login |

Pilot: Blockbuster

2022. 11. 03. 21:00 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Really, dude?

Továbbra is vicces az alapfelvetés, hogy a Netflixre érkezett az utolsó Blockbuster videókölcsönzőről szóló komédia, aminek nyilván csak az alapjai ezek, nem pedig a tényleges utolsó Blockbuster végső napjainak dokumentálása. Sokkal inkább egy munkahelyi komédia, ami bárhol játszódhatna, de így lehet többen néznek bele. Nyilván filmb***ként a kevés filmes poén nekem extra.

A sorozatot a Superstore-ba és a Brooklyn Nine-Nine kései évadjaiba író Vanessa Ramos készítette, és valójában ezt mindent el is árult a minőségéről azoknak, akik nézték az említett sorozatokat, nem véletlenül emlegetve a késői évadokat a másodiknál. Akik nem ilyen tájékozottak, azoknak pedig: egy 10 évvel ezelőttről befutott sitcomról van szó, legalábbis ilyennek érződik.

Az alap ugye az, hogy a Blockbuster videókölcsönzők közül utolsónak maradó hely vezetője nem adja fel, hiszen az alkalmazottak szinte a családja, a hely pedig a gyerekkora óta állandó munka számára. Ennek megfelelően megpróbálja fenntartani a kölcsönzőt. Valójában pedig az ott dolgozók munkahelyi komédiája, amibe néha belekontárkodik a közeli bulifelszerelés bolt vezetője.

Olyan durva, hogy ténylegesen pedig újabb bizonyíték arra, hogy a Netflix mindent, de tényleg mindent lefed. Kik emlékeznek a Blockbusterre ténylegesen? A 90-es években felnőttek, akiknek lehet nosztalgikus az “algoritmus nem minden” (továbbra is a Netflixen kijelentve ezt:) és a többi internetutáló poénkodás a részekben.

Már maga a megvalósítás is régies, mert hiába nem nevető közönség előtt veszik fel, a díszletek “többkamerás” sitcom érzetűek, na meg az írott poénok is. Nehéz szavakba önteni, de olyan öreges, kioktatós a humor, nem is próbálnak frissek és rejtettek lenni. A sokkal régebbi sitcomokat juttatják eszünkbe, na de azokon felnőtteknek is szól.

A sok oltás mellett viszont el kell ismernem, hogy némi szív van benne, és a főszereplő  Randall Park & Melissa Fumero duó működik, míg némelyik mellékszereplőt is jó látni. 6/10-nél így 2022-ben nem érdemel többet, de el lehet lenni vele, még ha felejthető semmi is a vége.

5 hozzászólás Ne habozz!

Shannen - 2022. 11. 03. 23:07

Ez még szórakoztatóan jópofa is lehetett volna a filmes utalásokkal meg egy csipetnyi nosztalgiával, de elkeserítő volt a végeredmény.

Minden harmadik pillanatban azt vártam, hogy mikor jön a konzervnevetés, és nem tudom, hogy az lett volna kínosabb, ha valóban jött volna a közönség hahotázása, vagy már az is elég volt, hogy ez elmaradt, és a poénosnak szánt dolgok csak üresen visszhangoztak a térben…

Tudom, hogy a Netflixen minden is van és van egy olyan érzésem, hogy ez is meg fogja találni a közönségét, de ez a pilot azért mai mércével mérve rém gyenge volt.

Tom Vajner - 2022. 11. 04. 07:19

Én imádom a Superstoret és a B99-t is, de szerintem közelébe sincs, még a gyengébb későbbi évadoknak se. A színészeket is bírom és Fumero miatt nagyon akartam szeretni ezt is de számomra ez nagyom gyenge volt. Egy rész elég is volt ebből.

Dohi - 2022. 11. 04. 20:09

szerintem rendben volt. a vilagot nem valtja meg, de a szereplok elvittek a hatukon, neznek egy 2. evadot is. gondolom ha az apple-re jott volna, 11/10, az apple a 90-es evek sitcomjaiban is elen jar, etc.

Kissur - 2022. 11. 05. 08:30

Nekem bejött a pilot. Mostanában a vígjátékok nem a hangosan nevetésről szólnak számomra, itt viszont mégis több poénon is nevettem. Tudom, leragadtam a 2000-es években, és azt a korszakot vágyom vissza, és talán pont ezért kedveltem. A sztori tényleg nem váltja meg a világot, és egy ilyen alapötletből többet is ki lehetett volna hozni, pláne úgy, hogy pont egy streamingre jött, és lehetett volna önironikusabb. A lényeg, hogy egyelőre úgy tűnik, végignézem az évadot, mert a két főszereplő elviszi a hátán.

fregattfőhadnagy - 2022. 11. 08. 20:41

Két este alatt lement az egész, hét eleji limonádénak jó volt, de valószínűleg egy idő után semmit se tudok majd felidézni belőle. Ahogy írták előttem is, a színészek és a karakterek miatt lehet adni neki egy esélyt, habkönnyű kikapcsolódás.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz