login |

3 hozzászólás Ne habozz!

walaki - 2022. 09. 14. 19:01

@winnie: “Mostantól ez a sztenderd?”

Én nem bánom… egyébként eddig is ez volt, ha jobban belegondolunk, inkább az volt ritkább, amikor csak felirat volt.

A sorozatról 3 rész alapján: hát elmegy. Nem egy nagy durranás, de azért egyszer meg lehet nézni. A sztori rettenetesen gyermeteg, ugyanakkor tele van felnőtt témákkal. Folyton a kisfiam jut róla eszembe, amikor azt játsza, hogy ő már nagyfiú. Na pont ilyen ez a sorozat is. Dráma van, de nincsenek kellően megalapozva, ahogy főhősök közti szál se. Azért működnek benne a dolgok, szóval gáznak nem gáz.

unonova - 2022. 09. 18. 01:25

Súlytalanul indult, de a 10 rész végére bevisz egy gyomrost. Nem tudom milyen átfedés van a már klasszikus Dead Leaves anime, meg az alkotók között, de egyértelműen vannak szerencsés párhuzamok a megvalósításban. Alapvetően a végére egy szép drámai szerelmi történet, kilátástalansággal és némi melankóliával fűszerezve.

walaki - 2022. 09. 19. 20:28

Vélemény az egész után:

Nem emlékszem rá, hogy valaha is láttam/olvastam volna olyan cyberpunk regényt/novellát/sorozatot/stb., aminek happy end lett volna a vége, úgyhogy én számítottam erre, nekem nem volt gyomros.

Ezzel együtt is, egyetértek, a végére szépen kikerekítették a történetet, jobb lett, mint amire az első pár rész alapján számítottam (bár azt továbbra is fenntartom, hogy néhol erőltetetten lett “felnőttes”, és a történetmesélése kicsit elkapkodott). De a lényeg, hogy minden hibája ellenére szerintem is megéri végignézni.

Anime fanok úgyis megnézik, mert a kivitelezése remek, gyönyörűen van megrajzolva. De mondjuk ettől a stúdiótól nem is számítottam kevesebbre. Talán a Ghost in the Shell (az eredeti) tudta így visszaadni ezt a fajta letargikus jövő hangulatot, bár ez érezhetően fiatalosabbra sikeredett annál (gondolom direkt, egyáltalán nem baj, jól áll neki).

Nem anime fanoknak is merem ajánlani, mert a Netflix szokásához híven “nyugatosiasított” animéről van szó, tehát a tipikus eltúlzott japán klisék és szimbolika nélküli (az igazat megvallva, nem is vagyok benne biztos, hogy ez így még a szó szoros értelmében animének számít-e, vagy csak simán rajzfilmnek).

Sci-fi rajongóknak meg egyenesen kötelező, pont az a fajta éles társadalom-kritika, ami az igazi sci-fik lényege!

Szóval aki még nem kezdett neki, nyugodtan vágjon bele, ha nem is egy Cowboy Bebop, azért nem fogja megbánni!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz