login |

Grey’s Anatomy: kezdett a 19. évad

2022. 10. 10. 21:30 - Írta: Deny

36 hozzászólás | kategória: kritika,

Egy híján húsz! Emlékszem, milyen durva volt annak idején látni a kétjegyű évadszámot a részeknél, amikor a 10. szezonját kezdte meg (emlékeztek?) a Grace klinika, most meg már ott tartunk, hogy mindjárt a második X-et is betölti. Durva! (Ráadásul most először volt egy ideig szinten Amerikával a hazai sugárzás a Disney+-nak köszönhetően, ahová a 18. évad is felkerült szinkronosan – kérdés, hogy a mostani részeket megkapjuk-e évad közben, vagy csak nyáron érkeznek.)

Valóságos hullámvasút volt számomra ez a nyári szünet, ami a sorozatot illeti, ugyanis az izgatottságomat elég szélsőségesen befolyásolták a fokozatosan kiderülő fejlemények és információk. A tavalyi évadkritikát azzal zártam, hogy óvatosan optimista vagyok a folytatást illetően, hiszen nagyon erős felütést adtak az új szezon eseményeinek, de nem mertem túlságosan lelkesedni, mert már volt rá példa, hogy pofára estem a Grey’s Anatomy egyik ígéretes cliffhangerét követően.

Aztán nyár közepén elkezdtek szivárogni a hírek a 19. évadról: volt egy bizonyos hét, amikor szinte minden nap bejelentettek egy új állandó szereplőt, akik gyakornokokat fognak alakítani, és ez egy darabig rendben is volt, de amikor már a negyedik és ötödik casting-információ futott be, akkor már elkezdtem aggódni, hiszen egy ilyen hosszú és rengeteg veterán szereplővel bíró  (értsd: drága) szériánál egy ilyen mértékű vérfrissítés csak egy dolgot jelenthet: cserébe el kell veszíteni pár régi szereplőt, hogy ellensúlyozzák a költségeket. Nyugtalanul vártam a feketelevest, hogy ki(k) lehet(nek) a távozó(k), hiszen sok karakter sorsát úgy hagyták függőben, hogy az gyakorlatilag akár kilépőként is szolgálhat számukra.

Az igazi hidegzuhany azonban akkor érkezett, amikor kiderült, Ellen Pompeo lesz az, aki ha távozni ugyan nem is fog, de drasztikusan lecsökkenti a jelenlétét az új szezonban egy másik szériában való új szerepe miatt. Mindenre számítottam, csak erre nem, és itt nagyjából le is nullázódott az addigi izgatottságom, mivel a kedvenc televíziós karakteremről van szó, és a gondolat, hogy alig pár résznyit kapok Meredith Grey-ből, teljesen lelombozott.

Soha nem kaszálnám ezt a sorozatot, hiszen nagyon fontos szerepet tölt be az életemben (sokszor szoktam azt mondani, hogy hozzájárult a személyiségem formálásához, hiszen 13 éves voltam, amikor elkezdtem nézni, és úgy érzem, rengeteg mindent tanított nekem, nem mellesleg pedig ez volt az első széria, amit aktívan nézni kezdtem, és ami elindított a junkie-ság útján), de azért ez a hír eléggé elbizonytalanított. Egészen addig, míg meg nem jelent az első előzetes az új karakterekről, és meg nem csillant benne az első évad ikonikus stílusa, én meg rögtön izgatottan álltam fel a gép mellől: ide vele most!

Ennyit a regény hosszúságú bevezetőről, és térjünk rá magára a premierre, illetve arra, hogy vajon hozta-e az elvárásokat. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Egy soft reboot-tal tért vissza tehát a sorozat, ahol szó szerint és képletesen is visszakerültünk a startmezőre, hiszen főhősünknek újra kellett építenie a kórház rezidensprogramját, miután azt beszüntette az akkreditációs bizottság. Az írók pedig úgy gondolták, ha már idén kevesebbet kapunk Pompeóból, akkor megpróbálják megalapozni a sorozat jövőjét egy olyan időszakra, amikor esetleg már egyáltalán nem lesz a szereplőgárda része (igaz, a színésznő azóta kijelentette, hogy ilyen elvileg nem lesz, valamilyen kapacitásban ugyanis mindig szerepelni fog majd, de hát ki tudja?)

Behoztak tehát öt új gyakornokot, akik majd az új generációt képviselhetik, és ezt komolyan gondolhatják a készítők, hiszen eddig még egyik új osztály sem volt kompletten állandó szereplő, így idén remélhetőleg nem lesz lehetőség random mód felszívódó karakterekre. Van még egy nagy különbség a mostani újoncok és a régi évfolyamok közt, mégpedig, hogy ez alkalommal nem osztályelsőket és potenciális géniuszpalántákat, hanem olyan medikusokat válogattak be, akik nem emelkedtek ki eredményeikkel, és amolyan második esélyként kaptak lehetőséget, hogy bizonyíthassanak, mert Meredith meglátott bennük valamit.

We didn’t hire you for your grades. We hired you for your fight.

Ez egy jópofa változást hozhat a dinamikába, és már most is látszik, hogy igyekeztek érdekes figurákká formálni őket, mert többségükről már most is elég sokat tudunk. Itt van Jules (Adelaide Kane), akit hippik neveltek fel, és aki a családja egyetlen felelősségtudó tagja; Simone (Alexis Floyd), akit személyes tragédia fűz a kórházhoz, emiatt kissé nehezen éli meg, hogy itt kell dolgoznia; Blue (Harry Shum Jr.), aki megszokta, hogy mindenben ő jeleskedik, és megkapja érte azt a bizonyos kék szalagot (innen a beceneve); Mika (Midori Francis), aki alábecsültségét igyekszik a hasznára fordítani, ráadásul Cristinát és Alexet idézően morbid humora van; illetve Luke (Niko Terho) aki nem más, mint Derek kedvenc unokaöccse, így nagy nyomás alatt állhat, hogy felnőjön a rokonai szintjére. A kilétéről szóló csavar váratlan volt, de azonnal megpendítette azokat a bizonyos érzelmi húrokat.

A készítőknek sikerült jól megírniuk a személyiségüket, nem érződnek olcsó másolatoknak, van saját egyéniségük, ugyanakkor mégis felfedezhetünk bennük a „MAGIC” generációra emlékeztető jellemvonásokat, aminek köszönhetően szerintem izgalmas lesz majd követni a fejlődésüket.

Hat hónap telt el egyébként a finálé óta, és Meredith-nek nagyjából sikerült helyre pofoznia a programot Richard és a többi szakorvos segítségével, és mintha jól is menne neki a főorvoskodás (Bailey-t mondjuk nem sikerült meggyőznie), a szerelmi életét azonban ismét parkolópályára küldte, hiszen megtudtuk, hogy Nickkel nem is beszélt a finálé utolsó jelenete óta, ami a férfinak nem esett túl jól. Azt viszont már most látni lehet, hogy valószínűleg nem kell nekik sok idő, hogy visszatérjenek a régi kerékvágásba, és hát a nyolc epizódnyi szerep miatt nyilván nem is húzhatják el sokáig az írók a békülésüket.

Teddy és Owen egy vicces részvégi jelenetben tértek vissza, és foglalták össze, hogy úszták meg az elmúlt hónapokat, miután a férfi „fekete angyalkodása” lelepleződött, és a fináléban menekülőre fogták. Krista Vernoff elmondta, hogy rengeteg módon próbálták kibontani ezt a szálat, de végül a legőrültebb megoldást választották, amelyen hatalmasat derültek, és őszintén? Nekem is bejött. Nyilván lehetne hőbörögni a realisztikusságán, de én jót röhögtem a jelenetükön, és inkább örülök, hogy így döntöttek, mintsem hogy azt kelljen néznünk, ahogy fél évadon keresztül futnak a hatóságok elől.

– I slept with an intern. But I didn’t know she was an intern.
– I’m in no position to judge you on this… I do recommend you stay away from elevators. For the foreseeable future.

Az epizód természetesen hozta a jól megszokott érzelmes pillanatokat és eseteket, de eszünkbe juttatta azokat az emlékeket is, amikor immáron felnőtt hőseink követték el ugyanezeket a hibákat annak idején, és jó volt látni, ahogy bezárul a kör, és most ők oktatják ki az újoncokat arról, hogyan kell helyrehozni, amit elrontottak és tanulni belőle. Ebben a részben is kaptunk egy csomó kikacsintást a múltra idézetek („Seriously?” „Stop looking at me like that.”, „It’s a beautiful day to save lives.” vagy a fent kiemelt párbeszéd) és konkrét helyszínek terén is: szuper volt látni a régi öltözőt és a gyakornoki folyosót az alagsorban, ahol egykoron kedvenceink is igyekeztek kiereszteni a gőzt, na meg beszólogatni egymásnak.)

Ígéretes premierről beszélhetünk, és ha a többi rész is ilyen lesz, akkor szeretni fogom ezt az évadot is. Ugyanakkor megemlíteném azt is, ami annyira nem jött be: szerintem kicsit túl sokat próbáltak belezsúfolni egyetlen epizódba az írók, ami talán a picivel hosszabb játékidőn is meglátszott. Kényszeresen igyekeztek az összes szereplőnek legalább egy perc játékidőt adni, és ettől kicsit kaotikussá vált az egész.

Az epizód első felében eléggé kapkodtam a fejem, mert nem igazán volt koherencia a jelenetek között. Oké, hogy iszonyú nagy a cast, de attól még nem kell mindenáron mindenkinek benne lennie az összes részben. Ott van pl. a Bob Hearts Abishola, ami szitkom létére majdnem ugyanekkora állandó szereplőgárdával bír, és ők például teljesen jól kezelik a karaktereket: nem kap mindenki szerepet minden epizódban, de ezt úgy orvosolják, hogy egy másik részben olyan karaktereket helyeznek előtérbe, akik előtte a háttérbe szorultak. Itt is hasonlóan kellene eljárni, de egyelőre betudom annak, hogy mivel évadnyitóról volt szó, alighanem egyszerre akarták elvarrni a függőben maradt szálakat, és felvezetni is az új generációt.

Természetesen ott leszek a folytatásnál is, ami sajnos első körben csak hat epizódból fog állni, az évad többi része ugyanis majd csak a téli szünet után fog adásba kerülni. Ellen pont ebben az első hat felvonásban, és a dupla fináléban fog majd feltűnni, ha minden igaz, de legalább tudjuk, hogy cserébe nagyobb szerepben ismét visszatér majd Kate Walsh Addisonja, akivel már két hét múlva is találkozhatunk. Az epizódra egy 8-ast adnék egy 10-es skálán.

36 hozzászólás Ne habozz!

Anni - 2022. 10. 10. 22:15

Szerintem is rendben volt a kezdés, jók az új szereplők mindenkiben megtaláltam kb. hogy kire hajaz a régi társaságból. :) A negatív dolgokkal is egyet értek.

Fura lesz Ellen nélkül még akkor is ha már amúgy fáradtnak érzem a karaktert.
Én se fogom sose kaszálni a sorozatot már csak elvből se, de én nem akarom elhinni, hogy ebben még vagy két évadnál több van, bár ennyit se hittem ,hogy megél :D

Rainee - 2022. 10. 10. 23:50

Nekem tetszett, hogy afele keretbe zartak a storyt. Pedig tavaly mar nagyon szidtam a reszeket. (A Teddys resz volt az elso, amit vegig is tekertem) Es eleg jora sikerultek az uj karakterek is. Sot nekem Pompeo hianyzott a legkevesbe… Szoval remelem visszahozzak a sorozat regi fenyet. A nem kaszalas nekem is megvan. 16 ev utan nem lenne szivem hozza.

Mom - 2022. 10. 11. 09:31

Számomra is döbbenetes módon, de én Meredith karakterét egyáltalán nem érzem fáradtnak még ennyi év után sem. Sőt, nehezen is éltem meg az elmúlt pár (covidos) évben a háttérbe szorulását. Még inkább rosszul érint Pompeo egyre inkább csökkenő kapacitása, de azért tisztelem, hogy nem csak úgy kifarolt a sorozatból mint előtte sokan, hanem legalább akkora mértékű szereplést vállal, amennyi még belefér, de a semminél (cameónál) azért így is jelentősen több.

Amelia karaktere most számomra megcsillantotta a reményt a mentorálással, és az unokaöccsel együtt, én ebben most látok potenciált, sőt őt akár valamilyen szintem Mer-pótléknak is el tudom képzelni. A másik hatalmas pozitívum pedig pontosan az unokaöccs-csavar volt. Az előzetesnél írtam is human felvetésére, hogy az újoncok nem szoktak túl jó aránnyal megragadni a sorozatban, sokkal inkább azok maradnak, akik valamilyen személyes szálon kötődnek valamelyik meglévő karakterhez (rokon, ex, mentor, stb). Erre nagy meglepetésemre ötvözték a kettőt, úgyhogy ebben a classban máris nagyobb potenciált látok, mint korábban bármelyikben. Remélem, hogy ezt a szálat a végsőkig ki fogják facsarni, és nem hagynak benne semmi kiaknázatlan lehetőséget. Annyira jók voltak a kikacsintások, remélem nem innen indul zuhanórepülésbe a kihasználatlanság okán. És még Addison visszatérése is hátra van. Izgatott lettem, na! Nagyon régen nem tudott ennyire felcsigázni az évadnyitó :D

Hogy valami negatívumot is hozzak, nekem Teddy és Owen egyáltalán nem hiányzott. Nem az az egy jelenetük zavart, hanem az, hogy máris visszatérnek. Na náluk örültem volna legalább egy csökkentett kapacitásnak, én őket érzem borzasztóan kifáradtnak. De ettől eltekintve még az sem zavart, hogy tényleg mindenkit belezsúfoltak, annyira belelkesültem, különösen a galérián folytatott Meredith-Amelia párbeszéd közben :D

Deny - 2022. 10. 11. 13:40

Na igen, Owenék nyugodtan mehetnének a levesbe. Szerencsétlen Kim Raverrel egyébként sem tudtak sok mindent kezdeni, mióta visszahozták, amit meg igen, az meg inkább csak rontott a karakterén. Owennel viszont már megbékéltem, hogy valószínűleg marad a végsőkig, mert ő ugye a kulisszák mögött is fontos szerepet játszik. Mondjuk amennyire utáltam a karakterét mindig is, a tavalyi szálát meglepően érdekesnek találtam.

Azon gondolkodom, hogy vajon melyik Shepherd tesó lehet az anyja Luke-nak, de tippre, Nancy az. Liz (Neve Campbell) szerintem egy picit túl fiatal hozzá, hacsak nem az orvosi alatt szült.

Beerty - 2022. 10. 11. 23:04

Nagy rajongója vagyok a sorozatnak, az utóbbi évadok már nem annyira izgalmasak mint az első 9 évada. Igaz hazai szappanopera csatornák már ronggyá adták..
DISNEY+ nézem eredeti és magyar nyelven (imádom szinkronhangokat), de ha MER távozik, már nem lesz az igazi, azon is csodálkoztam amikor Karev távozott és nem fejezték be a sorozatot, bár nagyon ötletes megoldás volt Izzie és Karev love story-a…
Van esély arra hogy vissza térnek régi szereplők, Pl Sandra Oh, hogy MER helyettesítse, mert így nem látok esélyt arra hogy lenne 20. évad.

Deny - 2022. 10. 12. 01:41

Beerty: Sandra Oh-nál szerintem örülhetünk, ha a sorozatzáróra visszatér majd. Az igazi veteránok közül szerintem nem valószínű, hogy bárki visszajönne (Kate Walsht leszámítva), de mostanában elkezdtek visszacsábítani régi szereplőket epizódszerepekre, így az esély mindig megvan, de én inkább későbbi karaktereknél tartom valószínűnek.

Pl. Jesse Williams (Jackson) is ott volt valamelyik rész forgatásán, de lehet, hogy csak rendezőként.

Egyébként szerintem egyáltalán nem fogja befolyásolni a nézettséget Ellen csökkentett szerepe. Ő már évek óta kihagy epizódokat, csak idén többet fog, viszont nem tűnik el végleg, úgyhogy ez nem kéne, hogy elriassza a rajongókat.

Szerintem a sorozat sorsa még hosszú évekre biztosítva van, hiszen brutálisan tarol digitálisan. Egyedül az lehet a perdöntő, ha Ellen esetleg meggondolja magát és végleg kiszáll (viszont ezt tagadta). És még ha így is lesz, tuti folytatni fogják egy spinoff formájában nélküle. Ez egy akkora pénzcsináló a csatornának, hogy nem fogják egykönnyen elengedni.

winnie - 2022. 10. 12. 05:36

“Van esély arra hogy vissza térnek régi szereplők, Pl Sandra Oh, hogy MER helyettesítse, mert így nem látok esélyt arra hogy lenne 20. évad.”

nincs, de nem ettől függ a 20. évad.

Mom - 2022. 10. 12. 06:15

Egyébként erről Noah Wyle és az ER jutott eszembe. Ott volt ehhez hasonló szituáció, hogy egész nagy etapo(ka)t hagyott ki, közben ment tovább a sorozat, de később megint komolyabb kapacitásban tért vissza, tehát nem csak cameózott egyet. És ott is a kezdeti főszereplők szépen lassan elkoptak, és az újabbak vitték tovább, akik aztán megint lemorzsolódtak, stb. Szóval egész komoly a párhuzam, persze ott ez 15 évad alatt kifutott, de mondjuk nem is volt egy teljes rezidens class, ami lemorzsolódjon :)

Deny - 2022. 10. 12. 11:01

Ráadásul a GA még mindig jobb helyzetben van, mint az ER, mert itt még mindig jelen van három alapszereplő is, a Vészhelyzetben meg már a 8. évadnál is alig maradt valaki az eredeti gárdából, ha jól emlékszem.

fajro - 2022. 10. 12. 22:20

Hallottam rádióban olyan disney+ reklámot, amiben a Grace klinika legújabb évadjával hirdetik magukat – van esély, hogy akkor jön a 19. évad disney+-ra mostanában? Vagy csak ha lement a teljes évad, akkor kerül fel? (Ez az utolsó tékázott sorozatom és olyan jó lenne, ha már ez sem onnan lenne…)

Deny - 2022. 10. 13. 09:28

fajro: Egyre több erre utaló jel van, úgyhogy szerintem simán. Ráadásul amennyire tudom, a legtöbb európai országban valóban csak pár hét csúszással jönnek az új részek, szóval benne van a pakliban, hogy ez Magyarországon is így lesz.

Zoli - 2022. 10. 13. 14:32

A Disney+ megerősítette, hogy Shonda Rhimes executive producer népszerű kórházas sorozata A Garce klinika (Grey’s Anatomy) 19. évada október 26-án debütál a kínálatban, ráadásul kizárólag a streaming lesz elérhető. A hazai Disney+ műsortárában már megtalálható a sorozat mind a 18 évada.

persze csak egy plakáton volt, ami nem magyar szóval ki tudja? :D

https://www.musoron.hu/2022/10/07/oktoberben-erkezik-a-grace-klinika-uj-evada-a-disney-ra/

Deny - 2022. 10. 13. 20:48

Na most már tényleg biztosnak tűnik. A barátaim mondják, hogy a környékükön van egy csomó GA-s billboard Pesten.

Mom - 2022. 10. 14. 06:06

Deny: a Disney+ alapvetően a GA-van és az Encantóval promózza magát jelen pillanatban. Ez még önmagában nem lenne feltétlenül árulkodó, de a többivel együtt már valóban bíztató.

fajro - 2022. 10. 14. 14:30

Azóta láttam egy plakátot, azon csak az van, hogy 1-18. évad, de ha tényleg okt 26-án(vagy akörül) jönne, azt simán kivárom. De jó lenne!

Deny - 2022. 10. 15. 13:28

19×02: Szuper folytatása volt ez a premiernek. Eddig szimpatikus az összes gyakornok, de talán Julest és Griffithet bírom leginkább.

És lehet, hogy megkaptuk az első utalást is az utolsó jelenetben arra, hogyan írják majd ki Ellent? Krista utalt arra, hogy a gyerekekhez lesz majd köze.

Mom - 2022. 10. 17. 07:13

Továbbra is bíztató :) Ahogy megbeszélték a műtő galérián, hogy itt miért házas mindenki egymással :D Bírom az öniróniát :P UGyanakkor megint egy résszel közelebb kerültünk Ellen hiátusához, amit nagyon nem várok.

Deny - 2022. 10. 17. 12:37

Egy dolog mondjuk böki a csőröm: Mióta engedik elsőéves gyakornoknak, hogy már az első hetükön szóló amputációt végezzenek? Az azért kicsit merész. :D Főleg, hogy Meréknek anno úgy kellett megküzdeniük, hogy egyáltalán asszisztálhassanak.

Mom - 2022. 10. 18. 07:10

Deny: de akkor kiváltság volt a programba bekerülni, most meg kb minden mindegy, csak jöjjön valaki :D MEg amúgy is a szakorvosok 6 hónapot vártak arra, hogy valaki elvégezze a kulimunkát :P Szerintem klasszikus túlkompenzáció. Vagy csak túl sokat látok bele :D

Deny - 2022. 10. 18. 09:07

Mondjuk ebben van valami, hisz még rendes rezidenseik sincsenek. Na, nem mintha zavart volna, csak egy pillanatra belegondoltam, hogy mókás :D

fajro - 2022. 10. 29. 13:57

Jelentem, tényleg fent van disney-n az új évad első része, úgyhogy majd három hetes csúszásokkal érkezek kommenteket olvasni. :D (Szerencsére nem vagyok túl spoiler-érzékeny).

Mom - 2022. 10. 29. 22:55

fajro: de egyébként nem is volt még semmi nagy spoiler ebben az évadban :)

Deny - 2022. 10. 30. 10:36

Ráadásul mindjárt hosszabb szünet következik, úgyhogy nem is igazán leszel lemaradva :)

ponyisland - 2022. 11. 02. 14:13

Levit játsszó színész ijesztően meghízott. Lehet tudni róla valamit? Beteg vagy csak rászokott a csokira?
Egyébként nagyon tetszik az új évad, kifejezetten várom minden héten a részeket, és hát ilyen a GA-nál már rég volt.
Viszont Ellen hosszabb távolmaradása az évadtól meglepett, és kicsit sajnálom is, félek, hogy üres lesz nélküle a sorozat.

Deny - 2022. 11. 02. 21:45

Nem hiszem, hogy beteg lenne. De valóban feltűnő.

Dorcsek - 2022. 11. 04. 19:29

Engem meglepett a 6 rész utáni nagyobb szünet, (persze számítottam a téli szünetre, csak nem ilyen hamar) azt esetleg tudni, hogy összesen hány rész lesz a 19. évad?

Deny - 2022. 11. 04. 22:24

Dorcsek: 20 van bejegyezve, és a műsorrend alapján nincs is hely többnek, hiába emlegettek 22 részt is.

Szerintem a történetvezetés miatt fináléznak ilyen hamar, hiszen Ellen már csak 2 részben lesz benne plusz az évadzáróban.

fajro - 2022. 11. 05. 13:01

Hát, két rész után nekem is annyi tűnt fel, hogy Levi meghízott.

Pedig amúgy jók a gyakornokok, de valahogy az egész pont olyan szürke lett, mint maga a kórház is. Viszont még mindig kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a sztori.

Mom - 2022. 11. 11. 13:30

Nekem most kezdett igazán beindulni, erre 3 hónap szünet következik. Így azért nehéz igazán ráhangolódni a sorozatra. De talán majd februárban.
Ez a Teddy-t chiefnek elég váratlanul ért, és nem is igazán tetszik. Szívesebben néztem volna egy külsőst a poszton.
Nem ez volt Ellen utolsó epizódja a finálé előtt? Azt hittem, hogy ez, de így már akkor érthető, miért nem adtak bele mindent az érzelmes búcsúba. Bár talán jobb lett volna most túlesni rajta és februárig emészteni dolgot. Bár a nézőmegtartást valószínűleg ez a felosztás segítette inkább elő, nem adva természetes kaszálási pontot a rendszeres nézőknek.
A háztűz viszont részemről teljesen felesleges húzás volt. Nyilván a szakítást akarták vele megkönnyíteni, de engem csak felbosszantott.

Deny - 2022. 11. 11. 14:11

Még nem láttam a részt, csak jeleneteket. A tűzről már pár napja tudomást szereztem (az epizód promóképei árulkodóak voltak), és bár értem, miért lépték meg, én is teljesen feleslegesnek tartom. Szerintem teljesen érthető, hogy Meredith otthagy csapot-papot a gyereke miatt, nem kellett volna még ezzel is tetézni. De gondolom kellett a dráma meg valami alap a crossoverhez.

Pedig tök jó lett volna, ha mondjuk átadja a házat Lucasnak, és beköltöztek volna az új gyakornokok, mint a régi szép időkben. De legalább a post-it ép maradt. Ha az is elégett volna, szerintem vasvillával fenyegették volna Kristát. :D

A promó alapján a következő rész rendes búcsúnak tűnik, így egyre nagyobb az esély rá, hogy Ellen többé nem lesz állandó szereplő. :/

Valahogy sejtettem, hogy Teddy lesz a főnök, mert Bailey nem akarta a pozíciót, Richard meg már így is túl sok mindent irányít. Akkor már lehet, hogy jobb lett volna, ha megint Owennek adják a stafétát, viszont az is tény, hogy Teddy karakterét akkor bírom a legjobban, amikor egy traumánál vezényeli a csapatot, szóval ez akár jól is elsülhet.

Deny - 2022. 11. 17. 20:48

Most már hivatalos: Ellen búcsúzik a sorozattól, mint főszereplő, és ezentúl csak “látogatóba” fog visszatérni néha, tehát évadonként pár részben lesz maximum.

https://www.instagram.com/p/ClErNeyv44Y/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Andrea1 - 2022. 11. 17. 21:10

Várható volt , valahol érthető is ennyi ideig nagyon fárasztó szerepelni, ugyanazt a karaktert mindig felvenni…, Mer rengeteget adott a sorozatnak és a GA legalább 14 évig ( nekem)…O Cristina Izzie Alex és George története a kezdetektől kb Cristina kiválásával a legjobb sztori volt , a legkedvesebb számomra .

Deny - 2022. 11. 18. 14:44

És egyébként is az utóbbi években inkább volt már biodíszlet, de akkor is hiányozni fog. Én szerettem követni a fejlődését, akkor is ha nem is volt konkrét történetszála. Richardék is ugyanígy hiányoznának, pedig nekik is ritkán van már komolyabb storylinejuk.

De legalább nem tűnik el végleg :) Tetszik ez a tendencia az utóbbi évekből, hogy vissza-visszajárnak a távozók (lásd Jackson, April, Tom, Addison).

Dorcsek - 2022. 11. 25. 13:19

Deny: Köszi, reméltem hogy azért nem lesz túl rövid az évad. Én még mindig szívesen nézem :)

Azt lehet tudni hogy Ellen miért szállt ki, még ha nem is végleg? Egyszer olvastam, hogy az író azt mondta, hogy addig lesz csak GA amig Ellen vállalja, így kicsit érdekes, hogy még ha 1-1 részre vissza is tér, hogyhogy mégis folytatják.

Deny - 2022. 11. 25. 14:39

Hát szerintem simán megunta. Vagy ha nem is unt rá, de ki akarja próbálni magát más szerepekben is, lásd az új hulus sorozatát, amit most forgat.

19 évad után én egyáltalán nem hibáztatom, és azt hiszem, hogy egy rossz szavunk nem lehet rá, hiszen ő tényleg szívét-lelkét beleadta eddig is a sorozatba. Azért is díjazom, hogy még ezek után is hajlandó szerepelni benne, még ha csak vendégként is.

Egyébként 20 részesre tervezik az évadot, szóval nem fogunk hiányt szenvedni, csak most picit hamarabb mentek szünetre a megszokottnál :)

Igen, ezt a kijelentést én is gyakran hoztam fel, valahányszor felmerült annak a lehetősége, hogy Ellen kiszáll, de úgy tűnik, a pénz és a nézettség nagyobb úr :D

Dorcsek - 2022. 11. 28. 13:55

Én sem hibáztatom, csak sajnálom, hogy elmegy. Utóbbi részekben már nem volt nagy szerepe de még így is örültem, hogy ott van. Meg nekem tetszett Nickkel. Remélem ő marad. Jófej tőle, hogy nem végleg szállt ki mint a legtöbben, ez igaz. Kíváncsi vagyok hány évad lesz még így, mennyire érzi meg a sorozat Ellen távozását.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz