login |

Dead To Me: kezdett a 3. évad

2022. 11. 17. 15:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika,

– Okay, then can you get the fucking doctor?
– Jen!
– What?
– Can you please get the fucking doctor?
– I will do my fucking best.

Alapból úgy mentem neki az írásnak, hogy gyorsan megnézem a premiert, írok róla, aztán meg valaki más fog a fináléról/szezonról/sorozatról, mert ki tudja, mikor érek el a zárásig, de most, hogy láttam a részt, még az is lehet, hogy nem lesz rá szükség, mert a Halott vagy új, és egyben utolsó évadja fenomenálisan tért vissza. Ha nem lenne ma az 1899 meg a Fleishman In Trouble, akkor hamar elfogyna.

De tényleg. Ez a kezdés határtalanul vicces volt, többet röhögtem rajta (hangosan és magamban), mint az elmúlt 1-2 hét (hónap?) sorozatain összesen, és magamban szerintem az all time valahányas listámra is jelölném a sorozatot. Nem csak a mostani rész, hanem az összefoglaló alapján, mert basszus, valami nagyon durván elfelejtettem, hogy mi volt az előző szezonban, és kicsit sajnálom is, hogy nem néztem újra, mert tényleg rengeteg csavart kaptunk.

Pont a 3×01 nézése közben gondoltam bele abba, hogy honnan indult az egész sorozat, hogy milyen alapszituáció váltotta ki azokat az eseményeket, amik a 2. évados fináléban egy kissé cápás csavarral kulminálódtak. És ahhoz képest, hogy a kritikám alapján (mert emlékszik a franc!) az S2 záró epizódjain kicsit húztam a számat, most semmi negatív nem jut eszembe a kezdés kapcsán.

Kíváncsian várom, hogy idén merre viszik tovább a sztorit, hogy milyen új szereplőket kapunk, mert a 3×01 inkább csak tovább vitte az előző zárás eseményeit, de új konfliktusforrást még nem hozott be, és ugye tudjuk, hogy többek között érkezni fog (illetve, mivel teljes évados a premier, megérkezett) Garret Dillahunt is, mint FBI-ügynök, amit muszáj lesz minél hamarabb látnom!

Lehet, hogy a Dead To Me nem lenne ennyire magasan a listámon, ha csak vicces lenne, vagy csak rejtélyes/csavaros krimi, de így, hogy a kettő egyszerre, pont olyan stílust hoz, amiért nagyon tudok lelkesedni.

És az már tényleg csak hab a tortán, hogy amellett, hogy Christina Applegate és Linda Cardellini duója zseniális (külön-külön is nagyon jók, de együtt főleg), szinte mindenki más nagyon jól működik. Az, hogy James Marsden most milyen vicces volt, sosem hittem volna, hogy leírom, de visszatért szerencsére az ugyancsak folyton zseniális Diana-Maria Riva is, és remélhetőleg a többi jól működő mellékszereplő is tiszteletét teszi majd.

Nem is tudom, hogy van-e miért a tovább mögé mennem, hogy spoilerezzek, nem hiszem, hogy ez a 25 perc annyi kombinálást és kibeszélnivalót hozott volna, inkább csak a képek miatt lenne kedvem – majd a finálés írásnál, érkezzen bárkitől is, fogunk spoilerezni. Meglátjuk, hogy miképp fogják zárni Jen és Judy történetét, de a kezdés egyelőre minden várakozásomat felülmúlta.

3 hozzászólás Ne habozz!

Necridus - 2022. 11. 17. 17:09

Annyira várom, hogy a nézőtársammal végre nekikezdhessünk! Alapból nagy kedvenc, zseniális humora van, tökéletesen egyengeti a rejtélyt, a poénkodást és a szívmelengetést a két csodálatos színésznővel. Ráadásul Applegate tudjuk, hogy forgatta ezt az évadot, ami miatt minden elismerésem számára. Mióta megkapta a csilagot a sétányon pár napja, azóta függője vagyok a köszönőbeszédének. Amiatt, ahogy ezt az egész forgatást végigvitte, még várósabb.

Rubber Duck - 2022. 11. 17. 20:50

Bundy reunion.

csonaci - 2022. 11. 23. 18:07

Nekem ez az évad igen nyomasztó volt. Nem csak azért, mert Applegate-et sajnáltam (bár nem tudom, mennyire kell, hogy beleférjen, hogy miközben összeomlik az életed, ami meg is látszik rajtad, ágyjeleneteket forgatsz, meg eljátszod, hogy terhes vagy… talán tényleg simán belefér, csak én sajnáltam ezért még külön), hanem, mert egyszerűen nekem alig volt valami vicces benne. Igen, az eddigiek alapján simán elhittem volna, hogy bármit lehet viccesre venni, a rákot meg minden isten csapását, ami csőstül jön, de csak annyi pozitívumot tudok felhozni, hogy éreztem valami lezárásra törekvést, de nekem semmi nem volt, ami lágyította az egészet. (az, hogy eddig, az előző két éveadban fogékony voltam a humorára, most meg hirtelen nincs humorérzékem nyilván lehetséges, de valószínűbb, hogy valami megváltozott a sorozatban és én ezt érzem. (másnak meg még elég, ezt is elfogadom, de én talán a hetedik vagy nyolcadik részben kaccantottam fel először és tényleg kimondottan lejöttem az életről az egésztől. Ha nem a záróévad, illetve nem Applegate (szégyellem a pofám katasztrófa turizmusért), ha nem valóban csak 10x 30 perc, akkor szerintem nem nézem végig.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz