login |

6 hozzászólás Ne habozz!

Peter Wiggin - 2022. 10. 14. 10:42

Az már régen rossz, hogy az 5. évadot (is) az akcióval akarják eladni a “rajongóknak/Stockholm-szindrómás nézőknek”.

Az előző 2 évad az időugrással teljesen irrelevánssá tette a sorozatot az ST-univerzumban (szerencsére?).

Burnham pedig a valaha volt legócskább Csillagflotta-kapitány, Saru-nak kellett volna átvennie a Discovery-t, de úgy látszik a korszellemnek egy nem földi kapitány még túl sok(k) lenne.

Nem akarom kaszálni, mert mégiscsak Trek, de a “karakterek” 90%-ától lábrázást kapok (Igazából Saru az egyetlen, aki klasszik ST-karakter a jó értelemben és nem valami picsogó “megélem az érzéseim” bőgőmasina – megjegyzem a Csillagflottában, ahová a legmindenebbeket szokták felvenni (pláne a sorozat kiinduló idejében).

De valszeg ez a megfejtés, azért ugrottak a jövőbe a kis gombahajójukkal, mert tudták, hogy a hátuk mögött az egész Föderáció kiröhögi őket….

Ace - 2022. 10. 14. 11:18

Én nem bánnám ha kevesebb lenne a “drámázás” és több a kaland csak írjanak már kicsit jobb forgatókönyveket meg rendes évadbeli ívet a történetnek és rendben leszünk. Negyedik évad végével engem nem sikerült lenyűgözniük biztos a Covid is betett annak az évadnak remélem most új lendületet kapnak és sikerül javulni.

Mammut - 2022. 10. 14. 13:43

Nekem tetszik a jövőbeli környezet, szóval simán jöhet az új évad is.

Igen, erősen követi a mai érzékeny trendeket, de ezzel nyilván nem a régi sorik nézőit akarja megfogni.

mSO - 2022. 10. 14. 18:26

Peter Wiggin – ez ilyen újhullámos Trek; nem a klasszikus vonalat/hangulatot viszi tovább, hanem merőben más, már csak a hajó is. Az időugrás a jövőbe meg csak jót tett neki, mert így nem barmolják szét a klasszikus korszakot.

Amit pedig visz szépen az Enterprise legénysége a Strange New Worlds-ben.

McClane - 2022. 10. 15. 21:27

mSO: még a Cerritos legénysége is jobb mint a Discovery-é. Komolyan nem értem, hogy miért nem lehet valami jobb forgatókönyveket írni. Az első évad elég jól sikerült. Meg kellet volna maradnia Burnhamnak első tisztnek, akkor talán kevesebbet is sírt volna

motch - 2022. 10. 16. 16:04

Durva hogy már az ötödik évadnál tartunk de Burnam-en és Saru-n kívül egy szereplőt nem tudnék megnevezni. Ennyire jó ez a forgatókönyv.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz