login |

Hírkedd – Das Boot 4. évad!

2022. 09. 27. 09:37 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: hírek

 • Premier: Reasonable Doubt S1, Inside Man S1, Hudson And Rex S5, Motorway Cops Catching Britains Speeders S3, Halloween Cookie Challenge S1, Trouble at Topshop S1, Good Bones Risky Business S1, Fresh Cops S1, 11 Minutes S1, Murder in The Valleys S1, First Home Fix S1, Have I Got News for You S64 + Finálé: Inside The Factory S4, Phrogging: Hider in My House S1
 • Magyar premier – Disney+: 10.26 A Titokzatos Benedict Társaság (The Mysterious Benedict Society) 2. évad
 • Magyar premier – Netflix: 12.09 Dragon Age: Feloldozás (Dragon Age: Absolution) 1. évad
 • Magyar premier – Netflix: 11.30 Vak szerelem: Brazília (Love is Blind: Brazil) 2. évad
 • Magyar premier – Disney Csatorna: 10.24 Viking suli (Vikingskool) 1. évad (folytatás)
 • Minnie Driver fogja narrálni a The Witcher: Blood Origin-t, ráadásul karakterben, de azt nem árulták el, hogy ki lesz.
 • A The Walking Dead-ben az első évadok után megint fel fognak tűnni a “szuperzombik”, amik “okosabbak”, többre lesznek képesek, mint a mezeiek. Greg Nicotero az eltűnésüket azzal magyarázza, hogy talán regionális jelenlétük van.
 • A Star Trek: Strange New Worlds fináléjának hangja Spock-kal valóban Montgomery “Scotty” Scott-é volt, ami a készítők szerint némi célzás a jövőre.
 • A House of The Dragon elég komoly időt ugrott, ami kapcsán a készítő, Ryan Condal elmondta, hogy ez olykor elengedhetetlen, ugyanis 150 évet kell lefedniük.
 • Az amerikai Dancing With The Stars-on elég komolyan végigvonult a COVID, ami hatására Daniella Karagach ki kellett hagynia a mostani részt, és voltak, akik elkülönítve léptek fel.
 • Holly Marie Combs, Brian Krause és Drew Fuller indítottak egy House of Halliwell című podcastet, ahol újranézik és kielemzik a Charmed részeit.
 • Animációs tévésorozat lesz a Star Stable: Mistfall című websorozatból 22 perces epizódokkal, ugyanezzel a címmel.A történet egy 14 éves lányról szól és mitikus tűzlováról, valamint egy erdőjáró klánról, akik Jorvik misztikus szigetén élnek.
 • Elment mellettem (illetve az elmúlt egy hónap híreit még nem nagyon tudtam feldolgozni maradéktalanul), hogy a The Resort pilotja a Peacock-premier után kapott egy NBC-s sugárzást még augusztus végén.
 • A Netflix kiterjeszti együttműködését a japán Nippon TV-vel, ami révén 13 anime fog érkezni a platformra, kezdve október elsején a Hunter x Hunter-rel, a Ouran High School Host Club-bal és a Claymore-ral – ezek 104, 190 és 136 országban jönnek, hozzánk is, bár utóbbi már fent van.
 • A Prime Video-n a Nielsen 13M-s nézettséget mért a Thursday Night Football-nak, amiből 1,16M volt a két mérkőző fél helyi csatornáinak a száma, így a streaming közönség 11,87M. Ez ugye csak Amerikára és tévékészülékekre vonatkozik.
 • Készítői szerződés: Sanjay Shah – CBS Studios, Steve Blackman – Netflix
 • A Money Heist: Korea – Joint Economic Area télen folytatódik a Netflix-en.
 • A Sky Deutchland berendelte a Das Boot 4. évadját.
 • A CBS berendelte a Big Brother 25. évadját.
 • Diane Frolov és Andrew Schneider, a Chicago Med showrunnerjei beszélnek a sorozat visszatéréséről.
 • Andrea Newman és Derek Haas, a Chicago Fire showrunnerjei beszélnek a sorozat visszatéréséről.
 • Az Entertainment Weekly cikke arról, hogy 30 év alatt, hogy próbálkoztak adaptálni a The Sandman-t. A Variety is írt egy nagyot, amiben Neil Gaiman, a képregény készítője mond el pár dolgot a korábbi próbálkozásokról.
 • Vendégszerep: Melanie Lynskey – The Last of Us, Angelique Cabral – Big Sky (visszatérő)
 • A Reacher 2. évadjának új szereplői: állandónak jön Shaun Sipos, Serinda Swan, Ferdinand Kingsley és Rory Cochrane, vendégnek pedig Domenick Lombardozzi, Luke Bilyk, Dean McKenzie, Edsson Morales, Andres Collantes, Shannon Kook-Chun, Ty Victor Olsson, Josh Blacker és Al Sapienza + ugye visszatér Maria Sten.
 • Interjú: Steve Holland (a Young Sheldon showrunnerje), Joe Port (a Ghosts egyik showrunnerje), Kristin Dodson (Zayna – Flastbush Misdemeanors), Katja Herbers (az Evil főszereplője), Morfydd Clark és Charlie Vickers (Galadriel és Halbrand – The Lord of The Rings: The Rings of Power),
 • A Celeb vagyok, ments ki innen! az RTL Klubon ezúttal Kolumbiából fog jelentkezni.
 • Új sorozat: Digman! – Comedy Central, animációs, készítő: Andy Samberg és Neil Campbell, egy olyan világról, amiben az archeológusok a legnagyobb celebek és a legmenőbb emberek. Szereplők: Andy Samberg, Tim Robinson, Mitra Jouhari, Dale Soules, Guz Khan, Melissa Fumero, Tim Meadows.
 • Új sorozat: My Deamon – Netflix, anime, készítő: Hirotaka Adachi alias Otsuichi – Kento és Anna, egy diák és a démonja kalandjairól, amint előbbi anyját keresik a közeli jövőben, ahol egy atomrobbanás következtében a Föld rövid ideig összekapcsolódott a pokollal, és elég komoly porszennyeződés csapott a világra.
 • Új sorozat: Anna & Friends – Nickelodeon, ovis animáció, francia, készítő: ??, egy hat éves kislány napi kalandjai barátaival, köztük egy türelmetlen békával, egy figyelmes macskával, egy túlzottan is magabiztos kutyával és egy naiv kukaccal.
 • Új sorozat: The Hunt For Raoul Moat – ITV, angol, készítő: Kevin Sampson – valós események alapján, egy 2010-es rendőrségi hajtóvadászatról, ami az ország legnagyobbja volt. A tárgya egy ember, aki megölt egy másikat, és még kettőt megsebesített. A középpontban az ártatlan áldozatok lennének, egy rendőr, aki célkeresztbe került az üldözés során, valamint egy újságíró, aki meg akarja írni a sztoriját a szenzációhajhász média és a provokálásra kész közösségi média korában. Szereplők: Lee Ingleby, Sonya Cassidy, Sally Messham, Matt Stokoe, Josef Davis, Vineeta Rishi.
 • Az amerikai Celebrity Wheel of Fortune 3. évadjának játékosai: 3×01 – Amanda Seales, Snoop Dogg, Mark Duplass, 3×02 – Tiki Barber, Lauren Ash, Jim Jefferies, 3×03 – Kristen Schaal, Kevin McKidd, Ron Funches, 3×04 – Nikki Glaser, Tig Notaro, Thomas Lennon, 3×05 – Phil Rosenthal, Carla Hall, Jet Tila.
 • Hugh Boneville narrálásával érkezik a Studiocanal dokusorozata, a The Wonders of Europe (L’Europe des Merveilles), ami európai építészeit remekekkel fog foglalkozni.
 • A Disney+-ra jön az In Vogue: The 1990s című angol dokusorozat, ami a magazinról szól a 90-es években, benne az akkori nagyemberek, Anna Wintour és Edward Enninful meglátásaival.

19 hozzászólás Ne habozz!

Kissur - 2022. 09. 27. 09:49

Akkor a Reacher 1.évadából megismert karakterek (Roscoe, Finley) nem térnek vissza? Tudom, hogy a könyvekben sem, de gondoltam a sorozatban való népszerűségük miatt visszaírják őket.

juhaszvik - 2022. 09. 27. 10:45

“150 évet kell lefedniük” (hotd)
Kell? Mármint a regény ekkora időtartamot dolgoz fel?

Nippon tv-s deal: jó lenne, ha kicsit komolyabban venné a Netflix az animéket. Az, hogy címekkel kezdik feltölteni a portfóliót még nem elég. Hunter x Hunter, OHSHC, Death Note, ezek már rég lejárt lemezek, akit érdekel az adott zsáner, azoknak ezek alapművek és már rég látta őket. Nyilván a friss és népszerű darabok drágák (vagy el sem érhetőek?), de a népes anime rajongótábort nem lehet csontvázakkal megnyerni (bármennyire is jók voltak ezek anno).

Hexenritter - 2022. 09. 27. 11:02

@juhaszvik

Igen. Lényegében a Targaryen ház története, igaz csak nagy vonalakban. A jelenlegi cselekménysorozat nem fog 150 évig tartani. Hamar le lesz rendezve. :) Aztán jöhet a következő örökösödési belharc, más karakterekkel és szereplőkkel

winnie - 2022. 09. 27. 11:03

juhaszvik: szerintem a népes anime tábor nem a netflixre mozdul rá elsősorban, a netflixnek inkább másokra kell koncentrálnia, amellett, hogy a sajátjaival azért a rajongóknak is a kedvében jár.

juhaszvik - 2022. 09. 27. 11:46

winnie: “szerintem a népes anime tábor nem a netflixre mozdul rá elsősorban”
Hanem a sufnira. Nincs magyar nyelvű legális bázisa ennek a műfajnak, és gyanítom, hogy sok más nem világnyelv esetében ugyanez lehet a helyzet. Szerintem a netflix félremegy, ha nem ezekre fókuszál. A koca animefogyasztó egy alig létező csoport, és nem hinném, hogy velük komolyabban tudna számolni a netflix, hiszen az előfizetéssel kapcsolatos döntéseiket más szempontok szerint fogják meghozni (lévén nem rajongók).
Szóval ezek a belecsipkedések (a “sajátjaik” sem akkora nagy számok) szerintem nem vezetnek sehová, max a sokszínűség további bővítése a cél.

juhaszvik - 2022. 09. 27. 11:54

Hexenritter: én ezt (tényleg) nem tudtam. Azt hittem, hogy a regény egy kvázi folyamatos sztori ugyanazokról az emberekről. Akkor így néhány a sorozattal kapcsolatos hírt/infót át kell értelmeznem.

winnie - 2022. 09. 27. 12:09

juhaszvik: “Hanem a sufnira. Nincs magyar nyelvű legális bázisa ennek a műfajnak, ”

nem magyarokról beszéltem, és én végképp nem vagyok járatos, de eddig azt hittem, hogy például a magyar animerajongók is mondjuk crunchyrolloznak meg efféle. ha nem is, a hardcore réteg, az pár millió globálisan, ott gyűlik, nem a netflixet bújja.

“zerintem a netflix félremegy, ha nem ezekre fókuszál”

de függetlenül attól, hogy én mire gondolok (vagy más), abban biztos vagyok, hogy ők pontosan tudják, hogy mit akarnak, és hogy azt miképp érhetik el. a mi feladatunk inkább ezt kideríteni, abból kiindulva, hogy ez egy olyan lépés, amivel nagyot tudnak szakítani és közelebb kerülnek a céljukhoz. akkor nem járunk jó helyen, ha a lépést kérdőjelezzük meg, hiszen nincs alapunk erre, nem tudjuk, hogy mire utaznak.

kiskiraly - 2022. 09. 27. 12:29

“Ze Network” (a Hasselhoffos német sorozat)
Premier: 11.01. Német RTL+ (tehát online)
https://www.dwdl.de/nachrichten/89886/rtl_startet_hasselhoffserie_ze_network_im_november/

winnie - 2022. 09. 27. 12:37

“Azt hittem, hogy a regény egy kvázi folyamatos sztori ugyanazokról az emberekről. A”

nem annyira regény, ahogy írtátok, “krónikás” az egész.

juhaszvik - 2022. 09. 27. 12:58

winnie: a crunchyrollon tudomásom szerint nem jellemző a magyar lokalizáció, de lehet tévedek. Nem tudom erről van-e (friss) felmérésetek, de gyanítom, hogy a magyar sorozatfogyasztók túlnyomó része még mindig felirattal/szinkronnal ellátott tartalmakat preferál.
A magyar animések többsége szerintem virágboltból vásárol, amelyeket házilag láttak el felirattal. A “hardcore” lehet megnézni angolul (még hardcore-abb japánul), de erről nyilatkozzanak inkább ők (én évi néhány száz epizóddal softcore-nak számítok).

Az igaz, hogy fogalmam sincs, hogy mit akar a netflix az animékkel. Ha nem a animés közönség megnyerése, lelkük rajta. Az irány nagyjából stimmel, és ez az, ami nem tetszik. Amúgy biztosan vérpofi döntések alapján haladnak (nem irónia, tényleg ezt gondolom róluk), csak jeleztem az ellenérzésemet :)

juhaszvik - 2022. 09. 27. 13:20

Amúgy kicsit off az előbbi témához, de arról jutott eszembe, hogy van a Viki (vagy Viki Rakuten?) nevű streaming oldal, ami meglepően sok sorozathoz (jellemzően doramákhoz) tartalmaz magyar feliratot, és ingyenes.

Cleda - 2022. 09. 27. 14:19

Ezekkel a régebbi animékkel talán az lehet a cél, mint pl. a Friendsnél meg egyéb más szitkomnál. Ezt most úgy értem, hogy van egy olyan generáció, akiknek ezek az animék full kimaradtak, de még bőven van létjogosultságuk (mert annyira nem régiek). És mivel nem futnak, ezért olcsóbbak, mint egy Attack on Titan.

Gondolom, a mai fiatalabb generáció már több netflixet nézhet, mint tv-t, szóval simán lehet, hogy itt erre rátalálnak és így “végigfutnak” a kínálaton (nyilván ez most függhet attól, hogy milyen a lokalizáció, hiszen főleg a gyerekek még nem tudnak olyan jól angolul, vagy éppen gyorsan feliratot olvasni).

Bár azt én el tudom is képzelni, hogy a magyar lokalizálás talán nem olyan kifizetődő, már csak abból kiindulva, hogy mennyi manga van lefordítva :)

Mammut - 2022. 09. 27. 14:22

“a crunchyrollon tudomásom szerint nem jellemző a magyar lokalizáció, de lehet tévedek”

én nem láttam, mikor kipróbáltam, de legalább még mindig nincs tv appjuk sem (legalábbis az én tévémre), nagyban előfizettem, hogy kb. 10 perc múlva le is mondjam, mikor észrevettem
tök jó volt, miután kinéztem egy csomó mindent a browserben…

na mindegy, maradok a shana project-es erai-raws kölcsönzős verzióknál

én amúgy angol subbal és japán hanggal nézem 1080p-ben a tévémen, csak ennyit vártam volna el crunchytól is

szóval még mindig nincs normális animés streaming

Dohi - 2022. 09. 27. 14:51

tegnap vegre megvolt a stuck premier, teljes evad.

juhaszvik - 2022. 09. 27. 15:43

Mammut: “még mindig nincs tv appjuk” – gyanítom, hogy visszafelé nem is fejlesztenek (vagyis amin nincs, ott nem is lesz). Tévéokosító google play áruházában (ami nem teljesen ugyanaz, mint a sima telefonos) ott van. Érdemes amúgy beszerezni egy ilyen boxot, ha valaki sokat tévézik.

Amúgy egy kommentem bent ragadt. :)

Mammut - 2022. 09. 27. 15:51

juhaszvik: Bocs, de nem fogok csak ezért még több pénzt kiadni, mikor a többi normális streaming szolgáltató működik a mennyi, 4 éves tévén?

Szerencsére az animét nem kell annyira kergetni, ott van rögtön a beszerezhetőség, csak azok a hülye folyton betelő vinyók aggasztanak… Vagyis inkább az, hogy több idő kellene megnézni, amik rajtuk vannak és most már réginek számítanak és miattuk folyton lecsúszok az újakról… :D

juhaszvik - 2022. 09. 27. 16:08

Mammut: nekem van egy kb. 8 éves Sony tévém, a képminősége még mindig jó, egyszerűen csak az appok koptak ki belőle, és gyanítom, hogy egyszer majd mindegyik tévé így jár. Most csak crunchyroll nincs, egy-két év aztán nem fut majd rajta az HBO-discovery sem, meg a többiek újabb fejlesztései. És ugye ez nem a szolgáltató döntése, hanem a tévét gyártó cégé: amelyik tévét megvetted, abból neki már nincs nyeresége, ergo miért költene rá, főleg ha egy szoftver hiánya esetleg még ösztönöz is egy újabb készülék megvásárlására.

Mammut - 2022. 09. 27. 16:19

Nem, engem nem arra ösztönöz, az hbo nem ment rajta, azt is lemondtam, engem erre ösztönzött. :D

winnie - 2022. 09. 27. 17:42

” a Viki (vagy Viki Rakuten?) nevű streaming oldal, ami meglepően sok sorozathoz (jellemzően doramákhoz) tartalmaz magyar feliratot, és ingyenes.”

igen, ezért is gondoltam a crunnyrollra, hiszen a szubkultúrák itthon elég aktívak a lokalizálásban (anime, koreai, gamer).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz