login |

Mythic Quest: kezdett a 3. évad

2022. 11. 15. 15:50 - Írta: Shyllard

8 hozzászólás | kategória: kritika,

A mai napig zseniális 1., majd a minőségben sokat eső 2. évad után visszatért az Apple Tv+-os sorozat, mely a játékfejlesztés világába kalauzol el bennünket a munkahelyi komédiák zsánerén belül. A főszereplők szétoszlatását követően kérdésessé vált, hogy miképpen fogják tudni folytatni, hiszen az egész alkotás (sok műfajtársához hasonlóan) egyik sarkalatos alappillérjét a karaktereinek összjátéka adta.

A mostanság The White Lotus-ozó F. Murray Abraham végleges (-nek tűnő, hisz a tévés médiumon belül sosem lehet biztosra tudni) távozásán kívül valamennyire sikerült az első két epizódban megugraniuk ezt a maguk elé állított akadályt a készítőknek, de koránt sem a lehető leggördülékenyebb módon. Mesterkélten, de csak sikerült előreláthatólag huzamos módon összeverbuválniuk a szereplőket, enyhén megspékelt status quo-val. Mely utóbbi még előnyére is válhat a sorozatnak, de egyelőre nem minden téren látom, hogy miképpen.

Mindazonáltal reménykeltőbben sikerült kezdeni az új évadot, mint tavaly. Az esetlen összehozás az első részben még nem is volt annyira rossz, hiszen C.W. karakterén keresztül elfogadható indokkal tudtak szolgálni a készítők, hogy miért is van egy összejövetelre szükség. Miközben búcsút is tudtak venni a 2. széria legjobb epizódjaival rendelkező karaktertől. Az ezt követő rész megoldása volt már sokkal gyengébb, melyet úgy fest a készítők is érzékeltek, mert a végén még egy megbeszélés keretein belül fel is hívták erre a figyelmet. Viszont az, ha tudatosítunk egy történetmesélési gyengeséget, nem vezet ahhoz, hogy ezzel ellensúlyozva is van ez a mellé lépés.

Ami mellett a berögzült párosítások mindegyike sem funkcionált a lehető legjobban. A Poppy (Charlotte Nicdao) és Ian (Rob McElhenney) páros több érdekesebb momentumot kapott, mint tavaly, de a két személy összjátéka koránt sem működik annyira jól, mint ahogy azt a készítők gondolják. Elfáradt, céltalan és üres hatása van a két főszereplő kapcsolatának, mely nem igazán kölcsönöz kellő súlyt az interakcióiknak. Ellentétes hozzáállásuk a világhoz és a munkához egész jó irányból lett megközelítve, de koránt sem maximálisan szórakoztató ez a megoldás. A metaverzumos-száluk, pedig nagyon remélem, hogy nem fog megnövekedett figyelmet kapni, mert Zuckerberg-projektje körüli történéseket figyelembe véve nagyon hamar idejétmúlttá válhat ez a vonal.

Talán Dana (Imani Hakim) hozzájuk kapcsolása képes lesz felrázni Ian-t és Poppy-t. Amihez annyira sok reményt nem fűzök, hiszen az fiatal karakter korábbi és mostani szereplése sem a legfényesebb pontja a sorozatnak. Kapcsolata Rachel-lel (Ashly Burch) továbbra is történeten belüli mélypontok, a legtöbb esetben ezúttal is az ő vicceik landoltak a leglaposabban. Annak ellenére, hogy alapvetően szeretem az önkritikus „woke” hozzáállást, itt szimplán kínosak az ilyen elszólások.

Viszont mi az, ami miatt azt mondom, hogy mégis csak előrelépés történt a 2. évadhoz képest? Azon kívül, hogy a nyitányt egy korrekt esemény köré tudták felépíteni, a Jo (Jessie Ennis) – Brad (Danny Pudi) – David (David Hornsby) szenthármas még mindig legjobb és legviccesebb eleme a sorozatnak. Az esetlen vezetőn keresztül még a HR-es Carol-t (Naomi Ekperigin) is sikerült végre ügyesen beemelni a történésekbe, akinek a kiégett és bénázást nem tűrő hozzáállása remek ellenpólusként szolgált David-nek (az sem mellékes, hogy nem utolsó sorban David Graeber Bullshit Jobs-jának is köszönhetően az értelmetlen munka témakörének a pedzegetése mindig is nagy kedvencem).

Jo menthetetlen gonoszsága és Brad gyanúsan reformált, ámde nyilvánvalóan manipuláló karaktere nem csak David életét keseríti meg, hanem a felállított status quo-t és jól érzékelhetően folyamatosan rombolni fogja. Melyre szükség is van, mert a sorozat az elszórt komoly pillanatai mellett pont a konfliktusaiban tud a leginkább remekelni. Melyben nem lesz hiányunk a jövőben, hiszen Brad „Wild Card”-ján keresztül jól megalapoztak az eljövendő bonyodalmaknak a készítők.

Összefoglalva tehát még mindig nem az első évados csúcson van a Mythic Quest, de alapvetően jó irányt vett a sorozat. Brad és David már annyira a hátukon viszik az epizódokat, hogy Jo-n kívül a legtöbb szereplő simán lecserélhető lehetne mellőlük, miközben azért a többiek közül sincsen mindenki teljesen menthetetlen helyzetben. Minden azon fog múlni, hogy idén miképpen fogják párosítani a karaktereket, hiszen azzal kapcsolatban is volt már bőven tapasztalatunk, hogy Rachel-lel is lehet mit kezdeni, ha jól pozicionálják a lányt. A tavalyi záráshoz képest mindenképpen bizakodóbb vagyok, s látom a reményt arra, hogy legalább jót fogok szórakozni ezen az etapon is.

8 hozzászólás Ne habozz!

JKJ - 2022. 11. 15. 16:31

Az első két rész alig-alig volt fogyasztható. Még kihozhatnak belőle bármit, de a kezdés olyan semmilyen lett. Még egy-két rész esélyt biztos kap, de sokkal többet nem.

romanista - 2022. 11. 15. 16:32

@JKJ
Teljesen egyetértek.
Első 2 évad nagyon jó volt, de ez a 3. eddig gyengusz sajnos.

heidfeld - 2022. 11. 15. 17:02

Szinte teljesen egyetértek. Öreg óriási karakter volt. Rengeteget adott hozzá.
Sue rettenetesen hiányzik. Ő,Jo és David félelmetesen nagy trió!
Első szezon + karantén részében, méh mindig nagy talány, honnan szerzett Ennis annyi alkoholt..:D:D
A politikus képe..Mindig nevetek, ha eszembe jut.

Diapolo - 2022. 11. 15. 17:07

Én már az előző évaddal sem voltam megelégedve, túlságosan magasan volt az első évad mércéje, onnan nagyot lehetett esni, de azért összességében elfogadható volt a 2. évad is. Viszont a 3. kezdése megerősítette bennem azt, amit már az előző után gondoltam, azaz, hogy ez egynyári kaland volt, és a muncíciót az első évaddal el is lőtték. Ez a 2 rész évadkezdésnek nagyon halvány volt, és igazából 2 rész alatt sem sikerült semmi érdemlegeset összedobni arról, hogy miről fog szólni ez az évad. Kap még nálam is 1-2 részt, de nem igazán látom, hogy miként fognak ebből a gödörből kilábalni.

Kastély Ferenc - 2022. 11. 16. 10:28

Egyébként akit érdekel most 7nap+2 hónap ingyen akció van applenél.

winnie - 2022. 11. 16. 10:32

mindenkinek? mik a részletek?

Kastély Ferenc - 2022. 11. 17. 08:49

winnie: szerintem új mail cím és kártyaadatokkal jár csak.
Nekem nem volt se apple id-m, se korábbi regem, regisztráltam a linken és egyből ment minden, csak majd emlékezzek lemondani. :)

Itt a link, remélem nem fogja meg a szűrő:
https://redeem.apple.com/atvselena-emeia

JKJ - 2022. 11. 20. 16:33

A harmadik részben úgy tűnik magára talált a sorozat. Csak így tovább!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz