login |

Survivor – 43×09: Too much testosterone

2022. 11. 17. 19:56 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Á, megfejtettem a kódot. A Survivor-részek akkor igazán jók, amikor kétszer olyan hosszúak, mint szoktak lenni – és amikor fele olyan hosszúak. Nem? Az előbbinél több karakterizálás van, utóbbinál pedig 40 perc alatt két kiszavazás is (ilyenkor fura belegondolni, hogy a magyarban 4-5 órára jut 1?). Oké, ez lehet, hogy túlzás, de ettől még az előző, dögunalmas rész után most egy “akcióval” telit kaptunk.

Ráadásul még csavar is volt benne, ami még akkor is működött, ha nem volt újdonság. Régebben az ilyen dupla kiszavazós részek tök véletlenül akkor jöttek, amikor két papírforma kiesés van, ami 8-10 játékosnál gyakori. Most azonban – a tovább mögött folytatom spoilerekkel.

James esett ki.

És Ryan esett ki.

Aki megúszta: Cassidy és Owen. Nyilván szívás és kiszámíthatatlan a 2*5-ös kiszavazás, ami egy erős szövetséget is megrázhat, és valahol nem fair a dolog, másfelől viszont készülni kell rá, és a készítők megint jól tették, hogy kicsit felrázták a bandát – ilyenkor persze mindig kíváncsi vagyok, hogy ez mennyire előre megtervezett, mennyire improvizálás. Mármint olyan szempontból, hogy tudták, hogy egyszer sor kerül rá, de vajon az időpontot hogy határozzák meg?

A csapatok is érdekesen oszlottak el, lehetőség nyílt a kiszámíthatatlanságra, és meg is kaptuk. Owen egyértelmű célpont volt múltkorról, de Sami nem csak meglépte a múlt héten beharangozott nagy húzását (szerintem a steal a vote-tal Noelle magának fogja betudni a nagy lépést), de még Karla-t is meggyőzte, hogy tartson vele, ami… nem tudom, mennyire volt okos Karla részéről, ha James-t szövetségesnek tartotta. Főleg így, hogy Ryan is odaveszett.

A másik oldalon jó elképzelés volt, hogy az előző tribal fényében döntenek Cassidy és Ryan között, itt nem is nagyon volt vita, legalábbis a kiszavazó hármas eléggé egyetértett a döntésben. Már csak az a kérdés, hogy milyen viszonyok lesznek a 8-as törzsben. 4 a 4 ellen?

Ja, és továbbra is vicces, hogy mint egy korábbi évadban, megint elszórtak mindenféle előnyt és védettség idolt, de nem nagyon játsszák ki őket (oké, tudom, most volt egy jelentéktelen, ami…, nem tudom, hogy mennyire okos volt). Szóval nem közvetlenül hatnak, de közvetve azért igen, hiszen a jelenlétüket “tisztelik”, még ha egyre többen is viszik haza őket. Persze ez egyben megint azt fogja jelenteni, hogy a legvégéig bent maradhatnak, aztán az utolsó részben kapunk egy előny/idolcunamit és kiesik Cirie (basszus, most végignéztem ezt a linkelt videót, és hidegrázás meg könnyek, de jó volt!).

ui: Komolyan már. Nyilván minden kajának örülni fognak a játékosok, ezért nincs értelme azzal húzni őket, és tudom, hogy az más (gasztro) kultúrkör, de ugye ez a legbénább reward? A mogyoróvajas-lekváros kenyér? Nálunk ez zsírod kenyér lenne?

ui2: Na, ezt írtam korábban, hogy ilyenkor már rég nem tudom, hogy ki kivel kalandozott korábban, de jó poén volt, hogy pont Owen-ék engedték át a szavazatlopást Noelle-nek.

5 hozzászólás Ne habozz!

Edete - 2022. 11. 17. 22:07

Tessék nézni az ausztrált is, abban minden rész kicsit hosszabb mint az amcsi. 50-70 percesek. Na ott tényleg van idő karakterizálni. Jobban meg is maradnak az emberek szerintem még évek távlatából is.

Löfli - 2022. 11. 17. 22:14

James kiszavazása gyönyörűen volt megszerkesztve, élveztem nagyon, főleg, hogy utána milyen frusztrált volt szegény! :) Noelle grimaszai az Owen – James párbeszédnél azt hittem érni fognak egy screenshotot :) hajrá Cody és Jesse, előbbit már az eleje óta kedvelem, és Jesse is egyre szimpibb, ráadásul ő nagyon OP, remélem ők lesznek a top3-ban, meg mondjuk Gabler :D

winnie - 2022. 11. 18. 04:46

á, sajnos tévében néztem, így csak utólagós, nem instant reakciós sscreenshotok vannak.

csb - 2022. 11. 18. 06:22

Hát igen, a rewardok nagyon bénák lettek. Régebben elvitték őket hajóutazásra meg autót nyerthettek, most meg PB and J :D
Nekem nagyon jól alakul ez az évad, még mindhárom kedvencem (Owen, Jesse, Cody) bent van, de azt érzem pár rész óta, hogy Karla lesz a győztes. Gabler meg tuti döntős, és 3. helyezett 0 szavazattal :D

Enzo - 2022. 11. 23. 18:58

Oké, rájöttem, mi a baja. :D
ne használjak benne nyitó és záró kacsacsőröket, mert a közte levőt kidobja :D

szóval, akkor harmadszor (@winnie dobd ki az előző 2-t plz)

43×09 (pótlás szombatról)

Amikor 3 percnél már immunity-t kezdtek, már gyanús volt, hogy lesz valami csavar, és így is történt a dupla triballal.
Karla nem semmi, hogy a fájós kezével megnyerte az egyik védettséget (Codyé lett ugye a másik) :O a vesztesek pedig még a táborukba se tudtak visszamenni, ami tök jogos, mert különben összebeszélhettek volna a kiszavazás ügyében.

A sors fintora, hogy pont egy ötösbe került Ryan és Cassidy, illetve Owen és James – azaz a két, nagyon egymás kiejtésére ácsingózó páros. Utóbbiak veszekedésénél remekül lehetett szórakozni, hogy Noelle milyen pofákat vágott (ugye @Löfli?) :D meg így bedobja a közepébe, hogy “anybody want a papaya?” :D
Apropó Noelle, már majdnem kezdtem volna mérges lenni rá, erre bemondja, hogy James ellen megy ő is ♥ sőt még ezt a zseni ötletet is kitalálta, hogy ellopja Owen szavazatát, de nem azért hogy rászavazzon, hanem hogy megnyugtassa James-t (és amaz ne használja a KiP-t)… mondjuk amikor Sami még Karlát is bevonta a dologba, ott már féltem, hogy ezt minek kellett…
Noelle el is lőtte a steal-t, itt azért Owentől vártam volna, hogy belemegy a játékba és eljátssza, hogy meglepődik, de aztán minden jól sikerült, James duzzogva hazament :)
(Figyeltétek, hogy Jeff be se mutatta Jeanine-t, mint a zsűri első tagja?)

Másik tribal: Cassidy szörnyes-“golden monkey”-s hasonlata tetszett :D
Az meg még inkább, hogy Ryan távozott – pedig még valamikor beszélték is előtte a feltételes szavazást, hogyha az elsőn Owen megy haza, akkor kiejtik Ryant, ha pedig James, akkor Casst, de konkrétan ez így a legjobb kimenetel :)) Hát a két kedvencem, és a két legkevésbé szimpatikus játékos volt terítéken, és ebből végül kijött a lehető legpozitívabb kombináció, pedig tartottam tőle, hogy Owen és Cass közül legalább az egyikük hazamegy… (ki ellen fogok ezek után szurkolni? :D)

@posztreakció:
– “kíváncsi vagyok, hogy ez mennyire előre megtervezett, mennyire improvizálás” -> nekem az jutott eszembe, hogy direkt 10-nél lövik el, mert akkor úgy osztható fel 2 egyenlő csapatra a bagázs, hogy a csapatok páratlanul vannak
– “szerintem a steal a vote-tal Noelle magának fogja betudni a nagy lépést” -> hát, azért valahol jogosan, elvégre azt a részét ő találta ki
– “az utolsó részben kapunk egy előny/idolcunamit és kiesik Cirie” -> az mekkora rész volt :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz