login |

Pilot: Mike

2022. 09. 18. 21:30 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: kritika, minisorozat, pilot-mustra,

Aki oda van az életrajzi filmekért, annak itt a következő csemege a Hulu tálalásában (itthon Disney+). Ugye külön kategóriát alkotnak ezek a filmek, jól behatárolható stílusjegyekkel, és a Mike egyáltalán nem igyekszik kitörni ebből a dobozból.

A történetről szerintem bőven elég annyit tudni, hogy az ökölvívó Mike Tyson életét mutatja be. Érdekesség, hogy talán “rossz” dolgok is rendesen terítékre kerülnek, mert Tyson a berendelés híre hallatán nem lelkesedett a sorozatért, gyorsan el is kezdett egy sajáton dolgozni.

Nyilván részletezne lehetne, hogy miképp lesz egy nem túl szerető anya miatt már kisgyerekként rabló, jár meg minden minden fiatalkorú bűnözőkkel foglalkozó fegyházat, és közben lesz egyre elismertebb utcai bunyós, hogy egy jobb bokszoló simán kiüsse, és emiatt feltámadjon benne valami másik tűz. Tyson életének ez csak a kezdete, eléggé megosztó figura volt, gondolom a több rész elmerül ebben is.

A bevezetőben nem vicceltem, ez csak a biopic zsáner rajongónak lesz tényleg nézhető, mert “sima” drámasorozatként egyszerűen nem működik. A narráció segítségével átrepül Tyson életének jó pár mérföldkövén, olyasmin ami egy rendes drámában sokkal nagyobb szerepet kapna, itt meg egy montázst, némi 4. falas kiszólással – miközben az egész valami olyasmire van felhúzva, mint a Mike Tyson: Undisputed Truth. A végeredmény egy Rocky-hoz nem is viszonyítható, de nem is kell ezt tenni vele!

Viszont tényleg ennek a megvalósításnak is megvan a bája. Tudom, hogy Tyson nem az a feltétlenül szerethető figura, de ebben a csomagolásban az első két részt tök jó volt nézni. Igen, bírom a zsánert, gondolom egyértelmű. Tudom, hogy a Walk Hard kifigurázta az összes húzást, és mégis utána simán eszem a hasonló filmeket, és hát ezt a sorozatot is. Érdekes, mert a Pam & Tommy mégsem csúszott le simán, de ez valahogy a Green Book és a Bohemian Rhapsody stílusában repked előre, és nézeti magát, még ha morálisan és igazság szempontjából nem is tudom, hova vezet.

Bevallom kicsit nehéz volt többet írni róla, mert számomra amit a bevezetőben említettem az tökéletesen behatárolta a sorozatot. Az alapján tökéletesen el tudnám dönteni, hogy érdekel-e. Az első 2 rész sima 7/10, de látjátok mivel kell osztani a részemről.

1 hozzászólás Ne habozz!

pukkand ur - 2022. 09. 19. 08:27

Vegig neztem de kicsit feleslegesnek tartottam? Nem volt semmilyen nagyobb uzenet vagy csattano, olyan picit semmilyen lett a vegeredmeny.

Mindenestre elveztem, porgos 20 perces reszek 4th wall breaking kikacsintos narralas.

Kb mint a She-Hulk csak Mike Tyson :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz