login |

My Hero Academia: kezdett a 6. évad

2022. 10. 16. 15:50 - Írta: Shyllard

Szólj hozzá | kategória: anime, Ázsia sorozatozik, kritika, ,

Visszatért a csalódást keltő 5. etapját követően a mostani szuperhős-trendet rendkívül ügyesen meglovagoló anime, méghozzá meglepően reményt keltő módon. Az 5. évad erős utolsó epizódját (meg egy következményekkel nem járó filmet) követve ezúttal nem téblábolt teljesen érdektelen irányokba a nyitány, hanem rögtön az események közepébe vetettek bele minket.

Persze továbbra is jelen volt minden shounen évadnyitót sújtó ismétlődés az alaphelyzet ismételt felvázolásán keresztül, de a tavalyi kezdéshez képest azért most ez sokkal ügyesebben volt megoldva. Hiszen ezúttal nem egy újabb kvázi-tournament arc-ot kaptunk, hanem a gonosz erőkkel vívott harc folytatását, vagyis sokkal inkább ténylegesebb megkezdését, amit már jó pár éve várunk.

Midoriya-t (Daiki Yamashita) nem is láthattunk egyelőre nagyon, hanem főleg Hawks (Yuuichi NBakamukora) és Twice (Daichi Endou) kettősét, Endeavor (Tetsu Inada) alakulatát és itt-ott egy-egy gonoszt követhettünk. Emellett apróbb visszacsatolások is voltak olyan korábban csak mellékszálon befuttatott történetekre, mint Erasure (Junichi Suwabe) és Present Mic (Hiroyuki Yoshino) korábbi veszteségére és egyéb apróságokra.

Mindemellett több, rengeteg hőst és gonoszt felmutató jelenetet is láthattunk, amely snittek alaposabb elemezgetései természetesen nem a legalaposabban kidolgozott figurák sorát sorakoztatná fel, de a rész nézése közben mindenképpen hatásos képkockákat eredményeztek. Minden eddigi felsorolt apróság következtében, pedig miközben elképesztően zsúfolt nyitányt láthattunk, mégis előtérbe tudta hozni a My Hero Academia legnagyobb erényeit.

Twice és Hawks kettőse úgy gondolom nem csak nálam nagy kedvencek, s alapvetően érdekes vonalon indították el őket, így vagy úgy, de biztosan izgalmas végkifejlethez tolva a két férfi kapcsolatát. Kettejük és az apró Erasure és Present Mic jelenetei során hangoztak el a legjobban kidolgozott és átgondolt beszélgetések, vagy csak mozzanatok, ami ellensúlyozta a szokásos módon folyamatosan szuperhősös közhelyeket hangoztató narrációt, megszólalásokat (nem mintha utóbbival gond lenne, hiszen ez természetes része ennek az animének).

Minden felsorolt erény következtében, pedig nehéz nem pozitívan reflektálnom a mostani nyitányra. Nem hibátlan, hiszen magában hordozza a zsáner és a sorozat maga minden kis apróbb, elhagyhatatlan hibáját, de ezek olyan dolgok, hogy akiknek elviselhetetlenek, azok már rég kaszálták az animét. Akik viszont hozzám hasonlóan még a viszontagságosabb előző évadot követően is kitartottak, most úgy érzem alaposan meg lesznek jutalmazva kitartó türelmükért.

Csodákat én nem várok, de az évadnyitót nézve szerintem legalább egy koherens és kevésbé csapongó etapnak nézhetünk elébe. Többre meg nagyon nem is vágyok a My Hero Academia-tól, hiszen, ha ez meg van, akkor a sosem lankadó szórakoztató körítés és a színes karakterek tömkelege már nem fog megcsömörleni az anime súlya alatt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz