni? Eszméletlen túlzással, emberkarikatúrák népesítik be az Off The Hookot. A főszereplők a metrótól nem találnak el a munkahelyükhöz, ott mások telefonjára sandítanak az elvonási tünetek miatt és hasonlók. Persze mindez igazából nem segít a mélyponton levő életen, nekik kéne változni, de az első két részben eléggé kapálóznak ez ellen.

Azt azért hozzátenném, hogy jó francia sorozathoz illőn egy igazán szerethető karakter nincs itt (nyilván túlzok:), de komolyan, mindannyian borzasztó emberek. A főszereplőket elfogadom, de a többiek között huhú, mik akadnak. Az, hogy mindenki önző, az az alap, arra csak pakoltak rossz tulajdonságokat, és passzív agresszívan egymás ellen is vannak. Igazából ez csökkent a feelgood érzésen ténylegesen.

Viszont a “jó francia sorozat” kijelentés a kidolgozásra is illik, mivel korrekten néz ki az egész, nem az a lapos egyenfényes Netflixes felhozatal. A Détox a sajátságos humorával, amit be kell fogadni, simán gördül előre, és nyilván a karikatúra alakítások sem igazán rosszak, csak szokatlanok picit épp. De mindenki egyformán olyan, szóval mindenképp készítői döntésről van szó, és az elszállás lehetősége végig benne volt a poénokban, a képekre is igyekeztem ilyen WTF pillanatokat tenni.

Aki esetleg vágyakozik valami hasonló detoxra, annak adhat pluszt a sorozathoz, de nekem olyan 6/10. Elvoltam az első két résszel, de semmi extra.

2 hozzászólás Ne habozz!

ann86 - 2022. 09. 10. 23:31

Szerintem megéri végignézni ezt a pár részt. A francia humort nem szeretem, de ez valahogy most jól esett, abszurd feelgood, szerethető mondanivalóval.
A táboros, akadálypályás részen pedig szakadtam.:D

Nikolka - 2022. 09. 15. 23:00

A téma amúgy érdekes lehetne. És lehet az is. De nálam sajnos más a 2 főszereplőnél elcsúszott. Nagyon ellenszenves mindkettő számomra. Így nálam a pilot után ennyi volt.

Nem sok francia sorozatot láttam. De azok közül az egyik a The Hook Up Plan első évada volt. És ez annyira ugyanaz a stílus volt. Pedig a téma teljesen más. Folyamatosan az jutott eszembe a pilot nézése közben.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz