login |

2 hozzászólás Ne habozz!

pip - 2022. 10. 02. 17:23

Hát, így az első évadot elnézve, elég alternatívra sikerült a sorozat. Nem olyan régen is kijött egy másik Sissi – sorozat, – na annál azért sokkal jobb. Tényleg érdekes, és vannak benne átérezhető elemek, pl a császár és Sissi szerelme. Oké. De így is olyan mértékben elrugaszkodik a valóságtól, hogy aki kicsit is ismeri az igazi történetet, az nem tud nem bosszankodni rajta. Fogalmam sincs, mért ragaszkodnak ehhez a készítők minden Sissi-sztori kapcsán, hogy ennyire alapjaiban megváltoztassanak egy olyan történetet, ami igazából is elég drámai volt; bőven elég alapanyagot szolgáltatna. Olyan felesleges dolgok, mint Zsófia főhercegasszony szerelmi élete, vagy Miksa trónigénye… hagyjuk. Teljesen felesleges dolgokat változtattak meg a valósághoz képest, de egy vasárnap délutáni programnak tökéletes. Kb. mint a Bridgerton.
A vége viszont elég fura, a divatnak megfelelően se lezárva nincs, se semmi, azt se tudni, lesz-e folytatás. Hát, köszi.

dzsuzsi - 2022. 10. 13. 09:12

Nekem nagyon tetszett a sorozat, le is daráltam egyből. A Romy Schnieder féle Sissit rengetegszer láttam, ahhoz képest ez egy realistább, komolyabb történet. A képi világ és a történet behúz, egy pillatanra nem unatkoztam.
A Miksa féle szál érdekes, még el is tudtam volna fogadni, de pl. Károly Lajos egyátalán nem jelent meg a sorozatban – pedig történelmileg neki sokkal nagyobb szerepe van. Remélem lesz folytatás!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz