login |

Pilot: Interview with The Vampire

2022. 10. 07. 15:50 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Let the tale seduce you.

A vámpírok őszének fő darabja lehet az AMC-s Interjú a vámpírral (nálunk tévébe egyelőre nem jön, lehet, hogy csak az itthon 2023-ban induló AMC+-on látjuk), ami nagyon figyelmesen nyúl Anne Rice regényeihez, azokhoz, amikből már készült több film is – az első Brad Pitt és Tom Cruise szereplésével.

Azt hiszem, magasan van a léc, legalábbis a két színész cseréje, mert történetileg jót tesz neki a sokkal hosszabb játékidő, van bőven alapanyag hozzá. Konkrétan a kiadott első 2 rész már majdnem 2 óra, azaz egy filmnyi.

A történet tulajdonképpen elmagyarázza, miért készül újra interjú Louis-szal, a vámpírral, de röviden: egy újságíró elkontárkodta régen a munkáját, így újra, most rendesen kérdezve lesz kifejtve a történet, az amiben egy férfit először csak elcsábít egy bizonyos Lestat nevű, New Orleans-ba érkező titokzatos férfi, de utána vámpírt is csinál belőle.

Innen indulunk, az 1900-as évek elejéről, de gondolom szépen lassan haladunk majd előre. Az interjú rész pedig a nemrég zajlott világjárvány időszakában történik, és az immáron öreg és beteg Malloy készíti. Nem tudom, mit érdemes még előre elmondani, de igazából a kiragadott idézet nyomán nem a fordulatok, hanem a mesélés kábító módja a lényeg. Elvileg.

A megvalósítás pedig mindent megtesz, hogy kilógjon az átlagos felhozatalból. Tényleg életre kel a korai New Orleans, remekek a kosztümök, és amolyan lassan hömpölygő a mesélés, ami be tudja rántani az embert, a csúcspontjain pedig kellően R besorolású, véres és meztelen, igazi ösztönhatást elérő.

Ellenben a két főszereplőt rendesen szokni kell. Azt sem lehet rám fogni, hogy a régi film imádója lennék, bevallom egyszer láttam vagy 15-20 éve, nem sok minden rémlik, így teljesen magukban értékelem az alakításokat, és nincs meg bennük a…, hogy is mondjam, fennköltség. Bár lehet szembemegyek az átlagos véleménnyel, de a Lestatot alakító Sam Reid korrekt, viszont Jacob Anderson sajnos eléggé egybites mellette a kezdő két részben.

Gondolom, mostanra feltűnt, hogy a kosztümös sorozatok nem a gyengéim, így annyira nem is pontoznám. Szerintem minőségi a végeredmény, úgy láttam kritikusok is jobbára éltették, szóval mindenképp érdemes esélyt adni neki, főleg, ha az ember rajong a műfajért, de részemről 100%-ig biztos vagyok benne, hogy maximum, akkor látok majd további képkockákat belőle, ha az asszony is nézi.

13 hozzászólás Ne habozz!

Diapolo - 2022. 10. 07. 17:49

Csak a pilot volt meg, és egyetértek igazából minden szóval, de nekem a pilot végi “csúcspont” már nagyon későn jött meg, addig kifejezetten lassúnak éreztem, helyenként pedig nagyon le is ült nekem, amivel az első óra vészesen hosszúnak tűnt. Pedig tényleg nagyon korhű, iszonyat mennyire jó a hangulata, de tempóban nekem ennél több kell.

FP Jones - 2022. 10. 07. 20:03

én imádtam. jöhet még több!

Cleda - 2022. 10. 08. 09:33

Szerintem ez abszolút hangulatfüggő lesz, de nekem a narratíva és a két főszereplő dinamikája nagyon bejött. Lehet azért is, mert eddig egyik filmet sem láttam, és így minden új volt.

És Jacob Anderson igenis jó!!

bandido - 2022. 10. 08. 19:55

Az interjú a vámpírral film, A legjobb vámpíros film szerintem. Mind a mai napig.

Szóval nagyon vártam és kíváncsi voltam, hogy mit hoznak ki ebből. De az első két rész alapján egy gyenge, közepes maximum.

“és nincs meg bennük a…, hogy is mondjam, fennköltség”

Az még hagyján de a nagyobb baj, hogy egyáltalán nem karizmatikusak.
Jacob Anderson, striciként is abszolút hiteltelen meg vámpírként is. Gyengén játszik nagyon.

Sam Reid egy fokkal jobb valóban.

binyó - 2022. 10. 08. 20:17

Brad Pitt után Jacob Anderson gyakorlatilag nulla.

winnie - 2022. 10. 08. 20:40

nem tudom, én amikor most megnéztem, hogy milyen is volt brad pitt, akkor elég nagyot mosolyogtam: https://youtu.be/sCmYN6TLd8A?t=18 – a hang. az akcentus. a kinézet. jajj!

nyilván egy előzetes egy mondata, lehet, hogy a filmben iszonyat jó, és abban is biztos vagyok, hogy szinkronosan semmi bajom nem lenne, de így…:)

human - 2022. 10. 09. 00:44

winnie: vicces, mert pont ezt a mondatot megpróbálta “jobban” előadni Anderson. Plusz régi filmeknél alapból rosszabb a hang, hiányzik a teljes frekvencia tartomány (on set vették fel és nem volt hang utómunka?) így még laposabbnak hangzik.

winnie - 2022. 10. 09. 08:29

fair, nem vitatom.

MadWolf - 2022. 10. 09. 16:54

Én nem fogok csatlakozni a mindenen fanyalgókhoz, nekem ugyanis tetszett. Imádtam a könyveket, tetszettek a filmek is, még a bénácska folytatások is – talán pont mert a könyvek nagyon jók voltak.
Ez is bejött, a látvány rendben van, és egyáltalán nem próbáltam hasonlítgatni Brad Pitthez vagy Tom Cruise-hez a szereplőket.

Lengyel - 2022. 10. 12. 19:16

Én nem olvastam a könyveket, csak a Pitt-Cruise mozifilmet láttam anno, és szerintem ez a sorozat sokkal jobb, mint a mozifilm-változat. Több élet van benne, valósabb (a halandó emberi környezet), a főszereplő Louis többdimenziós, nem csak az a lapos sápatag szenvelgés, mint amit Brad Pitt anno unalmasan előadott (Cruise simán le is játszotta őt a vászonról). Jacob Anderson jobban játszik, mint Pitt, de igaz, hogy megvan az az előnye, hogy jobb karaktert írtak neki – Pitt filmbeli karaktere teljesen lapos volt.
Örülök annak is, hogy nem kerülgetik a témát, és vállalják, hogy ez egy szerelmi/kapcsolati dráma, sok vitával és féltékenységgel. Ettől sokkal érthetőbb is lesz az egész, hogy miért acsarog folyton egymásra Louis és Lestat – hát azért, mert ők egy pár – ezt anno a mozifilmben még nem merték vállalni, és emiatt teljesen érthetetlen az ottani állandó dráma két “barát” között – ja, ha két “szerető”, így már értem a sok lelkizést.
Örülök, hogy nem tesznek úgy, mintha régen is mindenki egyenlő lett volna (pl. Bridgerton-típusú történelmi megközelítés ahol mindenki elfogad mindenkit), hanem bátran használják a Negro szót, és jól érzékeltetik, hogy a fehér Lestat máshogyan mozog a társaságban, mint Louis.
Remélem, a többi epizód sem indul el a lejtőn, és tartja ezt a szintet.

feleki - 2022. 10. 13. 07:09

Nem hiszem, hogy bármilyen szinten össze lehetne hasonlítani a filmet (egy filmet) a sorozattal (egy sorozattal). Az egyik sokkal felületesebb lesz, a másik sokkal alaposabb.

Joe - 2022. 10. 31. 13:45

Amennyire nem szerettem a filmet, annyira igen ezt a sorozatot. Imádtam minden jelenetét. Nekem nagyon átjött mindaz ami a filmben anno nagyon nem, sőt igazából most értettem meg a két férfi közt lévő igazi kapcsolatot. Aztán megnéztem ki rendezte és azt hiszem itt vált érthetővé, hogy hogyan lehet jó pilot-ot készíteni. Csak az első részt láttam de ez eddig nálam maximális pont. Igazából, most már könyvben is elolvasnám.

Hádész - 2022. 11. 11. 10:03

Nekem sokkal jobban tetszett, mint a film, ami számomra nagyon felületes volt. Szerintem jó a dinamika a karakterek között, illetve, hogy tényleg megmutatták a Louis és Lestat kapcsolatát, és nem kerülgetik a forró kását. Claudia a filmhez hasonlóan számomra itt sem volt szimpatikus, de itt a végére azért fejlődött a karakter.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz