login |

Harley Quinn: vége a 3. évadnak

2022. 09. 16. 21:30 - Írta: Necridus

3 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Hozzánk még mindig nem érkezett meg az idén 30 éve először bemutatkozó DC karakter saját sorozatának, a Harley Quinn-nek a harmadik évadja, kint azonban már véget is ért. Vajon most is két évet kell várni a folytatásra? Azt már tudjuk, hogy lesz, egyelőre túlélte az HBO Max-os mészárlást a sorozat.

Previously on Harley Quinn: FUUUUUUUUUUUU…
And now: …UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUCK

Miután tavaly Harley végre véglegesen elvágta minden kötelékét a Jokertől, elérte, hogy tiszteljék egymagában is gonoszként a városban és összejött Poison Ivy-val, idén újra meg kellett önmagát találnia. Nemcsak kapcsolatában, de a városban betöltött szerepében is. A tovább mögött térjünk rögtön a spoilerekre.

Aggódtam attól, hogy az egész évadot el fogja vinni a szerelmi dráma Harley és Ivy közt a különböző személyiségeik miatt, ami igazából be is teljesült, azonban mégsem volt olyan zavaró, ugyanis kaptunk több olyan elemet, amik feloldották és nem érződött túl soknak. Már önmagában Harley és Ivy közös szálán javult a helyzet, nem akadtunk le annyiszor megbeszélni a kapcsolati problémákat – bár belegondolva valószínű, hogy azért zavar ennyire, mert a készítő nyilatkozata szerint sosem fog a két hölgy szakítani, innentől pedig teljesen mindegy, milyen problémájuk van, ha semmi tétje.

Kettejük szálát főként Frank eltűnésével higították, ami végül Bruce Wayne traumáinak egyre erősebb előtörésébe torkollott. Korábban rettentően zavart, hogy még itt is sok szerepet kap Batman, aminek úgy érzem, még most sem lesz vége, hiába záratta be a Joker a playboyt. Pedig a vele érkező Batgirl, Nightwing egyáltalán nem zavaróak, hiszen ők valami újat hoznak ritkán látott karakterekként.

Batman azonban a leggyengébb szálakat hozta végig. Egyfelől a Selinával szakítása volt abszolút érdektelen, másfelől az elméjében rohangálás az, amit végig furcsállva néztem. Abból a szempontból tartom pozitívnak, hogy így emlékeztetni tudták a nézőket, hogy Harley alapvetően egy művelt és tanult nő, pszichológusként nem szűnt meg létezni, amikor gonoszként újjászületett.

Bruce újdonsága kimerült abban, hogy ő volt Frank elrablója, akinek az erejét felhasználva támasztotta fel zombiként szüleit kvázi az évad roszfiújaként – ami ugye egy főgonoszt középpontba állító sorozatnál a túloldalt jelenti, tehát az ellenfelet. A rosszfiúnkból, vagyis Harley-ból egyébként is jófiú lett, legalábbis az első évados énjéhez képes szép tempóban egyre hősiesebb cselekedeteket kezdett végrehajtani.

A kvázi szerepcserét érdekes volt látni, Harley fejlődése pedig semmiképp sem teszi a karakterét kevesebbé, sőt, azzal, hogy már kimondhatjuk, hogy még mindig van szíve, de azért bátran balhézik, küld el mindenkit a fenébe és szereti a káoszt, csak izgalmasabb és szerethetőbb karakterré válik. Azt mondjuk nem értem, miért nem mondták ki azt, hogy antihős lesz, miért maradtak a fogalom körülírásánál, hiszen azzal is ki lehetett volna fejezni, hogy Harley érzi, hogy ő már más, de még nem áll készen ki is mondani – ami gyanúsan metaforikus párbeszéd volt, nyilván több volt benne, mint amit kimondtak.

Az évad kiemelkedő meglepetése a Joker volt, aki szintén “megjavult”, ahogy azt a pazar saját epizódjában is láttuk, ami az évad egyik legjobbja volt. Nemcsak azért, mert kicsit kiszakadtunk a megszokottból, hanem szó szerint ömlött az abszurd humor a családapa, jópolgár Jokertől, aki végül Gotham polgármestere lett.

Mellette pedig végigvitte Clayface a színészi karrierjének szálát sajnos kicsit izoláltan az évadon, ami szintén szórakoztató volt leginkább a poénkodás miatt, bár King Shark valahogy átalakult most a kötelező utánfutóvá, nem igazán volt neki sok szerepe, inkább csak Clayface mellé tették, hogy azért mégse kelljen tőle elköszönni. Az egykori társuk, Doctor Psycho visszatérése azonban ismét összehozta egy kicsit a csapatot, ami az éppen a megszokottság miatti lankadó figyelmemet visszarángatta.

Nem volt ez most sem rossz, kifejezetten kellemes csalódássá kerekedett ki az évad eleji aggályaim ellenére a szezon, még ha nem is tudom azt mondani, hogy feltétlen mindenre emlékszem már most. Nagyszerű poénjai voltak továbbra is, Matt Ryan Constantine-ként felbukkanását pedig nagyon szerettem, szép ívet kapott a főszál és Kaley Cuoco még mindig remek szinkronhang, úgyhogy nem panaszkodhatok, a HQ továbbra is nagyon jó szórakozást nyújt. Csak így tovább!

3 hozzászólás Ne habozz!

FP Jones - 2022. 09. 16. 22:17

nem volt ez jó évad. nagyon el kellene engedni ezt a Harley/Ivy szálat..

winnie - 2022. 09. 17. 06:35

ez nem hiszem, hogy szál lenne, hanem maga a sorozat. a szál a többi.

egyébként nálam maradt az eddigi szinten, amit remekül tudtak feldobni olyan újdonságokkal, mint a joker rész, illetve a nagyívű történetet is úgy előremozdítani, mint batman kapcsán.

FP Jones - 2022. 09. 17. 10:29

a Jokeres rész talán a legjobb volt, csak mondom, ez a Harley / Ivy dolog tűnik nekem erőltetettnek. többi szereplővel nincs bajom

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz